[GLEEEDI2006] good vibrations

scales.jpgVrijdag was het vier weken geleden dat ik onder het mes ging. Had ik geweten dat alles zo goed zou meevallen dan had ik veel minder lang over de operatie getwijfeld. Toch lees ik nog elke dag gruwelverhalen van mensen die maanden aan een stuk overgeven bij alles dat ze eten, zich zwak en lusteloos voelen, constant diarree hebben en daardoor maar weinig sociaal leven overhouden. Ik denk dat ik tot op dit moment mag zeggen dat ik dan enorm veel geluk heb gehad. Ik voel me fantastisch.

De chirurg had me gezegd dat ik tegen mijn eerste controlebezoek tussen de tien ‡ vijftien kilogram zou vermagerd zijn. Woensdag is dat controlebezoek zover, en volgens mijn weegschaal ben ik op dit moment negen kilo vijfhonderd gram kwijt sinds de operatie. Als ik de kwaliteit van mijn dagen overschouw dan ben ik heel erg gelukkig met dat resultaat. Mijn gevoel van misselijkheid na sommige maaltijden is bijna verwaarloosbaar geworden. Als ik ergens heen ga voorzien supermarkten prima in mijn suikervrije behoeften. En ook op restaurant heb ik al wat meer mogelijkheden. Ik voel me niet alleen al een pak slanker, ik kan ook weer fruit eten ondertussen, en groentjes, en rijst en pasta, en nog heel wat andere dingen die ik graag eet. In kinderporties, dat wel, maar dat vind ik helemaal niet erg.

Ik voel me al weer zodanig goed in mijn vel dat ik niet kan wachten om te gaan sporten. Woensdag vraag ik het na bij de dokter, en als hij akkoord gaat zal ik zeer binnenkort weer in de fitnesszaal terug te vinden zijn alwaar iedereen zich zal afvragen wie die strakke vrouw met die stralende glimlach is. Iek duus!
Om op de vraag van malder te antwoorden: ja, ik ben best bang voor flabberende armen en drillende bovenbenen. Ook al valt dat naar verluid best mee als je zo jong bent als ik, toch wil ik het verval door sporten zoveel mogelijk beperken. Het is wel zo dat ik, toen ik drie jaar geleden ook erg veel ben afgevallen, zo goed als geen vel overhad. Mocht het toch allemaal te veel gaan doorhangen dan betaalt de ziekenkas ÈÈn operatie terug. Je kan kiezen tussen borsten, buik en billen, zelfs. Maar ik sta er echt niet voor te springen om daarvoor onder het mes te gaan. Zwemmen en pumpen zullen het voor mij moeten doen, maar ik zie de uitdaging wel zitten, zo.

Sara vroeg of ik ooit liposuctie heb overwogen. Neen, om verschillende redenen. Ik ben niet iemand die er al lang mee in haar hoofd zat om zich te laten opereren. Een operatie was iets dat ik zag als opgeven, en ik heb heel lang op eigen kracht geprobeerd om af te vallen. Doordat ik nog een pak kilo’s was bijgekomen door te stoppen met roken en die er ook al niet meer met manieren afkreeg ben ik beginnen nadenken over een operatie, maar doordat mijn overgewicht op dat moment al te hoog lag heb ik nooit liposuctie overwogen. Zoals iemand in de comments zei: je zuigt geen zestig kilogram vet weg. Voor mij ging het ook om gezondheid, niet zo zeer om schoonheidsoverwegingen. Al geef ik wel toe dat het fijn is om weer in kleinere en gangbare maten te passen.

Vanavond probeer ik voor het eerst kip uit in een zelfgemaakte gyros. Als dat lukt dan is dat mijn startschot om weer vaker achter de potten plaats te nemen en een hele reeks magere recepten uit te proberen. Ik mag dan wel niet veel meer kunnen eten, ik ben wel nog altijd gek op koken.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>