lang haar is tha bomb

hairdresser.jpgEen paar maanden geleden was ik helemaal in de war aangaande de toekomst van mijn haar.

Het was een moeilijke, beenharde periode waarin keuzes gemaakt moesten worden. En snel, want haar groeit voor je het weet en als je dan net liever kort had gehad dan ben je eigenlijk al verloren. Youri vond dat ik het maar eens moest laten groeien, mijn haar, want in al die tijd dat we samen waren had ik nog nooit lang haar gehad, en hij vond dat ik er leuk uitzag op oude foto’s waarop ik net wel erg lang haar had. Ik vond dat nogal een pedofiele gedachte, want lang haar is voor kleine meisjes of oude tovenaars, niet voor volwassen carriËrevrouwen met een missie.

Maar goed, de liefde van de man gaat door de haarwortel en ik besloot om een effort te doen en het voor de grap nog eens te laten groeien. EÈn probleem: ik haat lang haar. Eens mijn haar begint te groeien doe ik er niks meer mee behalve het laten groeien, eigenlijk. Ik heb zodanig veel haar dat het meer dan een dag duurt voor het volledig droog is, en ik ben te lui om een haardroger boven te halen want daarmee duurt het nog een uur voor de vochtigheidsgraad enigzins is gedaald. Als ik lang haar heb ga ik ook nooit naar de kapper omdat hij het dan weer korter maakt, en dat past niet in mijn concept van laten groeien. Resultaat: na een tijd is mijn haar zodanig dik en vormeloos dat ik het constant in een staart doe om het maar niet in mijn weg te laten hangen. Als het niet zo goofy zou zijn, ik zou het wegmoffelen onder een klakke van de Chicago Bulls.

Een paar weken geleden was ik dat hele spelletje zodanig beu dat ik geen andere optie zag dan het weer te laten afknippen. Maar toen dacht ik: stel dat ik een massa kilo’s afval, zou het dan niet geweldig zijn om daar van dat fantastisch lang haar bij te hebben? Het antwoord was ja. En ik had al lang haar, nu enkel nog fantastisch. Zo kwam het dat ik op een blauwe woensdag bij een oude kapper terechtkwam (de eerste die ik had kunnen vinden na mijn ingeving) die mij helemaal begreep, zijn job fantastisch goed kende en mij liet beloven dat ik vanaf dat moment op regelmatige basis bij hem langs zou gaan. Zo en alleen zo zou ik van mijn lang haar gaan houden, want lang haar moet je regelmatig in model knippen, aldus de oude wijze kapper.

En kijk, ik ben zowaar na jaren weer eens gelukkig met mijn lang haar.
Er zit een leuk kleur in, het valt niet als een pudding in elkaar en ik draag het meer los dan ever.
En het beste van al: voor volgende week staat er “KAPPER!!!!” in mijn agenda, en dat is dan nog maar zes weken geleden. Waarmee ik mijn gemiddelde van ÈÈn keer op een jaar zowaar optrek naar ongeziene hoogtes en een toekomst als PantËne-ambassadrice zou kunnen ambiÎren ware het niet dat mijn billen nog steeds even dik zijn als mijn haar.

Misschien toch eerst eens naar Dove bellen.

Reacties

 1. “Ik vond dat nogal een pedofiele gedachte, want lang haar is voor kleine meisjes of oude tovenaars, niet voor volwassen carriËrevrouwen met een missie.

  Maar goed, de liefde van de man gaat door de haarwortel en ik besloot om een effort te doen en het voor de grap nog eens te laten groeien.”

  :)

 2. T was weer een stukje om onze vingers bij af te likken.

  Lang haar is in, beste lilith. Ik heb er alleen een beetje problemen mee dat mensen niet zo goed zien dat je bij d ekapper geweest bent omdat je er eigenlijk neits af laat knippen. En dus ga ik maar om de 6 maand.

