fashion blunders

tyedye.jpgvreemde dingen die ik ooit droeg

 • groene haarmascara
 • bleke jeansbroeken die niet alleen superwijd waren, maar ook nog eens recht naar beneden liepen
 • een jas van mijn overgrootvader zaliger
 • zelfgemaakte tye and dye-shirts
 • hippybloezen met spiegels en belletjes
 • Doc Martens met gelukspoppetjes aan de veters
 • legerbottinen
 • brede zilveren ringen
 • een wenkbrauwpiercing
 • appelblauwzeegroene vlechtjes tussen mijn roodgeverfd haar (en het was nog eens echt mooi ook!)

vreemde dingen die ik nooit heb willen dragen

 • rokjes
 • buffalo’s
 • anything systËme nouveau of Zinno & fucking Judy
 • hoge hakken
 • nagellak
 • sportschoenen met vering
 • nylonkousen
 • lippenstift

De hippychick die in mij huisde is jaren geleden vermoord met een botte bijl en een waterpijp, maar het ziet er niet naar uit dat de voorwerpen uit het onderste lijstje ooit nog in mijn kast zullen terechtkomen.

Iedereen wordt vriendelijk uitgenodigd om zich in de comments vrolijk te maken over hun mode-verleden, en de tijd dat ze nog band-shirts droegen en alles! Ahahaaa!

Reacties

 1. Jek, appelblauwzeegroen en rood, is er iets dat nog meer vloekt?
  Ik heb vroeger eens een patchwork broek gemaakt uit 37 verschillende oude gordijnen, bij het Centre Pompidou in Parijs bood een zwarte er 2000 BEF voor maar ik kon toch niet in mijn onderbroek terug naar huis?

 2. zo’n spermajeans
  een superkorte froufrou (m’n hele lagere schooltijd)
  een bril van kickers (ja dat schoenenmerk)
  de meest vreemdsoortige oorbelletjes (in de vorm van kikkertjes en zo)
  twee paardestaarten
  mercurochroom en een plakker op elke knie
  van die schotse geruite rokjes met zo’n grote veiligheidsspeld erop

 3. Ai ai, ik zal maar zwijgen over de periode in de jaren ’80 waarin ik niet hip mocht zijn van mijn grootouders maar toch zoveel mogelijk probeerde de juiste dingen te dragen.

  Ik heb dus wel nog Zino&Judy en Buffalo’s gedragen ( blame it on working in a shoe store )

  Maar voor het overige, alles wat ik vroeger droeg, zal ik nu nog dragen. Ik heb al m’n piercings nog, m’n haar was 7 jaar geleden violet en rood, en nu is het zwart en rood … Nylonkousen en hoge hakken zijn voor het grootste deel naar de verdomhoek verhuisd daarentegen.

  Oh en die rechte wijde broeken ook – ik neem m’n woorden terug. Er zijn dingen die ik nooit meer zal dragen. Vooral die legging in alle mogelijke kleuren dan ( tenzij om te slapen ).

 4. anais

  Foute fashion! Heerlijk! Ik stam duidelijk uit een ander tijdperk, want in mijn tienerjaren liep iedereen (inclusief ikzelf dus) rond met gele broeken, oranje truien (liefst gecombineerd), jeansbroeken met jeansvest (sooo not done anymore). Ik droeg vaak zwarte, paarse, gele, appelblauwzeegroene of oranje nagellak, had soms groen in mijn haar, droeg rokjes boven een broek (je had zelfs voorgefabriceerde rokjes-over-broeken), dokter Martens in alle kleuren,… Ik beken: ik had zelfs een Spice GIrls t-shirt. Shame on me!
  Buffalo’s heb ik echter nooit overwogen. Maar wat is er mis met rokjes, nagellak, lippenstift, hoge hakken en nylonkousen? Ik ga (bijna) niet buiten zonder hoge hakken, ook al ben ik 1m80 groot.
  Je moet natuurlijk alleen iets dragen waar je je goed in voelt, das een feit.

 5. hilts

  midden jaren ’80: hoge baskets, een smalle gestreepte broek, een legerhemd en een t-shirt van Judas Priest = metal!
  eind jaren ’80: lage werkschoenen met de tip uitgesneden zodat je de stalen tip zag zitten + smileys = new beat!
  iets later sukkelde ik into punkrock en daar ben ik gelukkig blijven steken (meer qua attitude dan vestimentair…)

 6. Ik was ergens begin jaren ’90 enorm trots op mijn batik broek uit Mac & Maggie (een soort duurdere en iets excentriekere H&M avant la lettre)
  (zie ook http://macenmaggie.smugmug.com)

  Zo trots dat ik prompt nog een tweede kocht in de solden. Maar er me even niets van aantrok dat die een maat te groot was, en me helemaal een mc hammer look gaf.

  De broek waar ik toen zo trots mee naar de allereerste I love techno party ging (toen nog in ÈÈn zaaltje van de Vooruit) doet nu dienst als pijama broek.
  (goede kwaliteit quoi?)

 7. Ik ben toch de strafste in dit commentboxje: ik droeg t-shirts van Rage Against The Machine in combinatie met Buffalo’s (grijze met een reflecterende strook erin)!!! Nooit gezien!!

  Ik liet me dus niet in een hokje duwen… Met die Buffalo’s ging ik dan ook naar I Love Techno enzo :-D Ik kan nog altijd goed om met mensen uit allerlei verschillende hokjes.

 8. Tomadde … wearing the same clothing line since 1993 … bandshirts en jeansbroeken …

  Maar ooit zal ik mij wel eens laten stylen door ÈÈn of ander vrouwmens met goeie smaak. Na 15 jaar zelfde klederdracht ofzo.

 9. Ja Liza, ik heb dat ook nog gedaan ;) Buffalo’s gedragen en dan een t-shirt van Nirvana of van Rage .. hoewel ik toch meestal m’n legerbottinnen droeg ermee. Heel veel stijlen door elkaar gedragen dus ;)

 10. Tom

  Babsie: spermajeans???

  Ooit heb ik nog rondgedretst in bonberjacket :-(
  Verder ook een beetje alle stijlen, nu draag ik gewoon alles waar ik me goed in voel en wat er (naar mijn mening) goed uitziet. ’s zomers is dat meestal een 3/4-broek met sandalen of teenslippers en T-shirt.

 11. koekiemoon

  Ik heb daarnet nog een nieuwe band-T-shirt aan mijn collectie toegevoegd. Ik heb dan al een tiental jaar geleden gezworen dat ik daar mee moet stoppen, maar soms is het dan sterker dan mezelf … Gelukkig kunnen de meeste mensen het niet herkennen als een band-T-shirt. OEF!

 12. Talitha

  * schoenen uit het spice-girl tijdperk (van die marginale marina-plateauschoenen)
  * harry potter bril met bloemenrandje
  * twee blonde mËchen vanvoor in mn bruine haar (zoooo fout)
  * jeans met bloemetjes op
  *
  Dat was het kinder en pre-tiener tijdperk.
  Ben nu in het pubertijdperk en meer het alternatievere genre.
  *
  En bandshirts zijn en blijven voor eeuwig en eeuwig en eeuwig stoer.
  Vooral die van Nirvana en RAMONES (Jaaa!)
  *
  Ik heb gesproken.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>