de-lurkingweek!

dday_2_3.jpgDankzij een tip van niet-lurker El Mystica las ik net dat het deze week de week van de lurker is. Een geweldig initiatief, vind ik zelf, vooral omdat ik me zelf ook wel eens durf afvragen wie mijn lurkers zijn.

Geen idee waarover ik het heb?

De term “lurken” staat voor mensen die blogs, chatrooms en discussiefora lezen, maar niet deelnemen aan het hele comment-gedeelte. Passieve lezers dus. Deze lezers worden deze week gestimuleerd om heel even (en misschien zelfs langer als het naar meer smaakt) uit de anonimiteit te komen.

Ik stel voor dat mijn lurkers zich eventjes voorstellen. Wie ben je, wat brengt je hier en vind je het fijn?

Fijne national de-lurking week, allen!

Reacties

 1. eris

  hey,

  ik ben lurker 1 en ik kom hier heel graag
  ik hou van je ongedwongen schrijfstijl en je kijk op de wereld

 2. Maar als lurkers zich bekend maken, zijn het toch geen lurkers meer… en dat is goed!! Stomme lurkers >:( Hoewel ik het zelf ook wel ben :)

 3. Hooch

  Ik probeer hier regelmatig eens te reageren, maar ik ben blijkbaar geblokkeerd ofzo :s

 4. lieselotte

  Ik ben al een lurker van toen hullabaloo een reeks foto’s van de kosmos (het zwembad) had gemaakt, en in zijn post naar jullie reeks doorverwees..

 5. Tom

  Ja lil, je anti-spam gadget vraagt nu iedere keer opnieuw bevestiging ipv enkel de eerste keer.

 6. anais

  Ik lees altijd mee maar zeg slechts af en toe iets. Ik ben een semi-lurker. (wat een vies woord trouwens)

 7. Ik ben geen lurker, ik ben lilith en ik vraag aan youri om die anti-spam iets minder streng te maken, want nu moet ik alles eerst goedkeuren en duurt het uren voor comments verschijnen. :aah:

  Dag lurkers! :) *zwaait terug*

 8. Elias

  Nog een lurker! Of eerder, als ik even de term van Anais mag kopiÎren, een semi-lurker. Nu en dan geef ik eens commentaar, maar over het algemeen weet ik me goed in te houden.

 9. Sil

  Ook semi-lurker :), vind je schrijfstijl zeer leuk.

  PS:Werk met een bevestiginscode ipv dat jij de comments moet goedkeuren?

 10. esjuh

  Ik lurk ook, al weet ik niet eens meer hoe ik hier terecht ben gekomen… Dat’Bels’ zoals wij dat hier thuis zeggen, klinkt niet alleen leuk, maar geschreven ziet het er ook nog eens leuk uit! *terug in lurkstand*

 11. Garfield

  Ik ben niet echt een lurker. Ik ben gewoon Garfield (als ik ergens post zonder inschrijvingsdinges), fcb (op het jimforum) en Nastja (je voorlopig derde buur op last.fm).

 12. Ik lurk ook gewoon wat mee, gewoon omdat ik dat hier heeeel gezellig vind, samen met al die andere lurkers :)

 13. Ik weiger om mezelf lurker te noemen…
  Verzin er een beter woord voor in godsnaam!

  “dag iedereen” trouwens…

 14. ik post nog niet zo lang, maar ik lees al iets meer dan 2 jaar dacht ik :)
  Tot enkele weken geleden was ik een stille genieter :)

 15. bieke

  Ik heb ooit wel eens iets gezegd, maar ik weet niet of het ooit door jullie anti-spambeveiliging is geraakt (was geen spam hoor!)
  Nu lurk ik onder andere op jouw site :)

 16. googs24

  en jawel, zelfs in het verre vlaams-brabant heb je lurkers, die geweldig houden van je schrijfstijl en je kijk op de wereld rond je heen. en die hier ooit eens beland zijn na een recensie in de standaard, en sindsdien niet meer weg zijn geweest…

 17. Nijn

  Schuldig. Ik beken.
  Ik vind je schrijfstijl ontzettend vlot en je bent gewoon een interessant persoon om over mee te lezen.

