dingen die ik me wel eens afvraag (deel 5)

chimpanzee-thinking.jpgNadat ik vandaag veel te overmoedig richting Ieperse braderie was getrokken met mijn funky teenslippers aan en na vijftien minuten half huilend een “shoes in the box” ben ingestrompeld om iets te vinden dat mijn tenen niet bij elke stap in tweeÎn kliefde stelde ik mezelf mijmerend enkele vragen:

beste alomvertegenwoordigde vrouwen met teenslippers, hoge en minder hoge hakken, muiltjes met riempjes die mijn tenen tot bloedenstoe zouden openschuren, snijdende kuitriempjes en schoenen waarin jullie voeten bijna rechtop staan, hoe doen jullie het?

Ik zie jullie met megahakken en samengeduwde teentjes over kasseien en festivalterreinen lopen terwijl ik al last krijg van mijn voeten met gewone all stars, en ik denk: dat kan niet! En toch zeker niet zonder zeventien plakkers! Hoe lang hebben jullie moeten trainen op dergelijke huzarenstukjes waar ik zo van onder de indruk ben dat een staande ovatie niet misplaatst is? Hoeveel bloederige blaren zijn eraan te pas gekomen? En wat voor watje vinden jullie mij, die al jaren hiel- en riempjesloos door het leven gaat en al kajiet bij het dragen van simpele teenslippers?

Hakken zijn persoonlijk mijn ding niet, maar in mijn ogen doen jullie zo’n ongelooflijke dingen dat het wel lijkt alsof jullie van een compleet andere planeet komen, met gevoelloze voeten en een stalen karakter als het op mooi zijn aankomt.

Moge hakkendragend Vlaanderen en Nederland mij verlichten in de comments.
Jullie zijn helden.

Reacties

 1. pricelessmingvase

  dat van die riempjes en teensletsen, das gewoon puur gewenning zenne. De eerste keren liggen uw voeten open maar op den duur groeit daar eelt op die plaatsen en is alles dik ok (tot de volgende zomer, want dan is die eelt samen met de sneeuw gesmolten).
  Dat van die hakken heb ik mij ook altijd afgevraagd. En toen heb ik er zelf maar eens gekocht. Maar neem me er niet ergens mee naartoe waar ik langer dan 4 uur moet rechtstaan/ rondlopen. En moest ik ooit ergens hard voor moeten weglopen dan moet ik ze uitdoen vrees ik. Dat van die hakken blijft voor mij dus ook een mysterie.
  Leve de teensletsen ;)(zonder hak welteverstaan)

 2. anais

  Als een overtuigd hakkendraagster kan ik u het volgende melden: nieuwe schoenen doen altijd vreselijk veel pijn de eerste twee keer dat je ze aanhebt. Daarom moet je ze inlopen, door er bijvoorbeeld mee naar de bakker te gaan en terug. Een grote beginnersfout is om nieuwe hakschoentjes aan te doen op een gelegenheid die meer dan een uur rechtstaan vereist. Het lopen op hakken wordt men met de loop der jaren gewoon, zodat ik nu bijna alle events aankan op de meeste van mijn fancy high heeled shoes. Doch! Er zijn een aantal dingen die gewoonweg om platte schoenen vragen (in de zomer kies ik dan voor sjiekere slippers) zoals daar zijn: een hele dag werken in de horeca, een pretpark/zoo/… uitstapje, een lange dag winkelen, … Als ik naar een feestje moet heb ik bijna altijd in de erg vroege uurtjes pijn aan mijn voeten, maar dat neem je er dan maar bij. Mijn vriend is kinesist en verzorgt mijn voetjes altijd supergoed, met bergen compeed en drukpuntmassages.
  Nog ÈÈn iets: niet opgeven voor je begint Lilith! Sommige van jouw nieuwe rokken zullen waarschijnlijk om hakken smeken. Er komt ook voor jou een dag dat je ÈÈn van ons wordt. ;-)

 3. hamster

  ik ben een flipflopverslaafde (ik heb meer als 25 exemplaren)en telkens ik een nieuw paar koop doet het altijd een aantal dagen serieus veel pijn om er aan te wennen. Maar een keer dat ze ingelopen zijn lopen die dingen alsof je op wolkjes loopt… en dan zijn die blijnen snel vergeten… Als jij het aan kan om je buik open te laten splijten en vanalles toe te laten nieten en wegsnijden enz kan je dit zeker ook aan! Courage!

