dat we toch bezig waren

bullcap.jpgDat we een huis zouden kopen, en daar het ÈÈn en ander in zouden renoveren als het ware, dat was het plan. We zouden niet bepaald veel renoveren, gewoon hier en daar wat zodat we een fris en bewoonbaar cribje zouden bekomen, niks overdreven, gewoon knus. Veel meer dan een andere vloer leggen, een nieuw kleurtje tegen de muur gooien en iets regelen om het zootje mee te verwarmen zou dat in principe niet zijn.

Hoe het dan komt dat we ondertussen nog steeds over een compleet onbewoonbare combinatie van bakstenen en cement beschikken die eruit ziet alsof er een bom in ontploft is? Wel, daar is eigenlijk maar ÈÈn antwoord op: we waren toch bezig. We konden dus net zo goed het ÈÈn en het ander bijrenoveren, want als we dat allemaal binnen een paar jaar zouden doen, dan zaten we dan opnieuw in het stof. We waren nu toch al bezig, dus kon er nog wel een paar kilo stof bij.

Toen bleek dat de zogezegd vernieuwde elektriciteit helemaal niet vernieuwd was, maar volgens kenners redelijk gevaarlijk, toen waren we toch bezig. Konden we eigenlijk ineens ook wel de elektriciteit vernieuwen. En toen we het gele behangpapier zo voorzichtig mogelijk van de muren probeerden te halen en al het plakwerk mee naar beneden donderde, toen hebben we het ineens maar allemaal van de muren gehaald. We waren immers toch bezig. Toen we al dat plakwerk afhaalden en op muren stootten die zo vochtig waren dat je er een week van kon drinken, toen waren we toch bezig, en hebben we die ook maar ineens laten behandelen.

We waren ook bezig toen we beslisten om er direct voor te zorgen dat de keuken in orde was, ondanks het feit dat we bij aankoop gezegd hadden dat we nog een paar jaar zouden proberen voort te doen met het piepkleine standaardkeukentje dat er stond. Onze splinternieuwe gitzwarte oven vroeg gewoon om een zwart keukenblad, dus werd het oude keukenblad afgeschreven. Net als de oude kookplaat, en meteen dan ook maar de oude, versleten wasbak. Same thing voor de badkamer, die we eigenlijk zouden laten zoals ze was, maar die ondertussen compleet afgebroken staat te wachten op een nieuw bad, een nieuwe wc en een nieuw (gekregen) badkamermeubel. En aangezien de boiler in de badkamer eigenlijk feitelijk niet echt zeer veilig meer is, tjah, we zijn toch bezig, niewaar.

Toch is er licht aan het einde van de tunnel, want deze week worden onze bakstenen muren eindelijk weer witte muren. Daarna wordt onze met kabels bezaaide betonnen vloer een tijdelijke chapevloer. Ondertussen kan het elektriciteitsmannetje alles komen afwerken, zodat de badkamer en de keuken eindelijk vorm krijgen.

Het duurt allemaal eventjes, maar dan heb je ook wat, natuurlijk.

Reacties

 1. Ha, ik zie ze hier nog zitten, samen op de bank: Zoveel verbouwingen gaan we niet doen, hoor. We zijn nog jong, we gaan de meest dringende zaken doen, en de rest is voor later.
  Ik herinner me nog hoe ik dacht: jaja, ik we zullen nog wel zien… :)

  Goe bezig!!!

 2. Zezunja neemt me de woorden uit de mond! Ik zie het al gebeuren binnenkort : Tales From The Crib, sponsored bij plakker Smetje …

 3. @ zezunja: neej. :(

  Maar we hebben wel de chance gehad dat we ons huis aan een zeer fijne prijs hebben kunnen kopen, zodat we nog wat budget overhadden voor de werken. En we hebben ook heel veel zelf gedaan. Dat scheelt. :)

 4. I hear you, Lilith. Wij wachten volle bak tot het stopt met vriezen, zodat we beton kunnen gieten, nieuwe waterleiding en elektriciteit leggen, isoleren, chappen, plakken, tegelen, keukenen, badkameren…

 5. Straf, 2 jaar geleden hebben we exact hetzelfde meegemaakt.

  We zouden niet te veel werk hebben, electriciteit was in orde, keuken zouden we houden, muren zagen er nog goed uit enz maar uiteindelijk hebben we alles kunnen vernieuwen. :)

  We hebben wel alles zelf gedaan met vÈÈl hulp van familie en vrienden dat scheelt in tijd en kostprijs.

  Uiteindelijk komt alles wel in orde :)

 6. Elias

  Fijn, fijn! Iets minder fijn: tegenwoordig popt er altijd een ander scherm open als ik naar deze site surf. Ligt dat aan een of ander virus op mijn pc, of is dat helaas de bedoeling?

 7. Wat is dat een herkenbaar verhaal… eens je bezig bent kan je soms maar beter doorbijten. Gelukkig is er voor jullie het einde van de werken in zicht, wou dat ik hetzelfde kon zeggen.

 8. @ elias: die pop-up komt door mijn nedstat-teller, en as we speak ben ik daarover een paar knopen aan het doorhakken. Nog even doorbijten, het wordt beter… :)

 9. marikiwi

  Vorig jaar, same situation here. Ik kocht een huis dat zijn 52-jarig bestaan mocht vieren. Maar helaas voor het huis, heb ik het niet rustig gevierd. Ik ben beginnen kappen, vloer uitbreken, alle leidingen vernieuwen, badkamer en keuken uit gegooid, zelfs het oude toilet heb ik laten verplaatsen. ( NO WAY dat ik ’s nachts slaapdronken buiten nog de wc moet gaan zoeken)enz enz
  Maar tis nu dik in orde, enkel nog laminaat leggen. Maar ik heb er dan ook momenteel genoeg van, en mijn portemonnee ook…Alle giften zijn dus welkom

 10. kim

  ik heb een vraagje, hoeveel zou het ongeveer kosten als we het zelf doen om die werken uit te voeren? heb nl een oud huisje opt oog en dr zal nog veer in verbouwd moeten worden… mak ik heb totaal geen idee van prijs…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>