the unpainted house: round-up

toels.jpgAha, u denkt dat wij niet naarstig verderwerken aan onze nieuwe crib?
U kijkt naar de foto’s op Flickr en schudt meewarig het hoofd, omdat we eind deze maand uit ons appartement moeten en in de ruÔne that is the new crib?
U vindt het een hopeloze, trieste zaak?

Well, wij al lang niet meer. Gelukkig. Ergens tussen januari en februari hebben de doemgedachten en zenuwen plaatsgemaakt voor een soort van berusting. We doen verder zoveel als we kunnen (want ondertussen blijft de rest van de wereld ook nog eens meedogenloos snel draaien), en we redden wat er te redden valt. Fact is dat je tijdens verbouwingen altijd meer doet dan je je initieel had voorgenomen. Zo zouden we eigenlijk enkel de woonkamer aanpakken, maar zijn de keuken en de badkamer daar ondertussen ook al bijgekomen, onder het motto “nu we toch bezig zijn”. Nu we toch bezig zijn kunnen we net zo goed

 • de oude vloer in de living uitbreken
 • de brol die eronder zit uitscheppen
 • beton gieten en dat in de bittere koude uiteen trekken met een hark en egaliseren
 • de tasso van de muren trekken
 • het plakwerk afdoen tot op de blote baksteen, aangezien er toch hele stukken naar beneden komen
 • het cement van diezelfde muren afkappen
 • de vochtige muren laten behandelen
 • in de muren schijven om de nieuwe elektriciteitskabels in te leggen
 • alles dat in de badkamer staat (bad, wc en lavabo) verwijderen en vervangen
 • de elektriciteit van boven tot onder vernieuwen
 • alles in orde maken om deze zomer massief parket in de living te leggen
 • de oude keuken uitrusten met een hippe oven, wasmachine, droogkas, vaatwas en een keramische kookplaat
 • bergingrekken en werkblad maken voor de keuken
 • verwarming voorzien voor in de living
 • de verf afstrippen van vanalles en nog wat
 • alles opnieuw laten plakken

Ik weet zeker dat ik nog een hoop handelingen vergeet, maar dat is omdat we ze gelukkig niet allemaal alleen hebben moeten doen en op een hoop fantastische helpende handen hebben kunnen rekenen. *doet geweertje en knipoog naar desbetreffende handen* En de eerste voorstellen om mij in de lente te komen helpen met het in orde krijgen van ons stadstuintje zijn ondertussen ook al binnengerold, wat natuurlijk zeer fijn is.

En wat zijn dingen duur! Ook al zijn die dingen deurknoppen, klinken of brievenbussen. ’t is wa geschift, maaaat!
Anywayz, de nieuwe crib komt wel goed, al is dat waarschijnlijk niet voor vandaag of morgen, en als het echt nodig is hebben we al onderdak voor de nodige dagen dat ons huis onbewoonbaar blijft na 1 maart. Druk maak ik me niet meer, want als het afgewerkt zal zijn wordt het fantastisch, daar ben ik nu zekerder van dan ooit.

Reacties

 1. Schijven? Schijven? Meid, jij hebt hier op je blog een van de beste en hipste en meest correcte taaltjes die ik ken, maar wat bazel je toch altijd over dat schijven? :-D ’t Is toch slijpen dat je bedoelt? Of is schijven een dialectwoord dat ik niet ken omdat ik aan de andere kant van het land woon?

  Either way, ik vind het niet klinken… :-D

 2. superpa

  oef, het is voor mij nu een opluchting te lezen hoe jullie over de vooruitgang denken. Ik begon mij wel wat zorgen te maken, wat ik nu ook niet meer zal doen en zal blijven helpen tot dat jullie droom werkelijkheid zal worden. We continue do further.

 3. Carree

  Dit is net het verbouwdagboek van mijn broer dat ik hier lees.
  Met als enig verschil: hij woont al effectief in zijn ruÔne :)

 4. Aan jullie goede smaak twijfel ik al lang niet meer en aan jullie doorzettingvermorgen nog minder. Het brandend enthousiasme en de vele helpende handjes zullen er voor zorgen dat jullie zich in een mum van tijd in jullie gezellige bouwwerfje zullen kunnen nestelen.

 5. Tom

  @Liza: misschien moeten we dan wat traaager schrijveeen. Of is het niet van die kant van het land dat je komt.

  Schijven wordt idd veel gebruikt in West-Vlaanderen.(met de slijpschijf)

 6. hoj lilith!

  ik ben hier op jouw mooie blog terecht gekomen danzij een tip van mijn nichtje die hier stiekem altijd komt lezen en nooit iets post. :o)

  ik heb bewondering voor jouw frisse moed en creativiteit!

  klaprozig groetje*

  tint

 7. @Tom: idd, wij hebben het hier altijd over sliiijjjjjpen… :-D Nee hoor, officieel woon ik wel in Liiimbuuurg, maar gezien wij hier en daar tegen een provinciegrens wonen klappen wij een mix van Brabants, Antwerps en Limburgs, dus geen Stevaert-toestanden bij ons. Ik verhuis dit jaar trouwens naar een dorpje hier twee kilometer verder en dan zal ik in Aaantwaarpen wonen!

 8. maar wat is dat schijven/slijpen nu eigenlijk?! De westvlaamse eigenares van het leegstaande huisje naast ons vraagt me regelmatig ‘heb je niet teveel lawaai als we schijven?’ en ik repliceer dan vlotjes ‘neu hoor’ en weet helemaal niet wat ze bedoelt :O Someone?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>