voor allen die ooit kiend’ren waren (deel 1)

logo-park-meli.jpgAls kind had ik het geluk dat mijn grootmoeder op minder dan een kilometer van mijn favoriete pretpark woonde, en ik herinner me duizend jaar later nog levendig hoe wij vol voorpret de wandeling aanvatten langs de velowinkel, het kerkhof en de tramhalte, op weg naar het aards paradijs dat ook wel eens Meli Park werd genoemd. Ik heb een uitermate gelukkige kindertijd beleefd.

Door de jaren heen vervaagden de herinneringen aan de duizenden bezoeken die wij aan het bijtjespark brachten een beetje, en toen de Evil Knievels van Studio 100 het park binnenvielen en alle bijen wegjoegen voor de commerce maakte ik een belangrijke beslissing: ik zou zoveel mogelijk herinneringen aan het park bewaren, in mijn hart, mijn hoofd en op de computer. Ik geef een aanzetje, en u kunt helpen door uw herinneringen aan het park te delen met de kindjes van toen.

Let’s go!

 • aan de ingang van het park kreeg je een vierkante stempel op je hand met de meli-bij op. Het begin van een journÈej fantastique, quoi!
 • Ergens aan de ingang van het park stond de “papier-hier”-man
  , en in mijn herinneringen kon je een luchstroom voelen als je bij zijn geopende mond kwam met je hand. In het gebouw naast de papier-man kon je een mondje eten uit meli-borden.
 • Het inkompleintje! De ezel waar je twintig frank in moest steken om te zien hoe het klotebeest jouw gouden chocoladecentjes met veel gebalk in een groepje schoolkindjes dat je niet kende katapulteerde. Of op het dak van de barbapapa en suikerappeltjesstand, godbetert.
 • Soms stond de Wienerschommelmolen op het binnenplein, maar die werd ook soms verwisseld met de piratenboot
  .

Goed genoeg voor een aanzetje?

Opdracht 1: deel alle herinneringen die u heeft aan de attracties rond het binnenplein. (het spookhuisje, de lieveheersbeestjes, het schietkraam,..) Let wel: enkel rond het binnenplein! Volgende keer gaan we verder met de rest, en als u chance heeft post ik nog wat binnenpleinrelated foto’s om uw geheugen op te freshen. Goow!

Reacties

 1. Pimpampoentje

  Of het al dan niet met het binnenplein te maken heeft weet ik niet, maar het enige dat ik me echt herinner van ons gezinsbezoekje aan de Meli is een heks op een draad ergens in de lucht. Denk ik toch… Of is dat zo ÈÈn van die herinneringen die ik zelf bijeengefantaseerd heb?

 2. – De eerste keer dat ik geld in de ezel stak was meteen ook de laatste keer want ik heb geen 1 centje kunnen oprapen.
  – Bij de emelbeestjes liepen we altijd zo vlug mogelijk naar achter want als je achteraan zit, val je langer naar beneden. Ofwel vooraan, want het eerste karreke had een blaadje. En je bleef langer hangen tot je echt naar beneden viel. Alles daartussen was maar saai.
  – Het spookkot was zo’n donker kot waar een kop omhoog sprong en daar moest je dan van verschieten. En zo met borstels enal….denk ik.

 3. Hm, ik ben maar 1x in mijn leven van het verre Limburg afgezakt naar het Meli-park, en da’s al heel lang geleden. Bijgevolg herinner ik me precies niet veel meer van de activiteiten rond het binnenplein. Mijn herinneringen aan het Meli-park mag ik in deze opdracht blijkbaar nog niet met de wereld delen.

  Alhoewel: stonden daar ook niet een soort van schuingerichte doolhoven waar je met een grellig waterpistool een bal moest door manoeuvreren?

 4. Hm, ik ben maar 1x in mijn leven van het verre Limburg afgezakt naar het Meli-park, en da’s al heel lang geleden. Bijgevolg herinner ik me precies niet veel meer van de activiteiten rond het binnenplein. Mijn herinneringen aan het Meli-park mag ik in deze opdracht blijkbaar nog niet met de wereld delen.

  Alhoewel: stonden daar ook niet een soort van schuingerichte doolhoven waar je met een grellig waterpistool een bal moest door manoeuvreren?

 5. En sorry voor de dubbele posting… Die fietjer die ge ge-eneebeld hebt om abjoesif joesers op andere gedachten te brengen als ze snel achter elkaar willen posten werkt blijkbaar niet… :-D

 6. De MELI, mijn mÈmoire.
  Ik die vanuit een doldraaiende Wienerschommelmolen naar beneden keek en zag hoe er een ukkie zijn/haar maaginhoud aan het struikgewas toevertrouwde. Plots vond ik de molen niet meer zo leuk.

 7. De papier-hier-man staat er nog steeds, alsook een piratenboot en Wienerschommelmolen (wel staan ze op een andere locatie en kan ik je niet verzekeren dat het nog om identiek dezelfde toestellen gaat).
  De prijs mag dan wat opgedreven zijn, maar plopsaland omvat duizend en ÈÈn leuke attracties waar ik enkel blije kindjes op aantref. En een park onderhouden, vergeet niet, kost handenvol geld. Trouwens, wie een abonnement neemt heeft na een 3-tal bezoeken zijn geld er al dubbel en dik terug uit gehaald. Dus zwijg nu toch eens over die ‘commerce’. Ja, wij moeten centjes verdienen om voort te blijven bestaan maar doelstelling 1 is nog steeds kindjes een fijne tijd laten beleven.
  Vanwege een evel-kenievel…

 8. Tom

  hel en verdoemenis voor alle evil- kenievels…

  HÈ Liza, was dat niet in Bellewaerde? Die bal en het waterpistool bedoel ik.