 18. Annelies

  ik kom hier ook meermaals op een dag eens kijken of er weer iets nieuws staat. voor mij is dit ontspanning! bedankt voor al die knappe schrijfsels :-)

 19. Tom

  Ja, ik ben hier ook ooit terecht gekomen dankzij de recensie in de standaard. Sindsien bezoek ik regelmatig (al dan niet lurkend) tftc, a-f, luna, merel, jacq,…

 20. Anneke

  ‘k Geef bijna nooit commentaar, maar ik lees wel altijd. Wat mij dus tot lurker maakt.

  Verder ben ik hier altijd voor de leuke schrijfsels. Ik ben hier gekomen door ‘het forum’. En ik ben dat meisje dat eens ontzettend nerveus was om gebeld te worden door jou. :)

 21. gelurkt tot ik me niet meer kon houden en ik me vorige week voor de eerste keer “outte”. “tales from the crib” leren kennen via blog tomadde.

 22. kaateke

  soms lurker, soms post ik.
  ik vind dit alles gewoon heel herkenbaar en grappig. en ik heb geen idee hoe ik hier geraakt ben, maar je staat wel in my favorites

 23. kweet niet of jet echt lurken kan noemen, ik heb pas via via op jou site terecht gekomen, en ik vind jou schrijfsels echt demax! drm dat ik hier wel vaker kom piepen, ook al zeg ik niet altijd iets
  ik doe mijn best..
  kuz

 24. Eva

  Fijn, dat lurken… geeft een gevoel van peis en vree, en ook licht onbehagen want mijn werk blijft jammerlijk liggen… peis en vree domineren gelukkig

 25. brinne

  Ik lurk parttime omdat ik altijd en overal te laat kom met mijn comments… zoals nu! :(

 26. lenie

  Hier nog een stiekeme lezer! Ben ooit zelf aan een logje begonnen, maar toen dat jammerlijk faalde door gebrek aan inspiratie en vooral doorzettingsvermogen, ben ik overgegaan tot het “lurken” ;-)

  HÈÈl fijne blog heb je, ‘k ben jaloers op je talent!

 27. hadewig

  ook eerder toevallig gevonden op google.
  Zalige ontspanningsmomenten op “het werk” sindsdien maar meestal te lui om te reageren!

  Westhoek rules!

 28. Lise

  Ook ik ben een (zeer) regelmatige lurker en als je zo blijft verder doen, zal daar niet snel verandering in komen. :-)

 29. Ik lees je site al een aantal jaar maar heb nooit veel gecomment maar daar komt er de laatste tijd wel wat verandering in.

 30. yep, ik beken, ook een trouwe lezer…
  en met de verbouwingswerken van de nieuwe crib in het vooruitzicht wordt het alleen maar interessanter:)

 31. Lynn

  Ook ik ben een lurker. Ik weet niet precies meer hoe ik hier terecht gekomen ben — via een google search, geloof ik. Het was in ieder geval een obscure search die niet veel resultaten gaf.

  Ik lees je omdat ik zelf een West-Vlaams meisje ben, maar nu in Nederland woon. Het is af en toe fijn om nog eens je moerstaal te lezen :) Plus, sommige dingen zijn gewoon erg herkenbaar (zoals grootmoeders die steevast ‘sp·ghetti’ in plaats van ‘spaghÈtti’ zeggen.)

 32. Sien

  I lurk! (zo af en toe eens niet)

  En it is me die stiekem alle metro’s volschrijft met ’talesfromthecrib.be’.. :)

 33. Mithra

  Ik ben hier ook beland na een recensie in de online Standaard. Zo hou ik mij als ex-pat op de hoogte van het wel en wee in Vlamingenland. Ik vind je blog nog steeds de meest amusante en intelligente die ik al heb gelezen. Doe zo voort aub!

 34. flodder

  ik lurk
  maar onder het nieuwe motto van bond zonder naam “geef es een compliment op een onverwacht moment” weiger ik pertinent de blog nu de hemel in te prijzen

 35. Ik ben hier een tijdje geleden terecht gekomen toen ik op zoek was naar een recept voor stoofvlees. Sindsdien sta je in de favorieten omdat ik je schrijfstijlleuk vind. Ga zo door :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>