fat girls

BS_R6.jpgIedereen kent haar wel, dus u waarschijnlijk ook: het dikke, geweldig spontane meisje waar het altijd volle bak plezier mee is, anytime, anyplace. Ze klaagt niet over haar dikke billen zoals slanke meisjes dat wel zo goed kunnen, maar ze draagt ze met trots en straalt daarbij een karma uit dat ervoor zorgt dat ze alles van mensen gedaan krijgt. Het dikke meisje steekt zich niet weg omwille van haar gewicht, maar is juist erg aanwezig, en ze neemt zo’n belangrijke plaats in in haar omgeving dat mensen haar echt nooit meer zouden kunnen missen. En dat ze een pak dikker is dan gemiddeld, dat is hen waarschijnlijk al jaren niet meer opgevallen.

Je hebt het dikke meisje dat beslist heeft dat haar rondingen haar niet meer zullen stoppen, integendeel! Ze beweegt zich voort op hieltjes die haar ronde kuiten goed doen uitkomen, ze draagt rokken waarin haar kont goed te zien is, en ze maakt boven alles gebruik van het grootste geschenk dat dikke vrouwen van de schepper hebben gekregen: een D-cup, minstens! Ze hoeft maar een cafÈ binnen te komen en ze trekt blikken naar zich toe, en mannen die nooit met een dikke vrouw gezien zouden willen worden beginnen plots van gedacht te veranderen. Ze straalt zoveel seksuele zekerheid uit dat het wel een avontuur moet zijn om met haar tussen de lakens te belanden. En naar het schijnt is ze een fantastische kusser. Ook nog.

Er is de dikke vriendin, die vanaan de zijlijn mag toekijken hoe haar vriendinnen de wildste avontuurtjes beleven waar zij enkel maar van kan dromen omdat ze nu eenmaal dik is. Zij verzekert haar vriendinnen ervan dat ze er echt wel fantastisch uitzien in die jeansbroek in die winkel waar zij niet eens in rondkijkt omdat ze nog niet met haar enkel in de broeken past. En ja, zij wil vaneigens wel eens polsen bij die knappe jongen of hij iets voelt voor haar vriendin, want vriendinnen vertrouwen haar. Ze is toch geen bedreiging.

Je hebt het dikke maatje, dat geadoreerd wordt door de jongens zolang het maar gaat over samen pinten drinken en vuile praat uitslaan. Zij is meestal het enige meisje dat in een jongensgroep wordt geduld, en zij weet dus perfect hoe mannen denken over borsten en billen en seks en naar het toilet gaan. Ze begrijpt mannen veel beter dan de gemiddelde vrouw, maar ze kan er weinig mee doen, want nooit is ze meer dan one of the guys. Zelfs als ÈÈn van die guys meer in haar begint te zien loopt het gegarandeerd mis: hij zou maar eens gezien moeten worden met een dikke aan zijn hand. Sociale zelfmoord, it would be. Het is niet erg, het is een boodschap die elk dik meisje minstens ÈÈn keer in haar leven in het gezicht krijgt gegooid.

Je hebt het dikke meisje met zorgen. Zal ze wel in die rieten stoel met armleuningen passen? Gaat die weegschaal bij de dokter wel ver genoeg om haar gewicht te meten? Kan die bloeddrukmeter wel helemaal rond haar bovenarm? Kan ik het wel maken om hier een ijsje te eten net als de rest van het gezelschap, zonder dat iedereen mij verwijtend en gedegouteerd aankijkt? Als ik aan dat groepje kinderen passeer, wie zal dan de eerste zijn om een beenharde opmerking te maken over mijn gewicht? Meestal lukt alles wel, maar ze is als de dood dat die designstoel in hard plastiek toch niet rond haar kont zal passen, en ze dat en plein public zal moeten meedelen, waarop gelach om die dikke freak de zaal zou vullen.

Het vergeetachtige dikke meisje is erin geslaagd om zich over haar slechte gevoelens heen te zetten wat haar figuur betreft. Tot ÈÈn collega/toevallige voorbijganger/familielid in tien seconden duidelijk maakt dat er ÈÈn groot nadeel is aan dikzijn: je bent het altijd, je kunt het niet verbergen en iedereen heeft het gezien. En eigenlijk is het een echte schande. Doe er iets aan.

Je hebt het dikker dan-meisje, dat de dikste is in elke wachtzaal en op elke trein. Ze voelt zich minderwaardig aan alles en iedereen, want zij is duidelijk de grootste freak die zichzelf het minste onder controle heeft.

Dan is er het slanker dan-meisje, dat dolgelukkig is als er een nog dikkere persoon binnenkomt in een plaats waar zij aanwezig is. Soms kan ze bijna huilen van opluchting, en wil ze iedereen erop wijzen dat ze toch niet de ergste freak is.

