evaluatie

14050.gifHet is vandaag een week geleden dat ik uit het ziekenhuis ben weggevlucht en met Youri ons nieuwste huisje ben gaan bewonen. Tijd voor een evaluatie! (ik had er foto’s willen bijzetten, ware het niet dat ons foto-kabeltje onvindbaar ligt te wezen in een verhuisdoos…)

Het eerste wat ons opviel is dat het echt een groot huis is. Als Youri in de kelder zit en ik op zolder dan duurt het ages voor we elkaar terugvinden. Dat was nooit het geval in ons appartement, waar we altijd in elkaar’s face zaten. Grote huizen zijn oke, volgens ons.

Ik ben compleet weg van onze master bedroom, die ook al een stuk groter is dan onze vorige. Ik had een beetje gevreesd dat de knalrode muur ervoor zou zorgen dat ik elke nacht met bloeddoorlopen ogen onder mijn kussen zou duiken, maar niks is minder waar. Het rood maakt de kamer zelfs zeer gezellig en cosy, en samen met de authentieke houten vloer is het bijna niet echt. Jammer dat ik elke nacht door dertig muggen word leeggezogen de laatste nachten, of ik zou compleet euforisch doen over hoe de slaapkamer (en meteen ook de enige zo goed als afgewerkte kamer van het huis) eruitziet.

De rest van het huis zit compleet in de fase “nog niet helemaal klaar”. Dat heeft te maken met het feit dat de meeste dingen nog in dozen zitten, ik geen dozen mag heffen wil ik het risico niet lopen dat mijn darmen uit mijn wondjes worden geslingerd, en Youri het zodanig druk heeft met duizend en ÈÈn klusjes dat de arme jongen maar half weet waar zijn hoofd staat. Resultaat: onuitgepakte dozen die ons van everywhere aangrijnzen met hun kartonnen tandjes, rondslingerende houten planken die rekken zullen vormen in onze onafgewerkte keuken, en heel veel werk voor de boeg.

Het is nog maar een week, maar ik denk toch dat ik hier graag woon. Ik vind het geweldig dat ik na amper tien minuutjes wandelen op de Grote Markt van Ieper sta. Ik ben nog steeds smoorverliefd op mijn tuintje, ook al wordt het overwoekerd door onkruid, slakken en bijen. Het is hier een stuk rustiger dan ik had gevreesd, en als het helemaal afgewerkt zal zijn (in 2018) zal het redelijk deftig roeleren, dat zie je nu al. Geen vleugje incontinentieluier te bekennen in de wijde omgeving. En we hebben digitale televisie, draadloos internet en vreemde aansluitingen overal waarvan ik de functie alleen maar kan vermoeden. Rock on!

Volgende week komt Bill terug na een vakantie bij mijn oudjes die meer dan twee maanden heeft geduurd. Ik bereid me alvast voor op veel verward gejank en gezaag en meer haar in mijn interieur dan op de kat zelf. Dat wordt fun, hoi hoi!

Reacties

 1. karo

  hehe, dat van die rode slaapkamermuur ken ik maar al te goed…
  Erg mooi en al wat je wil, maaaaaarrrrrr… die verrekte muggen zijn zo wel erg moeilijk te vinden!!
  Nog een voordeel: ·ls je ze wel kan vinden, vallen de bloedsporen ook niet zo erg op hahahaha!

  groetjes en geniet nog goed!

  karo

 2. Bar

  Voila zie, zo wil ik het later ook. Op een kwartiertje tijd in het centrum van een leuke stad staan. Het stadsleven dichtbij, maar toch een rustig huisje met een tuintje… Klinkt fantastisch!

 3. Nice

  Stomme muggen! Ze zijn er altijd op de ellendigste momenten en de stomste plekken ! Geniet van je schitterende kamer en alle toffe dingetjes ! ! !

 4. Van al die dozen moet je je niet teveel aantrekken. Volg het advies van mijn buurvrouw: alle dozen die na 1 maand niet uitgepakt zijn zet ik ergens weg. Alle dozen die na 1 jaar niet uitgepakt zijn: hup naar containerpark zonder openen (misschien toch maar eerst sjekken of dat fotokabeltje er niet inzit)

 5. klinkt geweldig: een heel nieuw leven, lijf en huis..

  En straks nog dat beestje erbij.. dat wordt lachen hoor.

  WIj hebben sinds een maand of 2 ook een diertje in huis en ik betrap mezelf erop dubbel zoveel schoon te maken. Gelukkig is het nog een klein appartementje, ik kan me alleen maar inbeelden hoe dat in een huisje eraan toegaat.
  Veel succes nog en geniet van al die ruimte en dat groen.

 6. Verhuizen neemt zijn tijd, best wel een goede tip van de buurvrouw van Pierre, maar misschien iets moeilijker als je omwille van verbouwingen nog een paar reservedozen overhoudt…

 7. Jenny

  Dat klinkt erg goed!!
  Heel veel plezier met heel rustig en beheerst dingetjes opruimen enzo…
  Leuk!!

 8. tomadde

  By the way. Ik hoop dat die maagring toestanden er jullie niet zullen van weerhouden om een kickass barbeque te geven ÈÈn dezer maanden!

  Ik breng singstar mee! :-)

 9. lilith

  Het is geen maagring, het is een maagverkleining. ;)

  (maagringen zijn zo 2004)

  Maar neen, niks weerhoudt mij ervan om te barbequen, dus wordt maar weer allemaal gauw vriendjes zodat jullie op de eerste rij kunnen zitten om mij te zien toekomen met een half kippenworstje. :)

  Singstar en al. (l)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>