 9. Nooit in de Meli geweest, maar het lijkt me alsof ze bij de Meli die attracties gewoon gepikt hebben van de Efteling. Daar staan immers Holle Bolle Gijs (nog altijd de oer-papierman) en het kakezeltje al sinds de middeleeuwen voor het vermaak van de kindjes.

 10. Ik durf niets posten, want ik vrees dat ik bij alles twijfel of het nu Bellewaerde of Meli was :D
  (hadden ze bij de Meli niet die stoeltjes die ronddraaiden, vele vele jaren nog voor ze dat hadden in Bellewaerde)
  (maar waar dat stond weet ik niet, ik vrees dat je ons de opdracht te moeilijk maakt :-))

 11. @Tom: Nope, niet in Bellewaerde, want daar ben ik nooit geweest… Al neemt dat feit natuurlijk niet weg dat dat waterpistoolballending daar niet OOK gestaan kan hebben…

 12. * aah *

  Ik ben nog nooit in mijn leven Ècht naar een pretpark geweest.
  Ik heb er wel al gewerkt. In plopsaland. Jawel.
  * and whipe that grin off ya face, will ya *

  Maar in de volle maand dat ik er werkt heb ik nooit meer dan de eerste 40 meter gezien. Zelfs het binnenpleintje niet, dus… (w)

 13. De liegebeest-glijbaan stond verder…niet? En daar stond dan ook nog iets anders waar ik nog niet mag over praten nu :)

 14. Haha, ja, de pratende papegaai met oplichtende oogjes

  Wat een staaltje toptechnologie was dat :-)

  (maar stond niet op het binnenplein, want stond midden een klein weggetje)

 15. Melipark klinkt mij als de efteling van belgie, inclusief gejatte atracties.. Of zou het de efteling zijn die attracties jat van Meli?

 16. Ik ben een stuk of drie keer in de Meli geweest denk ik. Een keer herinner ik me nog een beetje: dat was voor het communniefeest van mijn nichtje. Met heel de familie het park onveilig maken… We mochten zelfs blijven als alle andere gasten moesten vertrekken. Daarna werden we verwacht in een grote zaal voor het eet-gedeelte van het feest.

 17. kaateke

  En was er op dat binnenpleintje ook niet de poort naar het sprookjesbos.
  Er zal wel veel afgekeken zijn van de Efteling of een ander pretpark, maar dat is toch altijd zo.
  In elk pretpark heb je een piratenboot, een wildwater rivier (ronde bootjes), boomstammetjes (de spetterbootjes).
  EÈn pluspunt toch voor de meli: het geld van de eftelingse ezel is van plastiek!

 18. koekiemoon

  De piratenboot natuurlijk. En ik was ook keifier op mijn knalgele meli-pet. Van het model dat nu truckers-cap wordt genoemd en terug ¸bercool is. Alleen was mijn hoofd toen veel te klein voor die grote pet!

 19. De meli, voor veel westhoekers een van de meest nostalgische herinneringen.

  Op het binnenplein was geloof ik een buffet-restaurant met (achteraf bekeken) blitse oranje stoeltjes, en ik vond het er altijd heel erg mottig ruiken. En ik denk dat er rond het plein huisjes stonden in far-west style.

 20. We mochten op schoolreis – naar De Meli ! Ik was denk ik acht jaar of zo.

  Alles was betaald, maar mijn mama gaf me ‘drinkgeld’ mee, voor alle zekerheid. Zo’n groenachtig, met Boudewijn en Fabiola op.

  Tijdens alle plezier op schommels en andere attracties raakte het briefje op een of andere manier in twee gescheurd. Waardeloos! Ik wist hoegenaamd niet wat er mee te doen… Terug mee nemen naar huis, gescheurd en al? Dan moest ik dat gaan uitleggen. Ik heb het dan maar, stilletjes en zo onzichtbaar mogelijk, weggegooid in ÈÈn of ander hoekje.

  Achteraf kwam ik te weten dat je gescheurde bankbiljetten gerust aan elkaar mocht plakken.

  Af en toe droom ik nog van dat gescheurde briefje.

 21. stijn

  hallo ik zit namelijk met een vraagje
  heeft er soms iemand van jullie iets te koop van
  meli-park
  alvast bedankt

 22. I guess, essay writing services accomplish the best idea or dissertation contents page reffering to this good topic, so, different people can get dissertation service and, believably, that is come-at-able to get the online thesis writing service (topdissertations.com) or custom essay.

 23. To accomplish the graduate thesis referring to this post supposes to be not very easy but you deal with that. When every writer is like, all scholars would ne’er have got problems with the thesis writing service.

 24. I don’t get why tutors are against essays writing organizations! I think that students are able to get positive facts from custom research papers. Furthermore, that is simple to order custom research paper uk!

 25. You don’t need to hesitate about how to write a resume from now on. Professional resume writers are are just a click away. Check out Prime-Resume company so you can check resume writing samples or order resume. Be certain that you will obtain customized resume services.

 26. This agency offers exceptional and professional CV writing services. So, if you don’t have a clue how to write a resume, wish to order resume from highly qualified resume writers or merely to see resume writing samples, check out RESUMESLEADER agency.

 27. In case if you have no idea where to order resume, click here resumesexpert.com and persuade that buying resume is easier than you thought. Experienced resume writers provide resume services, our samples of resume writing can also give you a helping hand to write a resume by yourself.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>