where everybody knows your name

cheers.jpgMaaj oow maaj lurkers, wat zijn jullie met veel! En wat zijn jullie aangenaam! En proper op jullie eigen!

Het de-lurken was een hele openbaring, want plots kreeg ik het inzicht dat niet alle lezers van tftc mensen zijn die ik enigzins ken. Dat jullie ook dolende zielen zijn in de schemering van het internet, met eigen nicknames en eigen e-mailadressen, en perhaps ook eigen hang-outs met eigen dresscodes en eigen smilies enzo. Net als ik.

Ik ben er altijd een beetje van blijven uitgaan dat jullie of real-life familie en vriendjes waren, of mensen die mij kenden van Het Forum. U leest het goed ja: Het Forum, de plaats op het internet waarop ik al meer dan vijf jaar mijn dagen slijt, 14000 posts heb en meer kostbare tijd heb verprutst dan u en ik zich enigzins kunnen inbeelden. Het is geen makkelijke plek om als hang-out te hebben, dat forum van mij, maar het is zeker wel een interessante, vol gekke personages in hoofd- en bijrollen, sommigen betrekkelijk nieuw, anderen al vijf jaar even verslaafd als ik. En vijf jaar is lang.

Zo lang dat de gemiddelde forummer er Limp Bizkit-pubermeisjes van 12 heeft zien uitgroeien tot mooie intelligente madammen van zeventien, en zichzelf niet van de indruk kan ontdoen enigzins mee te hebben geholpen aan hun geslaagde opvoeding. Zo lang dat die-hard forummers (zoals ikzelf) elkaar beetje bij beetje vijf jaar ouder hebben zien worden, en dag na dag de evolutie van bijna-student naar student naar gebuisde student naar opnieuwproberende student naar afgestudeerde werkloze hebben kunnen volgen.

Zo lang dat alle pertinente en genante problemen al de revue zijn gepasseerd. Van schaamhaar in je mond krijgen tot geen schaamhaar in je mond krijgen en terug. Noem mij een ziekte of vreemdsoortigheid en ik kan in het echte leven zeggen dat ik iemand ken die hem heeft (gehad). Noem mij een afgelegen boerendorp in de Limburg en ik ken iemand die er woont. Van op Het Forum, ja, maar dat hoeft eigenlijk niemand te weten.

We wonen er al zo lang dat we forummers van allerhande allooi hebben zien komen en gaan, soms zelfs blijven. We hebben de homoseksuele Betty-fan gehad. De radicale Vlaams-Blokker (ja, zo heette dat nog in die tijd). De falende tv-ster. De transseksuele werkloze met een ongezonde obsessie voor kindsterretjes en een voorkeur voor nylonkousen uit de Wibra. De doorratelende, gevoelloze pseudo-intellectueel. De zanger van een tributeband. De gehandicapte die forumt vanuit een instelling. Het nymfomane aandachtshoertje. De langharige overjaarse rocker.
En tussen dat zootje ongeregeld heb ik ook nog eens mijn lief opgedaan.
En ik ben al lang niet meer de enige.

Ik kan een forum als het mijne echt aan iedereen aanraden, bij momenten zelfs aan mijn grootste vijanden, maar u kunt er niet meer bij, jammergenoeg. Al was het maar omdat u vijf jaar schaamteloos gelilith zou terugvinden in de archieven, dat mij nu vast het extreemste schaamrood in tijden zou kunnen bezorgen mits lang genoeg zoeken. Maar laat het duidelijk zijn dat ik vind dat iedereen wel zo’n forum zou kunnen gebruiken, ergens.

Lang leve de forummers, dus. Naast de lurkers maken ook zij een groot deel van het tftc-publiek uit, en ze mogen zichzelf dan nu ook even een schouderklopje geven voor vijf jaar wicked entertainment. Yeah!

By the way: zoals u kunt zien heb ik geen naam of link naar Het Forum geplaatst, uit respect voor mezelf en andere bloggers waarvan compromiterend materiaal te vinden zou zijn. Ik zou het dan ook fijn vinden als u dat ook niet deed.

Reacties

 1. ishku

  De thuishaven op het internet, hÈ.

  En n˘ moesten alle awards bekendgemaakt zijn, zie. Nu ik dat heel aparte gevoel van binnen voel enzo.

 2. Welk forum welk forum??!?

  Ik zou het wel eens graag willen weten want ik wil doodgraag die elite binnen en barbecueen in Merendree enzo!

  Ow wacht!

  :lolz:

  :|

 3. Het is zo waar. En ik herken mijn vriendinnetje ergens in je stukje. :) Is dat mogelijk?!

  Het is waar, het forum is okÈ. Bij momenten.

 4. Poetra

  Ik heb er een hele tijd gezeten en dan weer weggeweest en dan weer teruggekomen enzovoort…

  Ik heb je zelf nog in mijn msnlijst gehad toen je je stage deed bij PI :-)

  time flies by, en je opmerking op het forum ‘bout me getting older made me realise…

  Ain’t no froumer like a lilith froumer

 5. anais

  Ons zoooo nieuwsgierig maken… Pfff.
  Wel vreemd dat je na een tijdje te lezen het idee hebt dat je iemand echt kent.

 6. malder

  Nu vraag ik me af of ik een falende tv-ster of een doorratelende, gevoelloze pseudo-intellectueel ben. :|

 7. Dit voelt goed aan. Ben zelve ook een forummer, moet je weten, zij het dan van een bescheiden jeugdhuis ergens in de west-vlaanders. Ik zit er aan 14323 postjes op iets meer dan twee jaar tijd, ha! En gij nu! :p

 8. ‘de zanger van een tributeband’ zegt ze … wat good is, want ‘falende tvster’ had ook enigszins mogelijk geweest … in een ver, ver verleden! Maar die titel geef ik dan maar door aan Malder (y) …

 9. Sil

  gewoon nieuwsgierig hoor, k ga me niet de moeite doen om het te lezen, mss in de verre toekomst ook eens registreren. Was niet moeilijk te vinden aangezien ik rockstarbaby van een ander forum ken :)

 10. Haha, zalig. Ik wou er eigenlijk ook net een stukje over schrijven.

  Ik heb zelfs met iemand tussen deze comments gedate en dat is zwaar tegengevallen. È dingen? haha.

  man man.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>