overpeinzingen bij een verhuis

  Waterkoker.jpg

 • we moesten en zouden in den tijd een waterkoker hebben, want waterkokers zijn retehandig, naar men zegt. Een waterkoker was meteen ook het eerste toestel dat we kochten toen we gingen samenwonen, want hoe de wereld ooit was blijven draaien toen er nog geen waterkokers bestonden, het was ons een volledig raadsel. Besef na twee jaar: we hebben desbetreffende waterkoker welgeteld nog geen enkele keer gebruikt, omdat wij blijkbaar geen gezin van minute soepjes en snelle koffie zijn. En het was nochtans de mooiste waterkoker die ze toen in de winkel hadden staan.
 • ik heb net een hele hoop te gekke snufjes ontdekt toen ik mijn keukenlade ledigde. Ik had echt geen idee meer dat ik beschikte over een gestroomlijnde taartschep, een flesopener compleet met oortjes van Mickey Mouse op en alles, een ding om zakken chips te sluiten (wie zou nu ooit een zak chips willen sluiten?!), wel twee dingen die het pellen van een appelsien zouden moeten vergemakkelijken (terwijl ik zweer bij handmatig pellen. Handmatig pellen boven alles!), een breinaald en iets met het logo van Hak op dat ik met de beste wil van de wereld niet kan thuisbrengen.
 • een mens zou zichzelf elk jaar eens de vraag moeten stellen: hebben wij dat hier allemaal eigenlijk wel nog nodig? En het antwoord op die vraag kan best confronterend zijn.
 • wat ben je met een Alessi-suikerpotmannetje als je nog nooit suiker op tafel hebt gezet? En wat zegt dat over mijzelf en mijn persoonlijkheid, dat ik nog nooit suiker op tafel heb gezet? En u, hoeveel keer heeft u de laatste twee jaar suiker op tafel gezet? En hoe zit dat met uw dierbaren?
 • breekbare dingen inpakken in materiaal dat dat breken zou moeten tegenaan is zowat het meest hatelijke werkje dat ik de laatste jaren heb ondernomen. Bijna even hersendodend als die keer dat ik de verf van een houten vloer moest krabben met een krabbertje
 • welk ander vlaams huisgezin zou in het bezit zijn van een pot Nutella van drie kilo, een broodrooster die een liedje zingt terwijl hij systematisch mickey mousehoofdjes in je bokes brandt, de champagneglazen waarmee Sam Gooris en Harry Van Barneveld in Big Brother vips een toren moesten bouwen Èn een boekje met foto’s van vreemde ronde punten in Engeland?

Reacties

 1. Ik kook water met een waterkoker om thee te maken. Handig. En ik neem suiker voor mijn thee uit een fifties suikerpotje, wit met fuchsia en paarse strepen, met een uitsparing in het dekseltje om de steel van het lepeltje door te laten steken. Of beter, ik NAM suiker, tot ik besloot suikerloze koffie en thee te gaan drinken. Nu neem ik enkel nog een beetje suiker om over gestoofd witloof te strooien.

  Op het laatste puntje kan ik u spijtig genoeg niet overtreffen. :-) Hoewel wij ongetwijfeld een heleboel andere interessante ongebruikte objecten in huis hebben. We zullen het later dit jaar aan de weet komen.

 2. severine

  da ding waar hak opstaat, veronderstel ik is voor uw glazen potten gemakkelijker open te krijgen.

  Voor als de deksels te stroef zitten en ge ze niet open krijgt

  wilde gok wel hoor :-)

  groetjes
  severine

 3. Tom

  Waauw, een boek met foto’s van vreemde ronde punten in Engeland. Er is er hier eentje jaloers.

 4. ik gebruik onze waterkoker elke dag; voor thee en als ik soep maak, dan giet ik het al kokend bij mijn verse groenten; gaat sneller als ik BINNEN het half uur verse soep wil :). OH EN IK WIL JOUW BROODROOSTER!!! ik slaag er overigens in alle appliances waar menig familielid en vriend zijn wenkbrauwen over fronstte toen ik het kocht bijna dagelijks te gebruiken; ben gewoon gek op technologie :D een electrische barbeque, een vleesgrill (zo met ribbelkes waar ge uw vlees tussen legt), een keukenrobot, een blender, citruspers, sapcentrifuge, staafmixer, broodrooster, Senseo, … IK KAN NI MEER ZONDER!!

