ik ben vier jaar en ik doe woody woodpecker na

mammut.jpgOns nieuwe huis mag in oppervlakte dan wel groter zijn dan ons vorige appartement, toch is het absoluut niet makkelijk om al onze meubels ergens geplaatst te krijgen. In de muren zitten er marmeren haarden die ervoor zorgen dat je er nooit van zijn leven een kast tegen krijgt, hetzelfde geldt voor de dubbele en andere deuren, en zo wordt het best wel een uitdaging om alles een nieuwe plek te geven. Sommige meubels passen dan weer helemaal niet in het huis en worden waarschijnlijk binnenkort nog eens op ebay geplaatst om er voldoende kluiten uit te slaan om nieuwe stukken mee te kopen. En nieuwe stukken kopen is fijn.

EÈn probleem: ik heb het blijkbaar niet zo erg voor volwassen meubels. Als ik een meubelcatalogus in mijn handen krijg moet ik mezelf tegenhouden om niet onmiddellijk door te bladeren naar het stukje met de kinderkamers. In IKEA heb ik al tientallen keren staan draaien voor de kick-ass zuurstokroze kleerkast uit de MAMMUT-reeks (op de kinderkamerfoto in blauwe versie), enkel om te beseffen dat ik er nooit meer dan vier broeken in kan krijgen. Hebben wel al een plaats gevonden in ons huis: de MAMMUT-kinderstoel (ik heb geen kinderen), de MAMMUT-tafellamp, de MAMMUT-kindertafel (ik heb geen kinderen) en de felgroene MAMMUT-ladenkast (ik heb wel kousen en onderbroeken). Geen idee hoe het komt, maar ik slaag er niet in om zo enthousiast te zijn over let’s say een dressoir in bruine eik.

En wil het toeval nu wel niet dat ik gisteren in de euroshop-catalogus de lamp van mijn dromen heb gevonden die ik gewoon MOET hebben voor in mijn scrapbookkamer? Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn als ik dit meesterstuk niet boven mijn hoofd heb hangen. Ik verjaar op 20 augustus, maar onverwachte cadeautjes zijn vaak nog leuker.

Reacties

 1. Ja zalig hÈ. Kindermeubelen, kinderkleertjes, speelgoed… daar mag je terug lekker ongegeneerd loos in gaan als je eraan begint. Maar waarom zou je wachten? Vooruitziend, heet dat dan, toch?
  Nog een geweldige winkel: Vibel. Je zou ze leegkopen.

 2. kim

  Honey, haal de pattex maar boven. De Mammut kinderstoel ben ik tegengekomen tijdens mijn vakantiejob bij wegrestaurant Carestel, en die dingen vielen constant uit elkaar (letterlijk, de poten vielen er onder uit).
  Natuurlijk werden deze exemplaren wel blootgesteld aan kleuters die net waren vrijgelaten na 3h durende autoritten.
  Hoop dat ze voor jou langer meegaan.

 3. i.

  wij hebben de groene ladenkast ook! Handig, die afgeronde hoekjes zodat ik mij geen pijn kan doen…

 4. bieke

  Aah de lamp met de biekes! Wil ik ook graag in de slaapkamer, maar mijn vriend heeft al een (ook wel heel mooie) lamp die schaduwen van sterretjes en maantjes verspreid…Romaantisch!

 5. @ Tom, Tomadde, Lillith en andere Annekes :net de hele discussie gelezen over VB ( 11 05 ).
  Genoten !
  Vooral van jullie genuanceerde standpunten, steeds to the point, soms grappig en relativerend, met kennis van zaken,..
  Ik krijg hier een heel goed gevoel van.
  Love you, guys !

 6. m.

  Lilith

  Het moet me geheel off topic van het hart: ik vind uw blog fantastisch, ja ik wou zelfs (plots niet meer zo stiekem) dat hij (een blog is uiteraard mannelijk) de mijne was. Proficiat met die creatieve vinger op de wonde-schrijfstijl.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>