 4. Ik heb ook wel regelmatig dergelijke schoenproblemen; zeker met flipfloptoestanden. Vaak komt dat omdat je voet daar niet volledig vast in zit en je zodoende begint te schuiven en daardoor dus je tenen komen open te liggen.

  Nu, ik zag mijn mama gisteren iets geniaals daartegen doen daartegen maar ’t is wel genant als je je schoeisel mogelijks ergens moet uitdoen…

  Ze legt er namelijk een inlegkruisje in! En dat helpt naar’t schijnt ;-)

 5. Ik heb persoonlijk nooit last van flipflops, maar ik draag dan ook zowat altijd de plastieken variant ;) Die doen geen pijn. De meeste schoenen doen mij wel pijn, maar ik draag ze dan goed in, tot ze mijn voet gewoon zijn, en draag in het begin plakkers waar ik ook maar pijn kan hebben.
  Hakken zijn mij een raadsel, ik kan wel blokhakken dragen maar met de rest sukkel ik tot ik omval. Maar aangezien elke soort hakken mij toch wel ergens pijn doet hebben, vermijd ik die dingen als de pest. Ik ben toch al 1m78, dus ’t maakt niet zoveel uit ;)

 6. Nice

  Ik droeg eigenlijk tamelijk vaak hakken vroeger. Dat wordt je echt sneller gewoon dan je denkt. Je kan ze idd wel altijd best even thuis inlopen om te zien of ze pijn doen of niet. Nu is het in Leuven wel niet zo OK om hakken te dragen, veel te veel ongelijke grond (kasseien en vervelende voetpaden) en dus veel te veel mogelijkheden om je voeten om te slaan of je hakken die er gewoon tussen blijven steken. Dus nu ben ik dat weer afgeleerd want ik draag hier vnl makkelijke sportschoentjes. Blaartjes zijn wel, zeker int begin, heel normaal. Ik laat ook wel regelmatig mijn voeten verzorgen, dan wel door een schoonheidsspecialist want ik beschik niet over het geluk een kinesist in mijn naaste omgeving te hebben. :o)

 7. Oefening baart kunst, my dear Lilith, zoals al menig hakkendraagster hier vermeld heeft! En ja, soms horen daar ook pijnlijke en brandende voeten bij. Bij dat laatste zeker niet gaan zitten en je voeten laten bungelen als je daarna nÛg moet stappen, ‘cause that, my dear, IS killing.

  Hier in BelgiÎ moet ik mijn zomerschoenen wel een paar keer inlopen. Dan is het weer zomer, dan weer een paar weken niet en zijn de meer ‘vereelde’ (is dat dan Nederlands?) plekken alweer weg! Ach… het lukt je wel… maar pijnloos? Nope… een iets dikkere hak… En oja, ik kan er ook een spurtje mee trekken… om de bus of het sluitingsuur te halen bijvoorbeeld! ;-)

 8. Lieselotte

  TIP: Vorig jaar hadden ze in de Hema teenslippers waar je je grote teen kon insteken. Die zijn even hip (of zelfs hipper!) en, geen pijn!

 9. Ann

  De enige hakken waar ik op kan lopen zijn de zogenaamde “kitten heels”, hele kleine hakjes dus. Zet me niet op hakken > 3 cm of ik stuntel me een ongeluk. Gisteren op een trouwfeest zag ik al die meisjes/vrouwen staan swingen op de dansvloer op hun naaldhakken van om en bij de 8 cm, terwijl ik een poging deed om elegant een paar pasjes te zetten met mijn mini-hakjes.
  Anyway, flipflops, teenslippers, platte schoenen, sneakers… allemaal aan mij besteed, maar het hoogtewerk, neen danku!

 10. Ik kan dat stuk touw tussen mijn grote en tweede grote teen werkelijk niet verdragen. Dat is lik strings; iets dat ergens wil tussenkruipen, is eenvoudigweg tegen de natuur in, vind ik.

  En hakken zijn nog erger, maar voor mijn botjes wil ik mij al eens aan onhandig geplaatste pasjes wagen.

  Dit jaar heb ik voor ’t eerst eindelijk een schoen gekocht die gÈÈn sneaker of some kind is; die balletschoentjes die tegenwoordig helegans’n hip and happening zijn, jonk. D‡‡r moet ge’t van hebben.

