chipknip, my ass!

CK10_middle-1.jpgHier kunnen Belgen nog wat van leren” was de zin die we tijdens ons eerste etmaal in Nederland het meeste hebben uitgesproken. Tijdens ons laatste etmaal was dat vooral “achterlijke klote-hollanders” in combinatie met een blik van totale verontwaardiging. En ergens daar tussenin een voorval met de kut-chipknip from hell.

Rotterdam begon goed: klingelende trammetjes, bootjes, een fantastisch hotel aan de haven en zelfs een zonnetje dat meewilde. Nog beter werd het toen alle Nederlanders die onze weg kruisten megavriendelijk en spontaan waren, kaartjesknippers ons lieten weten wanneer we af moesten stappen en hotelboys het zo goed met ons voorhadden dat ze de helft van onze bestelde drankjes niet aanrekenden. Wij knikten goedkeurend toen we mensen uit de meest uiteenlopende culturen leuk met elkaar zagen omgaan in plaats van als bange Belgen in een hoekje van de tram te kruipen, bijvoorbeeld. We waren weg van de brede fietspaden, de fancy gebouwen, de experimentele Koopgoot (al was die dicht) en het enthousiasme waarmee wij telkens werden begroet alsof we al jaren vaste bezoekers van de bar waren.
Ook fijn: bij de melding dat je komt ontbijten “Gezellig!” als antwoord krijgen, in plaats van bijvoorbeeld “Ja madam, zet u maar daar dan kom ik sebiet”.

We arriveerden op Pasen en konden enigzins snappen dat er geen winkels open waren. Hoewel. In zo’n grote stad hadden we toch verwacht dat er ÈÈn of andere verwaaide Pakistaan tegen de regels van Pasen in wel zijn Shope had geopend, zodat wij toch minstens cola en chips konden kopen. Maar niks dus. Met Pasen was heel Nederland potdicht. Resultaat: wij gingen paasbrunchen in de Witte de Withstraat, dronken champagne op hotel, keken naar The Office, deden massa’s badschuim in ons hemels bad en alsof dat nog niet genoeg was kregen we de boodschap dat er ook een driegangenmenu in ons arrangement inbegrepen zat. Zelden zo’n zalige hoogdag gehad. Daar konden de Belgen nog wat van leren!

Maar toen kenden we de kut-chipknip from hell natuurlijk ook nog niet.

***wordt vervolgd***

(ik ben kelly, ik ben vijf jaar en ik doe Woody Woodpecker na! :aah:)

Reacties

  1. Ik ben een Nederlander en ik heb geen chipknip. Ben benieuwd wat jullie precies gedaan hebben om er in twee dagen al een trauma van te hebben.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>