manic monday is owkay!

49292_imageMain200.jpgFijn was het zeg, Manic Monday. Al die vieze verhaaltjes over gebarsten tenen en vreemdsoortige putjes in duimen hebben mij doen beslissen om er gewoon keihard mee verder te gaan. Dat wordt dus bang afwachten tot maandag, hastjes!

En dan nu: mijn medisch verleden, open en bloot op het internet.

Heb je ooit een beugel gedragen? Welke herinneringen heb je aan die periode?

Ik heb twee jaar en half een blokjesbeugel gedragen, en ik herinner me vooral de pijnlijke ongemakken van dat ding. De wilde begroetingen van een klasgenootje die steevast zorgden voor een bovenlip die vast zat in al dat ijzer met bloeden als een rund tot gevolg. Al die keren dat mijn elastiekjes spokten tijdens een belangrijk gesprek, en er niet alleen een raar “plong”-geluid uit mijn mond kwam, maar je ook nog eens twee beige draadjes tussen mijn gebit zag hangen, wat werkelijk zeer onaantrekkelijk was. De pijn toen ze mijn beugel hadden aangespannen. En dan uiteindelijk ook die verlossende keer toen hij er na twee jaar en half afzien eindelijk uit mocht, en ik honderd keer met mijn tong over mijn tanden ging omdat ik vond dat ze aanvoelden als kauwgom.

Ben je in het bezit van littekens? Welke?

Zeer weinig. Ik heb drie kleine putjes op mijn knie van in glas te vallen, ÈÈn klein streepje op mijn enkel van blootsvoets door de duinen te wandelen en gegrepen te worden door een vlijmscherp takje, en dan nog eentje in mijn wenkbrauw van een piercing, en hetzelfde geldt voor mijn neus.
Edit: ik was nog vergeten dat heel mijn arm volstaat met verwijzingen naar mijn zondige jeugd, waarin ik samen met mijn vriendjes allerlei veelbetekenende dingen met een breekmes in mijn arm sneed. We waren niet ongelukkig, we verveelden ons enkel in de biologieles, en zo zit ik voor de rest van mijn leven met enkele initialen en een bloemetje opgescheept. O well.

Heb je ooit iets gebroken?

Neen, bones run strong in our family.

Teloefening: hoeveel dagen heb je in dit leven al in een ziekenhuis doorgebracht als patiÎnt? (geboorte niet meegerekend)

Twee, en nog geen enkele nacht. EÈn dag om mijn poliepen te laten verwijderen, en ÈÈn dag voor mijn wijsheidstanden.

Hou je wel of niet van televisie-programma’s waarin open en bloot wordt geopereerd?

Aangezien ik een moeder heb die niet wil toegeven dat ze er zwaar aan verslaafd is heb ik tijdens mijn jeugd zo goed als elke operatie zien uitvoeren op tv. Twee keer ben ik slecht geworden: bij een operatie van een schedel, toen de huid van iemands gezicht zo maar eventjes werd afgetrokken, en bij een routine-operatie omdat ik net spaghetti zat te eten. Nu ik niet meer thuis woon zoek ik het niet op, maar ik ga de programma’s zeker niet uit de weg.

Reacties

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>