 5. jt

  Waterkoker gebruik ik ook elke dag. Meestal voor thee, vaak ook om bouillon te maken van blokjes en dergelijke aangelegenheden.
  Ook het suikerpotmannetje staat bij ons in huis, maar wij gebruiken hem als een rijstpotmannetje. Dat mannetje komt dan wel niet zoveel op tafel, maar in de keuken maakt hij me wel vrolijk.

  Wat ik wel nooit gebruik: een ijzertje met drie gaten in om spaghetti af te meten voor een aantal personen. (mijn vrouw weet nooit hoeveel ze ongeveer moet klaarmaken), een appelboor om klokhuizen uit te halen (ik eet eigenlijk nooit warme appels op zijn geheel) en als ik appels koud eet, eet ik gewoon klohuis en al op, en ÈÈn of ander snijdingetje waar je naar verluidt te gekke figuren mee uit fruit kunt snijden. zoals die Thaise carvers.

 6. Dat doet mij dan weer denken aan die keer dat wij een ei hebben proberen te koken in een waterkoker :-D
  Je komt wat tegen als je zo moet inpakken he.. Ik heb hopen weggegesmeten en eigenlijk nog veel te veel rommel die we niet gebruiken mee verhuisd. Sterkte ermee he :-)

 7. kaateke

  Op kot in de prÈ micro-golfoven periode kookte ik rijst in mijne waterkoker. Mijn zus heeft ooit geprobeerd melk te warmen maar dat stonk een beetje.
  En nu warm ik mijn tas water voor de thee gewoon in de micro-oven op.
  Mijn overbodige prullen: een ijsmachine, een swiffer op batterijen, silicone bakvormen, frietketel, waterkoker, electrische barbecue, wafelijzer, metalen satÈstokje, een soort minivergiet (geen idee wat ik ermee moet doen), … Mijn twee keukenrobots gebruik ik wel regelmatig.

 8. ann

  Verhuizen, ’t heeft zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Het doet je verlangen naar minimalisme, maar eens weer gesetteld vergaar je gewild of ongewild weer de grootste prullen, ’t ligt in de natuur van de mens zeker? Het doet me wat aan ons hamster denken.

 9. Ik gebruikte heel veel zo’n dingen ook nooit. Ik had een deegrol, en een pizzadeegsnijding, en een waterkoker en twee ovens en een grote slakom en nog zo’n dingen die nooit de buitenkant van een kast of la zagen.

  En toen was ik samen met iemand die heel graag kookt, en ben er ook mee gaan samenwonen. Nu worden al die dingen zowat dagelijks gebruikt ( behalve dat pizzadeegsnijding dan! ) … en met de puntjes van de Spar heeft m’n ma dan maar een staafmixer en een nieuwe frietketel enzo gekocht voor ons! ( kwestie van dat hij mijn lievelingsijs kan maken ;) )

 10. Talitha

  Ben geen keukenmens (is in het bezit van een mama die in hetzelfde huis woont – OkÈ ik in het hare, technisch gezien, maar whatever – en die aangezien ondergetekende nog gezellig minderjarig is [Ben ik nu Officioeel de jongste Lilithbloglezer? Guiness World dinges, where are you now?!] de keuken in beslag neemt.
  Maar in de categorie ongebruikte spullene zijn er onder meer een gave fisher price boerderij die in de kast in de living ligt (En de laatste keer dat er behalve ikzelf een decennia en wat jaren geleden ofzo een kind kleiner dan een meter bij ons ronddrentelde is onbestaande), een hele zak groene potputti spul dat we niet weten waar in doen, een stel van drie rieten mandjes uit de Ikea waar nu ik er aan denk waarschijnlijk best groene potpourri in zou kunnen, een ste van 54 kleine houten Ikea-potloodjes gepikt uit de Ikea (uit die gratis-te-gebruiken-dingen), een stapel notitieboekjes die ik blijf kopen en blijf niet gebruiken, een heel intelligent uitziende grafische rekenmachine waar ik de buk zn kloten van begrijp, enzovoort.
  Boeiend, toch?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>