televisiegoden

trinny.jpgMeer nog dan van Debbie Travis die in no time een te gek toscaans keukenrekje maakt van golfkarton. Veel meer nog dan van Niecy Nash en Nigella Lawson die samen een yard sale houden en daarbij sensuele cakejes aan de man brengen met een afzichtelijke bloem in heurder haar. Nog meer dan van Gene Bervoets die in een oud fiatje door de Italiaanse bergen rijdt en in een macho-versie van “nil blu dipinto di blu” uitbarst. Zoveel meer nog dan van alle fantastische tv-goden hou ik van Trinny en Susannah.

Trinny en Susannah zijn fantastisch! Trinny en Susannah zijn god’s gift to iedereen die ooit al eens heeft overwogen om, al is het maar ÈÈn keer, een kledingstuk te kopen dat ervoor zorgt dat je er enigzins toonbaar uitziet. Trinny en Susannah zijn het wandelende en heel erg aanwezig zijnde antwoord op “vinde gij m’n gat nie te dik in deze rok?” En best of all: Trinny en Susannah hebben het uitermate goed voor met ons. Trinny en Susannah zijn tot ons nedergedaald om ons te helpen.

Bij elke uitzending die ik kan meepikken van het fenomenale “what not to wear” kan ik niet anders dan onder de indruk zijn van de twee madammen die perfect weten hoe je een gemiddeld marginaal lelijk vrouwmens door middel van een andere garderobe kan omturnen tot een hete beze. En ze draaien daarbij hun hand niet om als het gaat om hun eigen cellulitis en blubberbuik te gebruiken als voorbeeld. Trinny en Susannah zijn streng maar rechtvaardig, en ik hou van hen op een niet-seksuele manier.

Terwijl ik vroeger in een kledingwinkel meestal maar iets deed, shop ik tegenwoordig volledig volgens The Rules. Wijde pijpen in plaats van smal toelopende die ervoor zorgen dat je enkels er smal uitzien, en je bum gigantisch. Draag nooit jasjes die eindigen waar je achterwerk start. Zware bovenbenen? Draag dan nooit lichte kleuren op die plaats, dat accentueert alleen maar. Draag altijd kleur met kleur: zwart laat elk kleur vervagen. Grote borsten? Draag dan geen lange kettingen die erover heenmoeten en alles nog groter doet lijken dan het is.

Als ik mocht kiezen tussen Debbie Travis die plots voor mijn neus staat om mijn home te pimpen, of Trinny en Susannah die mij loslaten op een kledingwinkel en vanop afstand mijn gedrag beoordelen met woorden als “she’s not really going for that hobbezak, is she?!!!!” , dan graag optie twee.

En u, heeft u nog waarachtige televisiegoden?

Reacties

 1. Trinny en Susannah zijn inderdaad de max! Ik heb zelfs met Sinterklaas hun fantastische boek cadeau gekregen…

  Daarnaast ben ik helemaal weg van Diarmiud en Alan en alle andere gasten en madammen uit Gardeners World..wat die kunnen doen met een tuintje, dat vind ik ook fenomenaal.

  Eigenlijk zou mijn perfecte dag er dus zo uitzien:
  Trinny en Susannah die mij komen ontvoeren om te shoppen, terwijl ondertussen Debby Travis onze veranda omtoverd in een lounge paradijs en de Gardeners World mensen van ons tuintje een exotische jungle maken…en, en, en dan Dave Grohl die achter het fornuis staat en de avond met me doorbrengt…..
  wat is dromen toch fantastisch! Ik word er nu al gelukkig van!

 2. tom

  Ja, lekker gaan shoppen met Trinny en Susannah, terwijl niecy mijn zolder opruimt en Debby me een nieuwe keuken in elkaar timmert, waar Nigella dan natuurlijk voor me komt koken (en eten). mmm…

  Alleen lukt gleediÎn niet zo goed met haar in de buurt denk ik.