Er is het ooit dikke meisje dat afgevallen is tot mollig, en iedereen die ze ontmoet constant wil vertellen dat ze echt niet mollig en lui is, maar al ooit veel is afgevallen.

En je hebt het dikke meisje dat die meisjes gedurende verschillende fases in haar leven allemaal wel eens is geweest. Waarbij dat de ene keer beter meeviel dan de andere keer. Zoals ik dus. Op dit moment probeer ik het dikke meisje te zijn dat slim genoeg is om haar leven niet enkel van haar gewicht te laten afhangen.
Er zijn al gemakkelijkere fases geweest, I must say.

Reacties

 1. severine

  Kelly,

  Voor mij hoef je niet te veranderen. Ik vind je goed zoals je bent, en ik heb zelfs in vele momenten respect voor wie ge zijt.

  Gij durft zijn zoals ge Ècht zijt!!!

  Voor mij ben je een supermeid!!!

  Echt waar, ge moet niet veranderen en zeker niet omwat anderen zouden denken.

  Trouwens ge maakt mijn schoonbroertje supergelukkig, dus wa kunt ge nog meer wensen. En de mensen rondom hem vinden je de max!!!

  En ons kindje zal wel weten welke supertante hij/zij zal hebben!!

  Je schoonzusje
  severine

 2. Lijkt me allemaal zeer goed geobserveerd. Iets wat ik zelf observeer i.v.m. slank/niet slank/gewichtige situaties: slanke meisjes die klagen over dikke billen worden er door niet slanke meisjes altijd van verdacht dat ze dat expres zeggen om hen te pesten. Maar ‘k denk dat dat niet altijd zo is. Er zijn veel slanke meisjes die zo weinig zelfvertrouwen hebben en zo’n laag zelfbeeld dat ze echt menen dat ze te dik zijn. Ik lijd daar zelf ook onder in sommige periodes. Terwijl er met mijn 1m61 en 55 kilo hooguit een halve kilo te veel zit op elke bil en misschien nog 250 gram op mijn buik ofzo. En ik besef dan wel dat ik niet en public moet gaan lopen klagen. Want dat het bij anderen ‘veel erger’ is. Dus hou ik mijn laag zelfbeeld in die situaties wijselijk voor mezelf.

 3. mamie

  als je wil veranderen moet je het vooral doen voor jezelf en er vooral geen tijdstip opplakken.
  probeer toch te genieten van elke dag want er is zoveel meer om mee bezig te zijn.
  je hebt veel meer positieve eigenschappen dan de meeste mensen, je bent slim, grappig, je kan goed schrijven en goed met mensen omgaan.
  de meesten onder ons zullezn dat nooit kunnen zijn.
  hou in je achterhoofd, ook al ben je ooit slank, je zal nooit helemaal tevreden zijn met jezelf.
  werk verder aan je gewicht en gezondheid op jouw tempo, je komt er wel

 4. “Terwijl er met mijn 1m61 en 55 kilo hooguit een halve kilo te veel zit op elke bil en misschien nog 250 gram op mijn buik ofzo”

  AllÈ, dat snap ik niet. Hangt er een etiketje in je nek waarop staat wat het maximumgewicht van je billen is ofzo? :s

 5. Lol Youti, nee hoor. Het enige etiketje dat in mijn nek hangt is vastgenaaid aan mijn t-shirt.

  :-)

  ’t Was maar om te illustreren dat ik wel besef dat er bij mij amper iets te veel aan hangt, maar dat ik toch soms het gevoel heb dat ik ‘dikker ben dan ik echt ben’. Ofzoiets. En dat ik denk dat ik niet de enige slanke met dat probleem ben. Misschien ben ik in mentale staat van anorexia?

  (En dat slanke meisjes die ‘ik ben te dik’ roepen dat vaak echt denken en dat dus niet roepen om niet slanke meisjes pissig te maken… Al zullen die er ongetwijfeld ook zijn.)

 6. anais

  Ik begrijp wel wat Liza zegt… Ikzelf ben 1m80 en weeg 67 kg, ook niet teveel dus, maar toch heb ik vaak de neiging om mezelf niet als slank te zien. Dit komt misschien omdat ik alleen maar topmodel-vriendinnen heb? Ik heb geen enkele vriendin die je niet ‘mager’ kan noemen.

 7. mamie

  ik kan heel goed begrijpen dat slanke mensen zich ook soms dik voelen dat zal wel door de media komen.
  maar ik vind dat ze twee keren mogen nadenken om daar in het openbaar over te klagen als er personen bij zijn die veel meer redenen om te klagen hebben.
  je zal toch ook niet klagen dat je een bril moet dragen tegen een blinde?

