[GLEEEDI2006] een sok en een tennisbal

scales.jpgWeinig GLEEEDI-updates de laatste tijd, simpelweg omdat er eigenlijk weinig te vertellen valt.

Het spannende is er een beetje af nu ik zo onderhand weet wat ik wel of niet mag eten om me geen dumping op de nek te halen. Mijn leven lijkt weer als twee druppels water op dat van voor de operatie, met als enige verschil dat ik nog maar zeer weinig eet, en daardoor op het gemakje aan het afvallen ben. En dat ik me niet meer compleet belabberd voel over hoe ik eruit zie, en zelfs complimentjes krijg en blikken van verbazing van mensen die mij al eventjes niet meer hebben gezien.

Ik heb even uitgerekend dat ik, als ik aan dit tempo doorga, tegen nieuwjaar om en bij de 35 kilo zal afgevallen zijn. Als ik niet plots op een gigantisch plateau terechtkom, that is, maar daar kriep ik dan wel weer over. Min vijfendertig kilo, het zou fijn zijn. Het zou nog te dik zijn, maar niet meer “hey, look at that lard ass!”-dik.

Ik laat het op dit moment allemaal een beetje gebeuren. Ik wacht met de wintercollectie induiken omdat ik weet dat ik binnen een maand of twee al weer een kilo of acht minder zal wegen. Ik pas af en toe eens ÈÈn van mijn oude broeken en verbaas me over het feit dat ik er weer zonder problemen en sleuren en trekken in kan. Ik lees voor het eerst modebladen met de gedachte dat ik binnenkort misschien ook al die leuke nieuwigheden aankan, in plaats van aan de zijlijn toe te kijken. Ik maak plannen om volgend jaar op vakantie naar wildwaterparken te trekken en zelfs te zwemmen, wel heb je ooit! En als het allemaal ooit werkelijkheid wordt dan zal mijn operatie het allergrootste cadeau zijn dat ik ooit aan mezelf heb gegeven.

Het enige waar ik lately een beetje mee begin in te zitten is de berichten van andere GBP-ers die na het verlies van al hun kilo’s doodleuk vertellen hoe erg hun borsten zijn gaan hangen. In mijn fantasie heb ik binnen zestig kilo een geweldig lijf met fantastische borsten, geen hangende theezakken. Ik besef wel dat ik er nooit zal uitzien als iemand die al heel haar leven een maat 38 heeft, maar hangborsten? Ik ben vijfentwintig, begod! Toen mijn ex-collega die ongeveer dezelfde leeftijd heeft als ik en zo’n 67 kilogram is afgevallen deze week dan ook nog eens haar borsten beschreef als “een sok met een tennisbal in” heb ik twee nachten niet geslapen. Youri overweegt om alle websites die met gastric bypassen te maken hebben te blokkeren, en gelijk heeft hij. Als het zo zit moet ik het ook allemaal niet meer weten, eigenlijk.

Reacties

 1. Elke

  Dag Lilith, de zus van mijn lief heeft ook een maagoperatie gehad en die had ongelooflijk veel vel over en ook de gevreesde “hangtieten”. Maar bij haar is dat operatief allemaal wel weer in orde gekomen. Tja, dat is dan maar de prijs die je moet betalen om slank te zijn he. Er zijn veel mensen die zeggen dat Gbp een heel gemakkelijke manier is om af te vallen en dat de persoon die het ondergaat eigenlijk geen verdienste toekomt. Maar eigenlijk blijkt dat er toch veel meer achter zit dan even je maaginhoud laten halveren en dan eensklaps 60 kilo af te vallen. Zo is er bij alles wel een keerzijde he… Bij ww is dat punten tellen en voor heel de groep gewogen worden en dat het zo verdomd traag gaat, bij gbp is dat pijn misselijkheid en hangtieten… maar niets is onoverkomelijk he…
  succes!

 2. Talitha

  Ik denk Lilith donderdag aan de markt te hebben gezien =O De Lilith-lookalike kwam net van de bus. Of ik heb gelijk, Of je hebt een kloon rondlopen, Of ik moet die foto’s beter bekijken en niet iedereen met jou associÎren. Okee nu klink ik stalkerig. Ik bedoelde: ik had het bekende ‘hÈ-die-ken-ik-van-ergens-maar-kweet-begot-niet-van-waar’ gevoel en the first one to mind was Ms. Lilith. Proove me wrong =P
  Btw als dat De Lilith was die ik zag, dan zie je er indd erg goed uit. En niet my-god-what-an-ass-ig. Absoluut niet!

 3. Bij mijn weten hebben ze altijd gezegt dat als je voor je vijvendertigste veel afvalt, dat vel en consoorten wel meevalt omdat het nog jong is en rekbaar…
  Dus ik hoop en duim voor jou dat dat allemaal wel zal meevallen.

 4. Jesske

  Ik meen me te herinneren dat veel vitamine E crËme smeren wel helpt om de huid elastisch genoeg te laten zijn om strak te blijven/worden. En wat ook voor een stuk helpt is je borstspieren trainen, geeft een natuurlijke “lift” aan de boobies (geen fabeltje – been there, done that!)

 5. @talitha: ik heb de afgelopen weken geen bussen meer van dichtbij gezien. Ik was het dus jammergenoeg niet. :(

  @de anderen: ik ben in elk geval van plan om te gaan sporten, maar eerder omdat het gezond is dan omdat het me zou helpen met eventueel huidoverschot. Volgens de chirurg die mij opereerde is er in principe weinig aan te doen: zoals zwangere vrouwen zwangerschapsstriemen krijgen, zo krijgen mensen die op korte termijn veel afvallen problemen met loshangende huid. Ik heb het voordeel dat ik inderdaad nog jong ben en dat mijn huid dus wel wat kan hebben, maar helemaal uitsluiten kan je niks.

  Ik zie wel, desnoods rol ik het allemaal op en steek ik er een paar brochettestokjes door. (y)

 6. elke

  dat had ik ook gehoord dat je je niet mag laten gaan in het kopen van allerlei “wonderlijke” vitamine-E-zalfjes enz, want dat ze veel beloven, maar eigenlijk niet veel doen…

 7. marikiwi

  Aangezien ik de lilith al zoooo lang niet meer heb gezien, ben ik toch benieuwd meid. We hebben een aantal jaren al lachend met onze “hespen geshaked ” en wie had meer leute dan wij?
  Ik zou zeggen, denk niet aan die “vel-over problematiek”, maar ga gerust terug shaken met trots!
  grtz

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>