fire on the nile

abi.jpgAls u niet weet wat gedaan dit weekend heb ik een zeer fijne tip voor u.

Enkele weken geleden was ze een van mijn favoriete acts op het straattheaterfestival in Ieper, en dit weekend treedt ze op op de (overigens ook al zeer fijne) Sinksenfeesten in Kortrijk: Abigail Collins.

De act van deze Australisch- Britse madam heet “Fire on the Nile”, en draait rond ene Madame Chou Chou die drie nietsvermoedende mannen uit het publiek haalt om ze op te leiden tot klassieke dansers voor de uitvoering van het liefdesverhaal “Anthony en Cleopatra”. Wat volgt is soms hilarisch, soms gewoon heel goed gevonden en verrassend, maar boven alles is heel de act gewoon geweldig leuk om te zien.

Er zijn nog heel wat andere straat-acts, waaronder enkele die ik dit jaar al heb gezien, en als het weer een beetje mee zit belooft het alvast de moeite te worden in Kortrijk.

Ik kijk zelf alvast heel erg uit naar de jeugdrommelmarkt op zondag, want die is immens, supernostalgisch en je vindt er koffertjes van tsjilp de mus en poppetjes van de leden van Get Ready!
Rawk on!

Voor wie net als wijzelf niet rijk genoeg is om 35 euro neer te tellen voor de Millionaire Fair en op zoek is naar een zeer entertainend alternatief.

Reacties

 1. idd ’tzijn sinksenfeesten, nu ik teru ben in cortrycke moet ik daar misschien een paar mensen gaan onthoofden in de grijze massa
  de drukte van een braderie vol sociaal uitgestotenen zalig

 2. Tom

  Maarre dan kunnen wij tot die drie niksvermoedende mannen behoren. Brrr… angstzweet breekt me nu al uit.

  Ik weet nog een tof spelletje voor op de sinksenfeesten. Al wie gaat maakt dat hier bekend en dan kunnen we iedereen die in Kortrijk rondloopt bekijken en nagaan of hun gezicht past bij de namen die we kennen van deze crib.

 3. Tom

  Juist gezien op de rommelmarkt: een Get Ready koffertje. Ik weet wel niet of er ook popjes in zaten.

 4. Hallo

  Al gedurende 2 jaar kijk ik uit wat op je website zal verschijnen over Gevleugelde Stad. Ik ben de organisator van dit festival en elk jaar probeer ik voor de stad Ieper en haar inwoners zoveel mogelijk interessante acts te tonen uit binnen -en buitenland. Het doet me deugd te weten en te lezen dat dit festival ook begint te leven onder de Ieperlingen en dat jij al één van de fans bent geworden van dit festival. Het festival heeft me bloed, tranen en zweet gekost maar voor mensen zoals jij blijf ik dit met plezier doen. Bedankt om het festival jaarlijks te komen bezoeken en als je ooit een backstagepasje wilt, moet je maar mailen.
  groet

  Frank

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>