 11. Jesske

  leder leder en nog eens leder… ik heb het opgegeven goedkope schoenen te kopen in kunstleer, plastiek of weet ik veel wat. Echt leer does the trick. Anders heb ik ook altijd blaren, maar sinds ik Coxco heb leren kennen –> nergens meer last van. Geldt ook voor andere iets duurdere schoenen van echt leer, maar reken wel makkelijk zo’n 80eurootjes voor mooie sandalen. Had het er in het begin niet voor over, maar na jaren blaren “oplopen” probeer ik op deftig schoeisel niet meer te besparen!!!

 12. Jesske

  sorry ik heb het opgezocht; het is Koxko (en het elegantere merk ervan heet Laura en Ko). En hakken veroorzaken ook minder pijn zo aan het stukje onder je tenen door van die gel-zooltjes

 13. Dingen die ik me wel eens afvraag: Je bent nog geen tien dagen geopereerd, je trekt er gezellig op uit (fantastisch), en dan zijn het je VOETEN waar je last van hebt?!! Ik vind het geweldig grappig!

  Ik draag natuurlijk geen hakken of flipflops, dus ik weet niet hoeveel pijn dat kan doen, maar man, dat kan toch niet meer pijn doen dan een recent geopereerde buik? Maar OK, goed voor jou, en waarschijnlijk gaan je voeten ook meer kunnen verdragen als ze wat minder kilo’s moeten verduren, dus dat komt wel in orde. Veel succes!

 14. Ahum. Ik ben allesbehalve een fashionista of iets dergelijks. Integendeel zelfs, zou ik durven beweren. Ik heb dingen in mijn kast hangen die tussen de tien en vijftien jaar oud zijn, en durf die nog dragen ook (en ik ben nog maar 27 hË). Voor frisse voeten heb ik in de zomer de keuze uit: een paar soortement flipflops van Kickers, dus met teenstring, maar ook met bandje rond de enkel en een paar bruine lederen sandalen met redelijk hoge sleehak. Ik had de Kickers voor ’t gemak gekocht, maar eigenlijk loop ik zeker zo makkelijk op die hoge sandalen. Hoe dat komt? Een factor die niemand hier vernoemd heeft: geluk. Bij het passen in de winkel kan je moeilijk uitmaken waar en wanneer een schoen gaat pijn doen. Dat weet je pas na een aantal uren shoppen of rondlopen op zomerse braderijen of festivals. En als je gewoonweg geluk hebt (veel geluk) dan doen die schoenen met hakken en bandjes en riempjes geen pijn. (Al treedt ik Jesske ook wel bij in haar leder-leder-leder-tip…)

 15. RenÈ

  Een vrouw op hoge hakken (en dan echt hoog hÈ) WOUW. Liefst met een leuk minirokje en mijn dag kan niet meer kapot. Maar t’is waar het zal niet licht vallen ze te dragen.

  Liefs,
  RenÈ

 16. Ik hou van gemakkelijke schoenen. Vooral de botjes/sandalen van Brako genieten mijn voorkeur. Ze voelen aan als ‘sluffers’. Daarnaast draag ik ook vaak Vans en Etnies. Afgelopen weekend heb ik ook een paar roze (l) Puma’s gekocht. Qua hakjes kan ik je schoenen van Lauro & Ko aanraden. Dat zijn van die brede hakken. Je draagt die schoenen/sandalen een paar keer en ze zitten als gegoten. Kwaliteit kent natuurlijk zijn prijs, maar dat heb ik er graag voor over. En zoals Ishku al zei, die hippe ballerinatjes zijn ook wel leuk en supergemakkelijk.

 17. kaateke

  Zoals een aantal mensen hierboven al posten: goede schoenen kosten geld.
  Ik koop mijn dure schoenen gewoon in de solden, of in overstocks. En als uw voeten tijdens het passen in de winkel al zeer doen: vergeet het, kies een ander paar.
  Wat flipflops betreft: zo’n blarenpleister tussen uw tenen voor je de slippers aantrekt. ’t Valt ook niet erg op want ze zijn doorzichtig.

 18. Princess

  Ik heb net western botjes gekocht met een redelijk hoge hak van laura en ko ( koxko )
  en ze zitten perfect, na 3 dagen uit te gaan heb ik er nog steeds geen last van,
  echt leer maar wel duur wel te verstaan.

 19. BiBi

  Idd Princess,
  De schoenen van laura en ko zitten als genoten !
  Ik koop Mijn hakjes enkel en alleen van dat merk,
  nog nooit Blaren Gehad, Wel es branderig gevoel, maar dat was de eerste dag.
  XxxX

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>