lilith en de te gekke vondsten

Het zijn de kleine dingen die een verhuis toch de moeite waard maken.
Aanschouw het meest grijsgedraaide cassetje in de geschiedenis van de cassetjes!

vondsten_kl.jpg

Wat ik mij dan na al die jaren plots weer afvraag: wat kostte dat zo, een cassetje met liedjes op? Was dat veel minder dan een cd nu? Kunnen de oudjes onder mijn lezers zich hier even nostalgisch over uitspreken, aub?

En droom ik, of heb ik vanmorgen toch echt een streepje zon op mijn arm gevoeld?

Reacties

 1. ALs ik me niet vergis lag de prijs van een cassette ongeveer rond de 300 – 400 bef … iÈts goedkoper dan een cd dus, maar ook wel een pak kleiner met een mini-boekje enzo.

 2. Aaah maar jouw cassette is nog heel? Die van mij was zo grijs gedraaid dat ik letterlijk tot 3 keer toe de tape weer aan elkaar heb vastgeplakt *lol*

 3. ann

  Niet ‘iets’ goedkoper, de helft goedkoper. En ge kon ermee gooien, ge kon ermee rammelen en ge kon ze in uwen boekentas proppen. (van een oudje)

 4. Da’s precies hetzelfde cassetje dat ik grijsgedraaid heb toen ik “klein” was. We zijn dan ook ongeveer van dezelfde leeftijd geloof ik!

  Een cassette kostte ongeveer de helft van een CD nu geloof ik, al weet ik het ook niet meer goed.

 5. Ja ! Bij onze verhuis anderhalf jaar terug heb ik ook nog een briefje van 1000 frank teruggevonden. Mee naar mijn bank geweest en die rekenden 400 (vierhonderd) frank aan om dat in euri om te zetten. Duh ! Ik weet dat je er ook nog bij de Nationale Bank mee terecht kan, maar wegens er nog niet geraakt huist het nog steeds in mijn portefeuljie.

 6. Die cassetjes kostten volgens mij toch iets meer dan 3-400 Bfr., Ik denk toch wel minstens 500 Bfr. Heb er zo nog van Roxette (Joyride, Tourism) Queen (Greatest hits I & 2, en die 2 was een ‘long play’ cassette en die koste nog meer)en *schaamrood op de wangen* Janet Jackson (Rhythm Nation 1418).

 7. Tom

  Ook met schaamrood op de wangen moet ik toegeven dat er bij mijn ouders thuis nog ergens een cassette moet liggen van Danny Demunck (ck?). Dit gezegd zijnde ga ik nu enige tijd onderduiken.

  En ja, ik voelde ze ook (de zon bedoel ik). De lente komt eraan tsjoelalala…

 8. Ik heb duizend cassetten. En als repliek op een van de voorgaande comments: Meli leeft voort in elk van ons. Je moet er enkel in geloven :cry:

 9. koekiemoon

  Aangezien de cassetjes zo goed als uitgestorven zijn door de komst van de CD, moeten we de prijs vergelijken met die van een LP, en dat scheelde niet veel. Maar ja, een LP afspelen terwijl je door de stad wandelt is niet echt handig natuurlijk! Maar de hoes was wel veel groter en een LP kan zo mooi kraken …

 10. Ik heb eigenlijk maar 2 gekochte cassetjes gehad … Glenn Medeiros en George Michael. En toen kwam paradise city van Guns N Roses uit en ging het helemaal fout. :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>