het is stil in huis

mooshy.jpgHet was vijf uur ’s morgens, en het was stil. En wat nog veel beter was: het bleef stil. Net als om vijf uur dertig, en kwart voor zes. Het was zodanig stil dat ik eventjes dacht dat de goden vonden dat ik een break had verdiend. Wat helemaal terecht zou geweest zijn ook.

Voor het eerst in maanden wandelde ik van de slaapkamer naar het toilet zonder jengelend haarblok aan mijn been. Ik bereikte de keuken en struikelde niet ÈÈn keer over hetzelfde haarblok dat anders al lang de sprint zou ingezet hebben richting voedingsbakjes. We ontbeten zonder gebruikelijke randanimatie waarbij meestal zetels en aanloopjes richting gordijnen gemoeid zijn, en ik heb al heel de voormiddag meer bureau ter beschikking dan ooit tevoren. Ook leuk: een kaars aansteken zonder een huis dat vijf minuten later naar verbrand haar ruikt.

Bill is lekker een dagje op vakantie bij de oma, en dat zou eigenlijk wel eens meer mogen gebeuren. Heerlijk is het! “Ik heb hem mogen aanraken!” vertelt broerlief op messenger. “Hij slaapt bij de hond, hoor. Hij is lief. “ belt oma door via de telefoon. En ik denk: “En wil die hond hem niet houden zo? Een week of twee? “

Ik ben een slechte poezenmoeder.
Zo, dat is eruit.

Reacties

 1. Als het een troost mag zijn… We know the feeling…
  Onze Jack is onlangs ook even op vakantie geweest en de mensen van het kattenhotel zeiden toen ook dat hij zo lief was geweest en dat ze hem mochten strelen op zijn buikje en zo… Maar als wij (zijn baasjes) dat doen………

  :-)

 2. Ik was thuis de Ènige die de kat mocht strelen, oppakken, weggooien, zotte dingen laten doen en al.
  Maar ik heb dan ook geen goed karakter :)

 3. Een kat irritant? Nog nooit van gehoord. Ik heb er in mijn leven nochtans ook al drie ‘versleten’. Zalige beesten zijn het. En ik ben alvast fan-op-afstand van Bill…

 4. hÈhÈ! klassieke verhalen er zijn dus nog slechte poezenmoeders buite uzelve :-)
  mijn collega bv die altijd slaapt to een gat in den namiddag wordt ook te pas en te onpas gewetk door een kat die aandacht wil ;-) zelfs op voor werkwdagen onmogelijk uren ;-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>