 3. anais

  Oeh I loooove Trinny en Susannah! Al zou ik wel niet willen meedoen in zo’n show: I feel comfortable with my own style, thank you. Mijn beste vriendin en ik dromen dan ook van onze eigen tv-show: wij zijn minstens even goed! (in onze gedachten alvast)
  De Vlaamse versie (Annick en Angelique) daarentegen is veronrustwekkend.
  Andere tv-goden: de meiden van SATC. Wat een heerlijk programma is dat toch. Ik kan me geen betere stijliconen voorstellen.

 4. OMG, eindelijk iemand die ze ook zo geweldig vindt! Ik kan er ook niet genoeg van krijgen, elke aflevering bekijk ik, ook al heb ik ze al drie keer gezien. Spijtig genoeg kunnen ze me niet meer helpen, want ik kleed mij alleen nog volgens hun “rules”! Ha! ;))))))

  Mijn andere televisiegoden zijn helaas fictieve personages, en hoewel ik weet dat ze niet echt bestaan, toch zou ik ze best graag in mijn buurt hebben.

 5. En ik mijn moeder hun laatste boek. :)

  (dat ik natuurlijk eerst helemaal zelf heb verslonden voor ik het heb ingepakt (6) )

 6. brinne

  Wim, Jean & Michiel brengen mij in vervoering, ik wil gerust wel eens plaatsnemen op Jean ’the chickmagnet’ Blaute z’n moto. Zijn het de feÎrieke beelden of de hemelse muziek die het ‘em doen, it beats me!

 7. Trin & Sus OK. Vind ik beter dan alle beautiful programma’s samen. Hier laten ze een mens tenminste tevreden zijn met zichzelf, dik, lang of dun. Debbie komt echter in geen geval mijn huis in! (tenzij eens op de koffie, maar ze mag haar ontwerpen thuislaten)
  March

 8. tjah..u hebt ze me daarnet allemaal opgenoemd!

  Maar als ik zou kiezen zou ik resoluut gaan voor een kookpartijtje met nigella, wat ziet dat er altijd verdomd goed uit!
  (ik ben nog steeds in blijde verwachting van het ontvangen van een van haar kookboeken ter gelegenheid van eender welke gelegenheid:) door een persoon die dan eventjes mijn dagelijks-leven-God wordt:) )

 9. moi

  Leve Bart Peeters!
  OkÈ, die is wel ook meer een beetje zanger en van die dingen dan tv-figuur, maar toch, he rules ook als tv-figuur! :-)

 10. Mijn moeder zweert bij Ben CrabbÈ. Zijn eenvoudige humor, zijn down-to-earth-mentality, zijn looks, zijn respect voor zijn medemens/kandidaten.

  Nu ja.

 11. Tom

  Nee, Bart Peeters die werkt gewoon geweldig op mijn zenuwen. Misschien wordt het tijd dat we een Haal-Bart-Peeters-van-tv-club oprichten. Wie doet mee?

 12. lien

  Is het boek van Trinny And Susannah ook verkrijgbaar in het Nederlands? want ik zocht al in de standaard boekhandel maar er staat niet bij of het nederlands of engels is. Kunnen jullie me helpen?

 13. mamie

  ik ben direct kandidaat om me bij Haal-Bart-Peeters-van-tv-club aan te sluiten.
  als er 1 persoon is waar ik me ziek aan erger dan is het den Bart wel
  Weg met die over-acting rommel

 14. Ze zijn verkrijgbaar in het nederlands.
  Als ik me niet vergis heet hun laatste “verander je look en je leven” ofzo. Kan mijn mama dat even bevestigen, aub? :)

 15. kim

  Volgens het personeel van de Fnac is enkel de laatste (idd. “Verander je look, Verander je leven”) nog in het nederlands te verkrijgen. Die stond onlangs zelfs in de top 10 van non-fictie. De 2 vorige hebben ze nog in het engels, maar die leken me niet zo goed als de laatste (die trouwens briljant is imho).

 16. Marianne de Vries

  Hierbij een vraagje van Marianne:
  Kan iemand mij de naam van de zangeres doorgeven die iedere week(?) een bijdrage levert aan het programma Gardeners World (BBC).
  Graag een reactie naar mariandevries8@hotmail.com
  Alvast reuze bedankt!

  Groetjes, Marianne

 17. tine

  hoi iedereen, ik ben op zoek naar mensen die door mij gerestyld willen worden
  mailen aub

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>