  Nu ik jou zo lees, denk ik eraan om toch ook wat beter mijn best te doen.

 3. Ik kom van een DIY-tondeusebros, en nu heb ik na jaren sparen weer lang haar. Echt lang dan. Euh, hoe zal ik het visueel uitdrukken? Als ik mijn hand achter mijn rug steek met elleboog in rechte hoek, dan kan ik net met mijn handen aan mijn haar. :-D Da’s dus al voorbij de helft van mijn rug. Ik ga nu om de vier ‡ vijf maanden naar de kapper, en bijna elke keer bij een andere. Kwestie van ze allemaal eens geprobeerd te hebben. Er waren er al een paar redelijke bij, maar allemaal te duur naar mijn goesting, variÎrend van 36 tot 50 euro ofzo. Voor niet gekleurd lang haar waar alleen de puntjes af moeten, vind ik dat veel. Nu ben ik onlangs bij de kapster van mijn moeder geweest (hoewel mijn moeder geen referentie is met haar grijze bros), en wreed content buitengekomen. Dat meiske knipt in een salonneke dat in haar garage ingericht is, dus gene grand chique, maar ik heb nu een kapsel dat helemaal is zoals ik wou en gevraagd had, en dat voor slechts 18 euro (!!!) (shampoo, crËmespoeling met hoofdmassage, knippen en mousse, geen gefˆhn, niet nodig wegens krullen). En nu heb ik een kopke gelijk Kirsten Davis van SATC. ;-) ’t Was voor het eerst dat ik een foto van een celebrity mee naar de kapper nam, en meteen raak. Dat moet ik meer doen… (De bovenste en voorste lokken en lagen zijn dus op kinlengte, van de onderste en achterste lagen heeft ze bijna niets afgeknipt…)

  Foto die ik mee had:

  http://channels.netscape.com/celebrity/gallery_fr.jsp?floc=ce-othr-0-0-g-k_davis2&gname=k_davis2

  :-D

 4. Ik knip het trouwens zelf en het is dan meestal zodanig scheef dat ik niet meer d˘rf een kapper aan te spreken om er iets aan te doen.

  1. uit affronte.
  2. uit angst dat hij alles recht wil maken en ik bijgevolg met een millimetercoupe de straten van Deinze onveilig moet maken.

  Halleluyah for the curl, denk ik dan zo. Praise the lord.

 5. Hm, net kreeg ik na mijn comment een melding dat die eerst moet goedgekeurd worden. Is dat nieuw? Waarschijnlijk niet. Waarschijnlijk heeft het te maken met het feit dat ik er een url ingestopt had… (?) (->anti-spam-ding?)

  Bij deze: test… *klikt op post*

 6. jolien

  hoi. toffe crib! bij deze heb ik me voorgenomen het mijne ook te laten groeien. ik heb het nog nooit erg lang gehad. hoe lang duurt het tot je het van kort tot bijvoorbeeld onder je schouderbladen hebt?

 7. Freek

  Wow, ik ben jaloers op Youri: hij mag er lekker naar kijken en aankomen, neem ik aan.Want inderdaad, voor mannen is niets mooier en vrouwelijker dan vrouwen met lang haar, vooral als het veel en dik is. Ik zou je lokken graag ens zien op een foto. En nooit meer afknippen, hoor!

 8. Ziva

  ‘k Heb bijna altijd lang haar gehad tot ik het 9 maanden ofzo liet knippen en het resultaat absoluut vreselijk was. Heb ik negen lange maanden moeten wachten tot ik terug enigszins vertoonbaar was, en nu durf ik niet naar de kapster :-D. Ze slaagt er nooit helemaal in te begrijpen van wat ik nu werkelijk wil (opgeknipt, zodat het eindigt op een driehoek als het ware). Ik zoek foto’s voor inspiratie, maar nergens vind ik écht wat ik bedoel… Iemand die toevallig een bekend voorbeeld kent dat ik kan gebruiken?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>