lachen omdat huilen zoveel meer pijn doet dan geroep

wimdecraene.jpgIk heb de kans nog niet gehad om naar “Zo is er maar ÈÈn” te kijken op ÈÈn, en dat is om verschillende reden jammer. Eerst en vooral heb ik best wel een boon voor Yasmine. Always have, always will, en toen ik haar vorige week intelligent en oke hoorde wezen in Brussel Midi werd dat gevoel enkel nog versterkt. Wat mij betreft heeft dat weinig met haar geaardheid te maken, maar het is opvallend dat er in mijn hokje “vrouwen die ik wÈl kan pruimen” (pun sooo intended, hastn) opvallend veel lesbisch aangedane meiden zitten. Zo heb ik bonen op overschot voor Truus Druyts, vond ik Marianne van de Mol een ongelooflijk sexy madam en kan Sarah Bettens wat mij betreft ook al niet veel verkeerd doen. Trek er uw conclusie uit.

Reden twee is dat ik gewoonweg een aanhanger ben van het Vlaamsche lied, en kleinkunst in het bijzonder. Ik ben opgegroeid in een gezin waar Boudewijn De Groot de plaats van meest voorkomende artiest in de platenkast enkel moest delen met Urbanus. Mijn vader heeft de complete kleinkunstcollectie zodanig veel vollen bak door onze living doen schallen dat ik ze stuk voor stuk kan meezingen: Pastorale van Liesbeth List en Ramses Shaffy, de Kauwgomballenboom van Elly en Rikkert, Ben ik te Min van Armand, de Zotte Morgen van Zjef Van Uytsel, Rozanne van Wim Decraene, ze maken even veel deel uit van mijn jeugd als jeugdpuistjes en ldvd.

Ik heb ondertussen ontdekt dat alle nummers uit “Zo is er maar ÈÈn” kort beluisterd kunnen worden op de website van ÈÈn, en je al vooruit kunt kijken naar welke nog komen. Het lijkt me een leuke selectie, en ik zal volgende week zeker mijn best doen om het eens te bekijken, maar ik mis toch enkele nummers.

Waar is “Amsterdam” van Kris Debruyne?
En echt niet “Rozanne” van Wim Decraene?
Herman Van Veen?
Willem Vermandere?
“Avond” van Boudewijn de Groot?

“Rode Wijn” van Bram Vermeulen zit er wel in. Door Sioen, begot.
Ze houden blijkbaar wel van vergezochte contrasten bij EÈn.

En u? Heeft u nog iets met het Vlaamsche lied en kleinkunst in het bijzonder?

Reacties

 1. Eigenlijk niet, lilith :)

  Maar ik hou wel bijzonder van ‘Koud In Mijn Hart’ van Frank Boeijen en heb de CD ‘Porselein’ van Yasmine? :)

  ‘k Heb er trouwens ook een boon voor, voor Yasmine. Idem voor oewns Truus. Lesbische vrouwen hebben gewoon meer mannelijke karakters en mannelijke karakters zijn over ’t algemeen aangenamer dan vrouwelijke. *whips open a can of protest*

 2. Y.

  naar aanleiding van uw uiteenzetterij hierboven nog eens ‘bric a brac’ van Willem Vermand’re opgezet. Heb ‘k leren kennen via radio 1 toen ik naar huis reed van een ‘situatie’ waarop dit vaderlijk geneuzel zo straf van toepassing was… en ’t kan mij nog altijd troosten… euh of zalven of iets van die strekking…

 3. malder

  Het is toch wel een behoorlijke schande dat er nog geen enkel nummer van Christoff genomineerd is. :|

 4. yab

  Ok, ik pleit schuldig. Ik ben een geweldige fan van kleinkunst. Vooral van Herman Van Veen, Wim Decraene en Boudewijn de Groot. “Mensen van achttien” en “Tim” van Wim Decraene en “Kinderballade” van Boudewijn de Groot, yep, daar krijg ik nog steeds kippenvel van.

 5. Truus vindt ik altijd super op de radio, zo’n warme stem en leuke humor.

  Yasmine CD’s staan hier wel eens op, maar dat is net als met de meeste kleinkunst met periodes. Heb net weken aan een stuk Lais (is eerder folk, maar kom) gespeeld en zal binnenkort weer in een andere stijl verdwaald raken.

  Wat de dames in hun privé leven doen, maakt me niets uit.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>