blogstoppie

tulpen.jpgHet heeft niks met lentekriebels te maken want die zijn een paar weken geleden helemaal gestorven aan een accute aanval van teleurstelling, maar ook hier is het inderdaad betrekkelijk stil.

Het valt eventjes niet mee om Èn ziekelijk te zijn, Èn nog een hele berg werk voor de boeg te hebben voor we zondag aan een welverdiend weekje congÈ kunnen beginnen. Met gifgroen snot in je hoofd een serieus telefonisch interview proberen af te nemen terwijl je klinkt als Donald Duck, hed id eend ieds anderd, bijvoorbeeld. Zondag vertrekken we richting Noorderburen voor een winkel/rusttripje, en ik heb maar meteen een hele resem winkels op mijn lijstje gezet met namen die ik vroeger altijd in de Fancy en de Hitkrant las, maar die hier gewoon niet bestaan. Ik ben een ware Nederland-adept, weet u nog wel?

Maar goed, als het dan eens stil is dan heb ik het van mijn kant liever ineens goed stil, dus ga ik me even een week in stilzwijgen hullen. Het zou fantastisch zijn als mijn Nederlandse lezers ondertussen een paar tips gaven over laat ons zeggen gave winkels in Rotterdam.

Reacties

 1. Nora

  Witte de Whitstraat & Pannekoekenstraat zijn de place to be
  Doe een tocht met de pannenkoekenboot (2h varen en zoveel pannenkoeken eten als je wil – aanlegplaats bij de Euromast)
  Neem een watertaxi naar hotel New York (yep waar Anouk haar gelijknamige CD schreef) en ga er voor de high tea.
  De Koopgoot kun je niet missen (is ook open op zondagnamiddag).
  Ga naar de markt op zaterdagmorgen en eet er mosselen aan het kraam (Blaak)
  Vergeet niet Indonesisch te eten
  Echt foute eighties muziek in “de Skihut” (en is laat open) en natuurlijk de Baja
  Ga op zoek naar kabouter Buttplug (museumpark) en spring binnnen in het foromuseum (Witte de Whitstraat)
  Eet zeker en vast een Dudok appeltaart
  Frietjes (die redelijk zijn naar belgische normen maar de beste van Rotterdam) bij Bram Ladage
  En http://www.jip.org/usecms/index.php

 2. Voor mij als Nederlander is Rotterdam altijd hetzelfde als elk zichzelf respecterend Nederlands centrum, maar dan in het kwadraat. Dus met 8x Etos, 2x Hema, 3xV&D, 6xBlokker, etc. Veel van hetzelfde dus…. Maargoed, als je dat niet gewend bent kan het best een walhalla zijn.
  Ohja, als je nog hele hippe oldskool-inspiratie wilt opdoen voor je nieuwe interieur: ga eens kijken in Huis Sonneveld (zie ook: http://www.nai.nl/nl/sonneveld/index.html). Nauwelijks voor te stellen dat dat interieur al 75 jaar oud is, maar nog steeds erg slick! (Of zoals men blijkbaar in Duitsland placht te zeggen: sehr porno!)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>