[GLEEEDI2006] week 1

bal_cool.jpgIk ben iets meer dan een week bezig met GLEEEDI2006, en het moet gezegd dat ik dat verre van slecht doe.

Groenten en fruit eten gaat swell. Alle ongezonde tussendoortjes zijn vervangen door fruit, en ik heb deze week zowaar zelfgemaakte preisoep gedronken, om maar iets te zeggen! En nog niet eens onder dreiging van een gun tegen mijn slaap ook niet.

Er zijn trouwens wel meer weirde dinges going on. Bij alle goede voornemens die ik vorig jaar heb gemaakt ben ik er niet in geslaagd om de liters cola light die ik op een gemiddelde dag naar binnen giet af te zweren, en het vreemde is dat ik deze week wÈl vlotjes ben overgeschakeld op andere dranken, zonder enig afkickverschijnsel( de bijwijlen erg snelle spurtjes naar het toilet en brobbelgevoelens in mijn buik buiten beschouwing gelaten). Ik drink nu twee ‡ drie liter water op een dag, tussenin een glas fruitsap, en oke, heel erg soms trakteer ik mezelf nog eens op ÈÈn blikje cola light ’s avonds voor de tv, maar het maakt like nog vijf procent uit van wat ik in een non-GLEEEDIweek dronk. Ik ben ooit erg veel afgevallen zonder de cola lightverslaving op te geven, maar dit is geen dieet: dit is GLEEEDI2006, en als ik toch gezonder wil gaan leven kan ik net zo goed de aspartaam laten voor wat hij is en overschakelen op water.

Het leuke aan minder vlees eten en meer vis is dat je dus meer vis eet. En vis is geweldig lekker. De afgelopen week heb ik dingen gegeten als scampi met verse tagliatelli en een mager maar o zo lekker-sausje, tomate-crevette op een bord van verse groentjes en volkorenpasta en om het af te maken een pangasiusfilet (geen idee welke vis een pangasiusvis is, maar het zag er wit uit en het was goedkoop..) met puree en weer een geweldig (Èn calorie-arm sausje). En dat allemaal op verschillende dagen, beste lezers.

Ik heb het gevoel dat ik dingen weer onder controle begin te krijgen na Pork Fest 2005. Het getal op de weegschaal mag dan wel hoog zijn (zo hoog dat ik het jullie alleen communiceer als ik er een stuk onder zit, en er op feestjes mee kan uitpakken. “Ei hastn! Moej keer weten hoeveel ik OOIT heb gewogen? Hoger! Neen, hoger! Ahahaaah, nog hoger!!!!!“), ik heb besloten om daar nu nog niet al te veel mee bezig te zijn en gewoon te focussen op gezond eten. Als ik deze week vergelijk met de 52 weken ervoor dan kan het niet anders dan dat de rest vanzelf komt. En hoe gezonder ik eet, hoe meer zin ik heb om alle chaos die mij omringt een halt toe te roepen. Ik, chaoot nummer ÈÈn in de hitparade van heel wat mensen uit mijn omgeving, snak plots naar systemen!

Zo hebben we een menu-systeem ingevoerd in the crib. Elk weekend nadat de (gezonde!) inkopen zijn gedaan schrijven we het menu voor de rest van de week op het whiteboard dat in de keuken hangt. Resultaat: ik moet maar ÈÈn keer per week mijn hoofd breken over eten, ik moet ook maar ÈÈn keer per week naar de winkel tjolen, en het beste van al: gedaan met verslensde groenten en beschimmelde pottekes die ergens helemaal achteraan de koelkast vergeten liggen te wezen! Het menu-systeem bestaat nog maar een week, maar ik roep het nu al uit tot beste systeem van 2006.

Ow, en ik sport weer. Sterker nog: ik ben sinds deze week fitness-journalist geworden, wat wil zeggen dat ik mijn journalistenzieltje heb verkocht voor een gratis fitnessabonnement en de opdracht om een volledige fool of myself te maken in allerlei vreemde disciplines tussen mensen die wÈl enige vorm van fysieke conditie hebben.

Maar daarover later meer.

Reacties

 1. Het lijkt me geweldig en al ! :k:
  Ik zou gelijk willen meedoen. Maar nu niet, wegens te moe.
  Morgen. Zeker weten! Misschien …
  zie je wel dat je een dappere meid bent!

 2. kaateke

  hmm dan zal ik er ook eens aan beginnen zeker:
  vooral mezelf niet langer wijsmaken dat een stuk appeltaart niet meetelt in de 5 stukken fruit/groente per dag.

 3. Sil

  De mama heeft mij geholpen in mijn ik-moet-kilo’s-kwijt missie, ze heeft ne hoop gezonde dingen meegegeven voor tijdens de blok :)

  btw rockstarbaby, blog jij ook? (een oude FN-collega)

 4. hadewig

  Ga je nu schrijven voor Passage (aka de fitness-keten met de meest fijnzinnige reclame ooit, zijnde de promostunt vermomd als doodsbrief?)?
  Woeha, mssch komen we mekaar dan eens tegen in het Perfect Butt-klasje.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>