[GBS] all madness on a stick

scotty_home_page.gifEen week geleden zat ik nu in het ziekenhuis en had ik net een weerzinwekkend drankje naar binnengewerkt dat ervoor moest zorgen dat mijn darmen zouden geleegd worden, en boy, did they. Ik wist dat mijn leven vanaf dan betrekkelijk anders zou worden, maar ik kon me alleen nog niet echt voorstellen hoe het dan zou zijn.

Sinds ik thuis ben is het vooral zoeken naar dingen die ik wel of niet kan eten, want dat is voor iedereen anders, naar ’t schijnt. Zie de gruwelverhalen over kotsen van melk , bananen of vol-au-vent. Ik ben een hele slechte kotser, en ik ben dus als de dood om iets te eten waar ik van zou moeten overgeven. Of om te snel te eten, met hetzelfde resultaat. Ik eet ook niks meer met toegevoegde suikers en lees alle labels grondig om een dumping te voorkomen.

Op dit moment eet ik echt heel weinig, als ik het even optel, en dat is te zien op de weegschaal. In vijf dagen tijd ben ik al zes kilo afgevallen, en dat is niet eens iets abnormaals na een gastric bypass. Ik leef op beschuiten en cracotten met magere smeerkaas, gemixte soep die mijn mama heeft gemaakt en appelsap. Ik doe ook gemiddeld een kwartier over een klein beschuitje, om u maar eens een gedacht te geven. Mijn hoofdmaaltijden bestaan uit een klein beetje puree met een klein beetje gepureerde en gestoomde groentjes. Dat gaat allemaal goed, en ik ben van plan om vanavond wat gepureerde vis erbij te proberen.

Ik heb eigenlijk ook zo goed als geen honger meer, wat een vreemde gewaarwording is. Hell, het zou wel eens kunnen dat ik binnenkort nog eens vergeet te eten, en dat is mij nog nooit overkomen.
Minpunten op dit moment? Dat ik er heel bleek en bijna doorzichtig uitzie, met donkere wallen onder mijn ogen. Dat vind ik zelf toch, mijn naasten vinden dat erg meevallen maar ik verdenk hen ervan om onder ÈÈn hoedje te spelen met elkaar om mij gerust te stellen. Ik krijg het ook erg snel koud, maar dat blijkt normaal te zijn: mijn lichaam verbrandt op dit moment zodanig veel calorieÎn dat er niet genoeg over blijft om mijn temperatuur op peil te houden, or somethin’ somethin’. Ook dat moet binnen enkele maanden beter worden. Veur de rest ben ik nog heel snel moe, maar ook erg content dat alles achter de rug is en ik het beter heb doorstaan dan ik vooraf dacht.

Ik wacht nog een paar weken met cijfers, broekfoto’s en statistieken, maar ik hou jullie zeker op de hoogte, hastn.

Reacties

 1. Steph

  Hang in there!

  Ik ben al lang een anonieme lezer, maar nu voelde ik echt een ongelofelijke drang om je een hart onder de binnenkort veel te grote riem te steken :o) Ik ben dan wel een man, maar ik denk toch een beetje te weten hoe het voelt om gaatjes te kort te komen in je broeksriem, en niet aan de goeie kant bedoel ik dan…

  Dus sterkte nog!

 2. Lain droomt ook van kilo verlies … droom droom … ik probeer het nog op de klassieke manier, minder eten .. etc .. maar ja ..
  ik zal nog maar even verder dromen van geen honger hebben …
  ben ook even naar je foto’s gaan zien, gelijkenissen, een perzische kat en een kindje… zelf ook in het bezit daarvan, wil ik ook nog even kwijt dat het prachtige foto’s zijn …

  hierbij laat ik het dan maar, veel beterschap en hopelijk zie je er snel weer gezond en mager uit ;-)

 3. Nice

  We kijken er naar uit. hihi. Moest je het interessant vinden: deze week in de flair staat een artikel over een paar vrouwen die operatie hebben laten doen en hun ervaring daarmee. Veel succes ermee nog !

  Kussss

 4. severine

  Blij te horen dat alles beter is meegevallen dan dat je gedacht had.

  Als je bezoek aankan, gaan we zeker en vast eens langskomen.

  Maar ben al blij te horen dat alles toch goed gaat met je! (of toch beter als je verwacht had)

  En met het zonnetje vandaag buiten zal je het hopelijk toch ook iets warmer krijgen.

  Geniet van de goede zorgen van de mensen om je heen!!

  Succes

  severine
  xxx

 5. lilith

  Dat hangt ervan af welk werk je doet.

  Ik begin volgende week al weer met een paar journalistieke artikeltjes, maar mensen die veel moeten heffen en sleuren blijven best een week of zes thuis. Ik denk dat dat ongeveer het maximum is.

 6. Sara

  En hoelang ben je nu in “ziekenverlof” als ik vragen mag? Wanneer kan men terug gaan werken na zo’n operatie?

  Succes!
  Sara

 7. Sara

  Thanks! En nog een vraagje :)
  Ooit liposuctie overwogen? Dat lijkt me soms ook een oplossing… ’s morgens binnen en ’s avonds ‘skinny’ buiten? Wel een luie, pijnloze oplossing. Of is dat enkel plaatselijk een oplossing?
  Groetjes en hÈÈl veel sterkte!!
  Sara

 8. Jesske

  Ik ben me momenteel in het verdiepen in het South Beach dieet, wat eigenlijk heel doordacht is en vooral uitgaat van schommelingen op de bloedsuikerspiegel. Kwestie van met kleine hoeveelheden toch iets binnen te krijgen waar je een tijdje op kan overleven zonder dat je een suikerdip krijgt. Mocht je geÔnteresseerd zijn kan je me altijd een mailtje sturen en wil ik je gerust wat uitleg geven. Want als je lang doet over een beschuitje is het feitelijk zonde van dat beschuitje effectief te eten als zoiets zo tsjokvol slechte koolhydraten zit waardoor je binnen de kortste keren je suikerspiegel de hoogte in jaagt…

  Nog veel succes voor de rest!

 9. mari

  Wat ben jij een moedige vrouw!
  Proficiat met de stap in je leven. Bij mij is het al veel te laat.
  Hoe kwam ik je tegen; door te zoeken naar babyblogs! Jij leverde zo een goed commentaar op die verwarde site van die babybloghaatster dat ik wel naar jou op zoek moest. Jij leverde het enige zinvolle antwoord. Doe zo verder.

 10. Ik sta er net voor, voor die gastric bypass en ben blij dat je getrouw wat feedback geeft, ook nog maanden nadien. Heb je nog enige bruibare tips vooraleer ik eraan begin? OP is voor eind mei.
  Nog veel plezier met jouw nieuwe lichaam, geest, gevoelens, zelfvertrouwen, fierheid, ….

 11. Claudine

  Nu 32 kg lichter en maatje 40,ik voel mij als herboren,niks geen last als ik niet snoep.ik ga voor nog 5 kg en maatje 38.alleen is het slecht voor mijn portemonnee.al die nieuwe kleren , die ik met plezier koop.een aanrader !!!!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>