de kangoeroerekening

Weinig tijd om te bloggen vandaag, maar nooit te weinig tijd om niet obsceen nostalgisch te doen als de gelegenheid zich voordoet.

Herinnert u zich de geweldige dingen uit dit filmpje nog?

Edit: even voor de duidelijkheid. Ik ben natuurlijk al te oud om een echte samson-fan te zijn, ik had het meer voor Ome Willem en andere dingen op den Olland.

Mensen die daar meer van willen (en ook Sledge Hammer! En de Snorkels!) kunnen gaan kijken op de site van yasin.

Geen dank!

Reacties

 1. Blijkbaar iets gemist want het komt me niet bekend voor, buiten bassie en adriaan, en heb ik daar ergens smurfen gezien en samson in zen betere stemdagen .. etc …

  Ik zal het thuis ook es moeten bekijken want zo zonder geluid op’t werk heeft het natuurlijk ni veel nut…

 2. Ik ben eigenlijk op zoek naar die ene site waar alle beginliedjes opstaan van series uit ongeveer dezelfde periode? Zo rond 1986-1989.
  Kan iemand helpen? Thx!!

 3. anais

  Jij te oud om een Samsonfan te kunnen zijn? Ik ben 22 en herinner mij dat ik echt elke zondag hÈÈl vroeg uit mijn bed kwam om naar Samson te kunnnen kijken… en al mijn vriendinnen vertellen hetzelfde! Misschien val jij net buiten die Samsongeneratie. Jammer voor jou want het is een heel ondeugende maar lieve hond :-)

 4. Joeri Lankaarden

  De voorloper van de teloorgang der jeugd ja… Gelukkig redden Bassie en Adriaan nog enigszins de meubelen in de verderfelijke hellekrocht die Studio 100 heet. Het feit dat je kinderprogramma’s maakt betekent nog niet dat je je publiek als een stelletje mentaal gehandicapten moet behandelen. In Nederland weten ze dat gelukkig al jaren. “Bassie, hoe laat is het?” Muhahaha! Echt jammer dat Gert Verhulst niks geleerd heeft door deze uitzending.

 5. @anais: blijkbaar is drie jaar een groot verschil, want toen ik de leeftijd had dat ik naar kinderdingen keek hadden wij alleen de VPRO op zondagmorgen.

  Met “Zakken”, “het futiliteitenmuseum” en “Buurman Bolle” enzo. En “Rembo en Rembo”, en “Purno de Purno”.

  Ach, Samson was er niets bij. :)

 6. Joeri Lankaarden

  Mevrouw Ten Kate, Theo & Thea, Buurman & Buurman, Achterwerk In De Kast, Waar Is Joppe?… Eigelijk best wel progressieve programma’s voor die tijd en op een ‘vies’ woord meer of minder werd er niet. Misplaatste taboes werden in Nederland wËl doorbroken terwijl Vlaanderen op dat gebied nooit uit de schaduw van de kerktoren is getreden… En wat heeft dat opgeleverd? Twee miljoen kijkers voor herhalingen van FC De Kampioenen, Kate Ryan op Eurosong en verkiezingsoverwinningen voor het Vlaams Belang.

  Gert is Satan 0_o

 7. Joeri Lankaarden

  Wie het woord ‘gekeken’ hierboven kan inpassen wint een Kangoeroerekening van de ‡‡ Ës Ël k‡‡ met duizend frank erop :-)

 8. Ik heb nog zo’n super gele rekening gehad! En wat ik me nog herinner.Mik en Mak en iets met melk. Seabird, Dommel, Boesboes, Stad van Goud (of zo iets), Mevrouwtje T-lepel en zelfs ook nog de vlaams reeks “De Kat”. (en ik ben bijna 23)

 9. Mik, Mak en Mon! Dat was inderdaad nog de moeite. En ja, Boes en De Kat heb ik ook nog gezien. En Merlina en Postbus X!

  En drie jaar kan wel het verschil gemaakt hebben tussen samson meegemaakt hebben of niet. Ik ben ook 22 en heb echt de begindagen van samson nog meegemaakt, dus Lilith zal toen waarschijnlijk net de doelleeftijd gepasseerd geweest zijn.

 10. tomadde

  Ik dateer zelfs nog van de Club DorothÈ generatie, aangezien er op nederlandstalige televisie geen zak te zien was (behalve dan op de VPRO op zondagochtend). Toen Samson gelanceerd werd was ik nÈt te oud om het nog goed te vinden.

 11. Ik ben even oud als Lilith, en wij hoorden inderdaad niet meer tot de doelgroep; kijken naar Samson en Gert was niet meer stoer… maar ik keek lekker toch (en nu nog steeds trouwens)

  btw Joeri Lankaarden, Ik vind de Studio 100-produkties en Ketnet-programma’s wel 1000 keer opvoedender en beter dan de andere shit die gemaakt wordt voor de kids nowadays (PokÈmon en andere Japanse toestanden, en die andere weet-ik-veel-welke kuttekenfilms (NikÈleon, of hoe heet die zender) (en ik ben niet opgegroeid als VB’er (in tegendeel zelfs))

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>