kapwolletjes

vuitton.jpgSinds ik me niet meer in kringen begeef waarin de grootste gespreksonderwerpen bestaan uit die geschift moeilijk taak van wiskunde en die achterlijke van aardrijkskunde heb ik nog maar weinig voeling met de jeugd. Enkel als ik gedoemd ben om op woensdagmiddag de trein te nemen kan ik niet anders dan de confrontatie aangaan, en dan nog probeer ik zoveel mogelijk iPod-oortjes in mijn oren te duwen en metro-krantjes voor mijn gezicht te houden om het allemaal niet te intensief te moeten beleven. Een half uur tussen de pokdalige acnÈ-gezichten is precies voldoende om mijn voornemens om ze in mijn vrije tijd zoveel mogelijk te mijden nog maar eens te versterken.

Maar deze middag stond ik iemand op te wachten in de buurt van een middelbare school in het vlaamsche land, en aangezien ik toch niet veel beters te doen had leunde ik ostentatief tegen een paaltje om de schoolkinders uit te checken. En wat ik aan mij zag voorbijkomen tartte elke verbeelding, beste lezers. Ik heb geen idee hoe lang de madness al bezig is, maar heden ten dage zijn er serieuze dingen verkeerd aan het lopen wat gender op middelbare scholen betreft. Ik zag vijf jongens pronken met petjes van Louis Vuitton, last time I checked toch het merk van de oudemetesjakossen. Stoere binken waren gehuld in getailleerde meisjesvesten met wolletjes aan de kap. Ik zag jeansbroeken die zo opvallend strak rond jongensachterwerken zaten dat het absoluut geen toeval kon zijn, en kapsels waarin ’s morgens duidelijk drie kwartier werk was gekropen. Ook zonnebankbruin blijkt tegenwoordig weer hipper dan hip bij vlaamse middelbare scholieren. En jongensoorbellen zijn tegenwoordig dubbel, zoals bij meisjes van zes.

Het enige dat ik kon denken was: wie heeft that crazy little thing called mannelijkheid gestolen, en is dat niet strafbaar?! Ik zou het afschuwelijk gevonden hebben om in de klas te zitten met mannen die eruit zien als paspoppen. Welke boodschappen zou ik dan in hemelsnomen aan mijn vriendinnen hebben doorgespeeld tijdens de les, aangaande het andere geslacht?
“Check J. zijn kinky roze Eastpak!!! (l) (l)”
“Oehoew, gotta love D. zijn kaakstreepje van ÈÈn milimeter breed!”
“Ik kan niet wachten tot L. door mijn haar strijkt met zijn gepedicuurde handen”
“P. zijn supersjieke oorringetjes al gezien?”

Even overwoog ik om keihard “jeanedd’n!!” te roepen naar een groepje dat bij de schoolpoort stond te roken als meisjes, maar toen besefte ik dat ik vierentwintig ben. En dat deed pijn.

Reacties

 1. Louis Vuitton voor oude metten? In Antwerpen lopen veel jonge meisjes/dames met zo’n handtassen en nu en dan zie ik er wel eens een jongen met een buideltasje van hetzelfde merk rondlopen, losjes over z’n borstkas gedrapeerd … Tjah.

 2. kim

  In mijn tijd (euh, 5 jaar terug) droegen verschillende gasten bij ons op school Buffalo’s met plateauzolen…
  Verwijfdheid is van alle tijden vrees ik

 3. hilts

  hmm… wanneer je je oren laat piercen is het gewoon veel mooier om beide kanten te laten doen, niet? als man?

 4. Tja, da’s blijkbaar de nieuwe mode. Ik word er gek van. Meisjes ook, die zien eruit zoals ik nooit op straat had mogen komen. En ik zou van school gestuurd zijn. “jeanettemode” is nu in. Ik vind ’t op zich niet verkeerd dat jongens meer aandacht besteden aan zichzelf, maar die oorbellen, die petten die verkeerd staan, die glimmende pakjes… ’t is er veel te veel aan. Hoera voor de media?

 5. Gij zijt tenminste geen zo’n afgelikte jeanette! Gelukkig maar…

  ’t is wreed tegenwoordig. Gisteren naar Eurosong on Stage geweest met een vriend van me en we hebben er soms plat gelegen van ’t lachen door alleen nog maar de jonge gastjes ‘af te schieten’ (observeren dus). Alles wat jij beschreef x 1000. Bikkembergs, Burberry, Vuitton, Scapa… blazervestjes, massa’s gel, diamanten in de oortjes, gemillimeterde kinnen en zelfs jongens met lippenstift en mascara!!! Waar gaat da naartoe?!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>