 8. heel mooi geschreven…bijna ontroerend want de verschillende types “dikke meisjes” zijn heel reÎel beschreven in hun gedachtengang…

  @liza: ’t zit tussen uw twee oren :p
  en helaas zit het altijd en meestal tussen de twee oren al dan niet door “reacties” uit de omgeving waar je je in begeeft

  mijn ex was zeker 25 kg zwaarder dan mij, maar iedere vrouw is zwaarder dan ik, omdat ik maar een “gespierde breinaald” ben alsuds een hollandse tante van me.
  dat was voor mij geen probleem, maar blijkbaar wel voor haar :s en dan wat andere complexiteiten en al…

 9. Hoewel ik zelf maar een jaartje maat 44 heb gehad, wat toch nog totaal niet Ècht DIK is, moet ik zeggen dat ik al die meisjes ook al ben geweest. Want als ik eerlijk ben zit heel veel tussen de oren; of ik nu een 36 heb of een 38 of een 40 … het is altijd wat.

  Je doet het echt goed meid; chapeau. Of het nu is om je beter in je vel te voelen, om wÈl in die winkel te kunnen kopen, om wÈl in dat designstoeltje te passen, om NIET meer one of the guys te zijn; of gewoon omdat het gezond(er) is –> je bent goed bezig!

 10. Hooch

  Mooi geschreven lilith.
  En ik ken het niet enkel, ik herken het ook.

  Je hebt dezelfde indeling bij de dikke jongens. Zoals ik.

 11. kaateke

  Heel herkenbaar, ik ben ook al die meisjes geweest + ook nog eens echt slank (20 en maat 36)
  En het grappigste is: toen ik slank was, voelde ik me dikker dan nu (31 en maat 44).
  Met de leeftijd (dus een beetje troost bij uw ouder worden complex) is ook mijn zelfvertrouwen gegroeid.

 12. Ook voor mijn weelderige ik is het allemaal zeer herkenbaar. Vroeger zou ik mezelf helemaal weggecijferd hebben, maar met het ouder worden heb ik zoiets van: ‘HÈ, ik ben evenveel waard als al die sperziebonen op aard’.

 13. Jennifer

  Volledig herkenbaar verhaal. Hierbij krijg je dan ook nog het zwanger meisje dat trots is omdat ze eigenlijk mooi naar voor bijkomt, maar waarvan iedereen vind dat ze rond draagt …

 14. eugenie

  niet alle vrouwen kunnen er iets aan doen dat ze dik zijn
  maar dik is mooi
  geef en man een volle vrouw en hij geniet een slanke vrouw is voor de show
  niet mee eens?
  nee?
  dan geil je waarschijnlijk op een man

 15. wel ik weet hoe het voelt want ben zelf dik!nee ni mollig,vol,volslank,gezet,zwaar,robuust maar gewoon dik!alle mensen beoordelen je karakter naar je gewicht,maar de persoon leren kennen,ho maar!!das te veel gevraagd!ook ik zit met de zorgen over te kleine stoelen(de laatset keer dat ik op een terraske paste was twee jaar terug en toen wast al krap!),of dat iedereen kijkt!kijk mama wat een dikke madam!ja kheb het allemaal al meermaals gehoord net alsof wij,de dikkertjes,nooit zelf in de spiegel kijken en of we nog ni wisten da we dik zijn!ook de “sympathiekelingen”die afkomen met goede raad of hun zorgen over je gezondheid!awel dit wil ik hen vertelllen :dikke mensen zijn ni dom,en zeker heel toffe grappige mensen!!!!dus doe moeite om ons te kennen en niet om ons te veroordelen!!!!lilithica voor jou:een dikke proficiat met de verloren kilo’s,ik weet dat het een zware en moeilijke weg is en ik die ooit ook zal moeten volgen

 16. Quofsh

  Voor het nieuwe tv-programma ‘Fans’ van Stany Crets en Peter van den Begin zijn we op zoek naar 30 zeer dikke mensen die willen figureren in badpak aan de rand van een zwembad. Opnames op 18 augustus. Voor alle info: mail (graag met foto) naar ilse@elisabeth-nv.be

 17. vins

  das raar he… alles wat je schrijft vind ik een normaal klinkend verhaal… maar als ik nu zeg dat ik een man ben die liever met een dik meisje aan mijn hand loopt dan een magere… en zeker een dik meisje die haarzelf aanvaard heeft… ik had het vroeger ook wel als ik jonger was… toen wou ik geen dik meisje … maar sinds ik een relatie heb met een dik meisje, is er een wereld opengegaan voor mij.. het is veel prettiger om met een zelfzekere dikke vrouw door het leven te gaan dan een magere die steeds maar zit te zeuren over haar lijntje… btw.. dikke vrouwen vind ik veel aantrekkelijker dan magere en zachter ook… geloof me er zijn meer mannen die houden van dikkere vrouwen of je denkt….

  groet vins

 18. David

  Prachtig hoe je het weet te formuleren. Ik ben ervan overtuigd dat jij het dikke meisje wordt dat het helemaal gemaakt heeft. Blijf vooral jezelf, dan komt het wel goed.
  Succes en vriendelijke groetjes,
  David

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>