en van je hema hema hema hema ho

mandeken.jpgVan alle stickertjes die ik de afgelopen maanden als scrapbookverslaafde heb verzameld zijn de stickertjes die ik voor mijn verjaardag van J. heb gekregen op dit moment mijn allerfavorietste. Bloemen, vlinders, zilveren doodle-slingers, allemaal even cool en allemaal even niet-truttig. En allemaal van de HEMA. Ook de rol plakband en de stempels die ik voor mijn verjaardag heb gekregen zijn helemaal geweldig, en ook al allemaal van de HEMA. En ook de allercoolste fluogroene met felblauwe plastieken mand die zowat het middelpunt van mijn scrap-armoire vormt komt van de HEMA. Ik was al zo gelukkig toen ik hem zag staan, en toen ze me aan de kassa vertelden dat het die dag ook nog eens min vijftig procent was op retecoole plastieken manden was ik zo content dat ik de kassamevrouw wel had kunnen kussen. En nu nog steeds: telkens als ik naar mijn blauw met groene mand kijk word ik even heel erg gelukkig.

Ik ben helemaal verzot op de HEMA.

Ik hoef nog maar drie stappen in de winkel te zetten en ik word al omvergeslagen door dingen die ik allemaal wel wil. Knalgroene tuinkabouters, zeepklei, zakjes met vreemd snoep en salmiakkogels, opbergdingen in alle kleuren van de regenboog, vingerverf, stempeltjes, kinderchampagne en dingen om op je lichaam en gezicht te smeren, allemaal in ÈÈn winkel en allemaal even aantrekkelijk om naar te kijken. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik helemaal enthousiast word van de HEMA-experience. Zelfs op een slechte dag trekken de washandjes van Jip en Janneke mij er weer doorheen.

Heel soms krijg ik hetzelfde gevoel als het Kruidvat plots een week hartige Sultana-koeken begint te verkopen, of scrapbookpakketjes voor geen geld, maar nooit voel ik me zo compleet gelukkig en geborgen als in de HEMA. Geen moment. Als ik zou kunnen, ik zou in de HEMA gaan wonen, mannen.

Soms vraag ik me af of ik een probleem heb.

Reacties

 1. Jenny

  Hier ook een Hemafan!!! Net nog even door de Hema gebanjerd, als is het maar alleen voor de goed gefenomeneerde ‘Hema experience’ ;)!!
  Zuurstokkleurtjes overal, de lekkerste.. DE LEKKERSTE CHIPS EVER..lilith.. dat moet je proberen!!!

  De Hema is gewoon de Efteling voor volwassenen.

 2. HÈhÈ, zo herkenbaar :) Ook ik ben helemaal weg van de HEMA. Nu moet je weten dat ik bij De Lijn een 7-tal maanden per jaar werk. Seizoensgebonden job en schoolvakanties en blablabla. Omdat ik in de winter niet graag stil blijf zitten meld ik me dan ook steevast aan bij de plaatselijke interimkantoren. Ik was dan ook helemaal uitgelaten toen ik enkele jaren geleden eens enkele dagen interim in de HEMA van Oostende mocht gaan werken. Ondertussen heeft dit zich al een paar keer herhaald. En oh mijn god, wat een belevenis. Je wordt daar tussen honderdduizenden hippe spulletjes gedropt. Ik kan je verzekeren dat ik flink mijn best moest doen om niet dagelijks mijn loon op te spenderen in de winkel zelf.

 3. Joeri Lankaarden

  U ziet… U heeft helemaal geen probleem.

  Zelf heb ik zo’n soort liefdesverhouding met Hamley’s in Londen :-)

 4. Hier nog zo’n verslaafde. Ik houd eigenlijk wel vooral van de Hema’s met een koffieshop, maar daar zijn er helaas in BelgiÎ te weinig van. Ik houd m’n hart vast voor de dag dat er in ons kleine dorpje een Hema komt (een mens mag toch dromen?) …

 5. ik stuur deze blog in zijn geheel door naar de Hemaman himself. Ik vind dat hij je in ruil voor al die lof wel een fles Jip-en Janneke badschuim mag bezorgen!

 6. karo

  aha, dan ben ik ÈÈn van de weinige mensen met een probleem blijkbaar op deze site hahaha :)
  ik ben niet echt weg van de soort spullen van de hema (op enkele dingen na, zoals bijvoorbeeld de rompertjes!! hihi)
  maar voor de rest dus niet echt mijn ding ;)

 7. Haha, ik heb vorige week een Hema-tostini gegeten, mmmmm. In Wijnegem. En wat de hartige Sultana koeken van het Kruidvat betreft, die waren dus tijdelijk? F******ck. Mischien komen ze wel terug, hoop, hoop.

 8. Ik ben net langs de Hema gepaseerd, velvet stickers met konijntjes ;-) mooi voor men startend scrapbookmateriaal

 9. marikiwi

  Pinky stylo’s, fluffy portefeuilles, schriftjes met haar op (dus eigenlijk fluffy schriftjes), waar jij niet allemaal mee af kwam in Egon:-)

 10. Andrea

  Hier een reactie uit Holland. Wij zijn hier natuurlijk al langer gezegend met de aanwezigheid van HEMA, en ik roep al sinds minstens tien jaar dat ik overal kan wonen, mits er zich op maximaal een kwartier reizen afstand een HEMA bevindt.
  Ik ben dus ook prettig verslaafd aan deze winkel!

 11. :)
  Te herkenbaar…
  Als ze nu nog hondenspullen verkochten (manden, kussens, hippe drinkbakken, prullaria!) was het helemaal hemel op aarde…
  En hun knuffelberen!!!
  Droom…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>