de thuisploeg

lisboa.jpgDe kogel is door de kerk: wij gaan dit jaar niet op vakantie.

U denkt waarschijnlijk: tuurlijk gaan ze niet op vakantie, ze hebben net een huis gekocht en verbouwd, die rakkers. Maar laat ik hier even zeer duidelijk over zijn: nooit van zijn leven zou een huis verbouwen ons van een vakantie kunnen afhouden. Ik verbouw nog liever maar de helft van het huis dan dat ik niet op reis kan gaan, eerlijk gezegd. En dit jaar was een vakantie meer dan verdiend, als je bedenkt dat elk weekend in verbouwingen en kruiwagens met platte banden is opgegaan. Het heeft ook niks met mijn operatie te maken, en ook niet met het feit dat mijn werkgever mij heeft buitengebonjourd omdat ik niet in Oost-Vlaanderen wilde gaan part-timen, neen zelfs dat niet.

Het enige dat ons er van kan weerhouden om dit jaar richting Lissabon te trekken (want dat was het initiÎle plan) is het vooruitzicht op een nog grotere reis volgend jaar. Echt een knaller van een reis, die ons veel geld zal kosten maar waar we eigenlijk al wel een tijdje tegenaan zitten te dromen. “Florida”, zeggen we dan tegen elkaar en we zuchten zo ostentatief dat we weten dat het het waard zal zijn, een jaar wachten met op vakantie gaan. Ook al weten we dat de kans groot is dat onze auto het tegen dan begeeft en we als ons opgespaarde geld daaraan zullen moeten uitgeven, haha! Toch gaan we naar Florida volgend jaar. Dan wordt het maar elke dag dertig kilometer fietsen naar het werk, en dertig kilometer terug.

In the mean time ben ik op zoek naar positieve punten wat thuisblijven betreft.
Ik heb al:

 • geen wachtrijen trotseren in Zaventem
 • niet paniekerig moeten doen omdat ik zeker ben dat ik iets ben vergeten, maar WAT?!!
 • geen turbulentie
 • belgische zomers
 • geen hartverscheurende taferelen aan het ontbijtbuffet wegens te kleine bordjes en te veel lekkers

En u, blijft u ook thuis?
(of kunt u op zijn minst even faken?)

Reacties

 1. Awel .. ahumm
  wij gingen thuisblijven .. van ons terras genieten dat ons een volledige vakantiekosten

  Maar het kriebelde zo dat ik toch nog een midweek nederlands limburg heb geboekt.. Tja t’is beter dan niks en we zijn is weg en met een 19 maanderke was dat de beste oplossing

 2. Ik blijf ook thuis. Hoewel thuisblijven voor mij ook al een beetje vakantie is.
  De vriendin is net van job veranderd, en kan nu nog geen verlof nemen. Helaas.

 3. Ik zit een beetje in hetzelfde geval van de vriendin van Christophe, veranderingen van werk op komst en moeilijk om dat te rijmen met veel vakantie, mogelijk wordt het toch een klein weekje, maar dat is nog lang niet zeker…

  Je kan toch uitstapjes hier en daar plannen?

  Misschien toevoegen aan je lijstje: vrijwilliger om de post te legen, planten water te geven, huisdieren te voederen waardoor je volgend jaar massa’s mensen hebt die hetzelfde bij jullie kunnen komen doen tijdens *Florida* :-)

 4. Debbie

  Ik blijf ook thuis en ik vind het helemaal niet erg! Lekker geen gedoe, gewoon lekker leuke dingetjes doen in mijn huisje.

 5. yab

  Ook geen vakantie voor mij dit jaar. Wegens geen verlofdagen meer over om op vakantie te gaan. Dat compenseren we dan maar door een weekendje naar vrienden in Den Haag, een weekendje naar de Ardennen en een weekendje naar Spa te gaan. Dus geen reden tot klagen. :-)

 6. Ik blijf ook thuis! Met als vooruitzicht dat als ik spaar ik misschien met de kerst wel op wintersport kan, yaaay!

 7. Nice

  Ook geen vakantie voor ons dit jaar. Misschien een paar daagjes naar zee, de Ardennen of misschien een citytripje…
  Mijn vriend begint over een maand aan zijn eerste job, is aant zoeken naar een woonplaats en moet die dus ook nog inrichten. In combinatie met (mogelijk) herexamens, vakantiejob en voorbereiding stage voor mij hebben wij bijna geen kans om te gaan.
  Maar natuurlijk gaan we wel superveel nieuwe sjieke plaatsjes om te zwemmen opzoeken. Ik ben al blij dat ik mag uitslapen vanaf overmorgen, dat is al 3 maanden geleden…

 8. Carree

  Doe Citytrippin’ in Belgie :)
  En ik doe enkel Dranouter als vakantie wegens geldtekort :(

 9. severine

  nog 1 goede reden om thuis te blijven:

  Opnieuw tante en nonkel worden??? Is toch ook beetje belangrijk he of niet?

 10. Nee, ik blijf niet thuis, haha! Ik ben zelfs al weggeweest voor een jubileumreisje met mijn ventje. Maar binnenkort komen er twee weken aan in Spanje waar ik waarschijnlijk al na twee dagen op mijn tandvlees loop. Oorzaak: boisterous kleuter van viereneenhalf.

 11. Ik ben nog nooit op vakantie geweest als je die ene keer bosklassen en een studiereis niet meetelt…

  Neute ;D

  *En! Ge hebt een huis *bijna* *

 12. flowerangel

  Mijn zomer is goed gevuld, maar dan niet met vakanties naar verre oorden.. Het blijft bij dagelijkse bezoeken aan het labo om experimenten uit te voeren en een thesis te schrijven. En dan nog wat leren voor herexamens. Leuke vooruitzichten dus;-) Al is het na dit jaar gedaan. Dat geeft toch hoop

 13. kim

  Ik ben net terug… hebben de vakantie moeten onderbreken wegens een abces op mijn vriend’s kaak. Dus na 5 dagen stonden we hier al terug, en hebben we een trip naar het spoed moeten maken. Vorig jaar konden we niet gaan wegens jobveranderingen, dus dees komt ook wel hard aan. Maar! Een paar dagen Rome in de herfst zijn in optie.
  Btw, Florida = inclusief Disney World?

 14. Tim

  Hey L,

  Leuk te zien dat ik niet de enige ben die de trams in Budapest zo leuk vindt :-) Die foto is genomen niet ver van Deak Ferenc Ter dacht ik.

 15. Rowan

  Hier nog een die niet op vakantie gaat. Reden?
  Ben al vier maanden op buitenlandse stage geweest. Ik tel dus waarschijnlijk niet mee, maar ik ben nog steeds errug enthousiast dat ik deze “ervaring” heb aangedurfd (mÈt drie kinderen, ja dus, ik ben trots op mezelf en op kids:-)))
  Maar volgend jaar hoop ik op Santiago de Compostela. Ook met kinders.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>