lilith is de jan bardi van de schiftingsvragen

janbardi.jpgIk was er vanmorgen speciaal een beetje vroeger voor opgestaan, dus toen de bel effectief rinkelde en de postbode mij een doos met mijn naam op in de pollekes drukte kon mijn geluk eventjes niet op. Ik ben gek op post en nog gekker op dozen, en sinds ik op maandelijkse basis een pizzadoos vol met het laatste nieuwe scrapbookmateriaal krijg toegestuurd uit Nederland begin ik al te kwijlen als de bel gaat.

Niets fijner dan een doos met flashy prullen ontvangen op een maandagmorgen, al komen dozen van amazon en tshirthell toch ook in de buurt van de fijnheid, moet ik toegeven. Als het maar uit een ander land komt, eigenlijk.

scrapkit_kl.jpg

Deze maand is de doos gevuld met kleurrijk papier, letters in allerlei motieven en bloemetjes en brads en ribbons, en ik was nog maar net aan het nadenken geslagen over wat voor leuks ik er allemaal mee zou maken toen de bel nogmaals ging. Ik trok een wenkbrauw op en vroeg me af wie dat kon zijn op dat vroege uur, maar ik kon geen enkel ander antwoord bedenken dan “de postbode die iets vergeten is”. Of erger nog: “de postbode die de pizzadoos terugeist omdat hij bevel heeft gekregen van de overheid”. En ik was er juist al zo aan gehecht.

Ik deed de deur opnieuw open en stond oog in oog met een grote kartonnen doos, met daarachter een klein mannetje. “Alstublieft!”, zei het mannetje, waarop hij de grote doos in mijn handen duwde en vertrok. Dit moest een vergissing zijn, want ik had helemaal niets besteld. En toch stond mijn naam op de doos, samen met een sticker van Douwe Egberts, of all things. Ik snapte er helemaal niks van, en sleurde de doos richting slaapkamer alwaar ik Youri (die ik er niet toe kan brengen om vroeger op te staan voor het in ontvangst nemen van mijn pizzadoos…) deel wilde laten uitmaken van the out of the box-experience.

Ik scheurde en trok, en toen ik de doos uiteindelijk opende zag ik dit:

senseo_kl.jpg

Er zat een briefje bij:

Beste mevrouw lilith van talesfromthecrib,

PROFICIAT! U bent ÈÈn van de winnaars van de Flair-wedstrijd op internet. Zoals beloofd ontvangt u hierbij een sensationeel Douwe Egberts Senseo koffiepakket:
1 Philips Senseo-koffiezetapparaat
4 pakjes overheerlijke Senseo-koffie
4 exclusieve Senseo-kopjes

Ik neem eigenlijk zo goed als nooit deel aan internetwedstrijden, maar een paar weken geleden kwam ik een pagina tegen waarop alle Belgische internetwedstrijden vermeld stonden, en dan heb ik blijkbaar meegespeeld voor een Senseo, begod. En wij waren de laatste mensen van het land die nog geen Senseo hadden, omdat ik nu eenmaal geen koffie drink. Youri is nochtans compleet verslaafd aan de Senseo op zijn werk, dus alleen maar blije gezichten hier vanmorgen.

Het is al de tweede keer dat ik iets win met Flair, en dus heb ik blijkbaar een pretty goed idee wat de schiftingsvraag betreft. (hoeveel mensen zullen deelnemen aan deze wedstrijd?) Ik heb zo een donkerbruin vermoeden dat ik mezelf de komende maanden steenrijk zal wedstrijden, tot de kansspelencomissie mij in het snotje krijgt en alles in beslag komt nemen. Maar tegen dan zit ik natuurlijk al lang in het buitenland.

Reacties

 1. severine

  amaai zo een verrassing wil kik ook wel ’s morgens maar dan iets heel anders, want wij hebben al een senseo machine, maar een jaar gratis senseo pads of zo :-)

  of nog iets helemaal anders.

  Trouwens nog ne keer ne dikke merci voor de fotoreportage van denika gisteren. Het zijn echt prachtige foto’s.

  groetjes

 2. anais

  Ja, de foto’s van het pasgeboren nichtje zijn prachtig! Maar wanneer komen die voor-na-foto’s van jij die wel twee keer in je broeken van vroeger kan? :-)
  (Ik ben trouwens vrÈselijk slecht in schiftingsvragen. Enige tips zijn steeds welkom)

 3. @anais: die foto’s komen er als ik effectief twee keer in die broeken kan. :)

  De kilo’s gaan er nog steeds gezapig af, geef me nog een maand of zes ofzo. ;)

 4. HÈ leuke verrassing! Bij mij staat er al een tijdje een senseo in de keuken en die wordt dagelijks gebruikt voor het kopje koffie smorgens. Dus veel plezier ermee.
  Een tip voor de schiftingsvragen mag altijd. :) Ik heb geen idee van hoeveel mensen er zoal meedoen aan die wedstrijden. Is dat nu 6000 of 60000 of misschien wel 600000?

 5. Die ven de Flair zouden je beter een contract geven! Of zijn zij nu echt de enigen die niet doorhebben hoe goed je bent? Zelfs Koen van Radio 1 heeft je bij z’n favorieten staan!

 6. Nice

  Dat was een supertoffe morgen ! :o) Dat wil ik ook wel eens meemaken! Ik ben ook echt heel slecht in schiftingsvragen…

 7. We zijn vooral niet nieuwsgierig maar .. hoeveel ongeveer is de schiftingsvraag op de Flair website? ;) Hoeveel mensen lezen in godsnaam da boekske? Geen idee :) Heb er nog maar 1 keer gewonnen en dat was duoticket voor avant premiËre. Nahja, ’t is een begin :)
  Op naar de Senseo! :D

 8. Zeg kun je ook die link doorspelen van die wedstrijden pagina, dan kunnen we ook een gokje wagen

 9. Mijn god! Ik ben de prins van de multiple choice vragen. Lilith … samen kunnen we duizenden senseo’s winnen die we dan (zo goed als we zijn) naar Afrika sturen. ;-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>