a week in the life

meloen.jpgDag vijf in mijn scrapbookproject. Aldus ook de vijfde dag waarop ik rondloop met een camera rond mijn nek en een hele pak invulblaadjes in mijn handtas, niet van plan om ook maar ÈÈn detail over het hoofd te zien. Als ik ÈÈn week in mijn leven moet opslaan voor het nageslacht dan wil ik dat hij goed opgeslagen wordt, verdorie. Ik wil dat mijn nageslacht in 2065 mijn boek bekijkt en denkt “amai, dat was me ook nog een beetje een coole, bomma Ieper! Meloenen eten aan de computer en al!”
Het probleem is dat ik per ongeluk net een week gekozen heb waarin ik zo goed als tachtig procent van de tijd teksten zit te typen achter mijn computer, zodat de kans groot is dat mijn kleinkinderen mij een geweldige nerd gaan vinden. Genre: “Ei bomma, vertel nog een keer over windows 95!
Kwestie van aan te tonen dat ik in mijn tijd ook wel eens onder de mensen kwam ben ik gisterennamiddag dan maar zwaar gaan shoppen.

Ik vind het een leuke oefening: elke dag stilstaan bij “observaties”, “maaltijden”, “appreciaties” en “werk”, en foto’s nemen om dat stilstaan te illustreren. Na vijf dagen tekenen er zich al duidelijke lijnen af. En aangezien ik nog maar weinig foto’s heb gedeeld, een greep uit mijn week.

bladses_kl.jpg

OBSERVATIES:

 • De cijfers van LOST hangen op de bruggen over snelwegen! Hoe 1337!
 • Op stubru werd vanmorgen superjubelig gedaan over de hoge temperaturen die voor morgen worden voorspeld. Na de somberste augustus ooit kan ik een nazomer ook wel even gebruiken.
 • Ik moet dringend mijn inbox in orde doen en alles in het juiste mapje steken. In een ideale wereld zitten er maximum vijf mailtjes in “INBOX”, vandaag zijn dat er meer dan vijftig.
 • Ik kan bijzonder slecht tegen lawaai vandaag.
 • Waar zijn al onze kousen naartoe? Moet ik toegeven dat er iets schort aan mijn wassysteem als we elke morgen meer dan een kwartier verliezen aan zoeken naar twee gelijke kousen ?
 • last.fm denkt dat mijn muzieksmaak veel harder is dan ze in werkelijkheid is. Op mijn recommendation-radio smijten ze heel de tijd met tool en obscure hardrockbandjes achter mijn kop, terwijl ik die periode een jaar of acht geleden achter me heb gelaten. Ik ben oud nu, ik kan slecht tegen lawaai en ik wil rust. Damien Rice ofzo.
 • Zelfs de meest waterproof mascara is niet bestand tegen mijn waterige ogen. Als ik het officieel had laten bijhouden door een gerechtsdeurwaarder dan had ik deze zomer met gemak het wereldrecord verkoudheid verbroken.
 • Ik heb pilletjes gekregen van Broere Kenny tegen mind numbing hooikoorts. Ze werken! EÈn nadeel: ik krijg er mind numbing hoofdpijn van.
 • Van wie zou de aangetekende brief kunnen zijn? Ik weet niet of ik het volhoud tot zaterdag om te wachten..
 • De derde dag op rij dat ik fruitsap drink bij mijn ontbijt. Het zou een fijne gewoonte kunnen worden waarmee ik kan uitpakken op feestjes.
 • Piki (de bejaarde hond van mijn in Turkije zittende ouders) is aan een miraculeus herstel bezig sinds Broere Kenny hespeworst door zijn eten roert en het geheel een twintigtal seconden opwarmt in de microgolfoven
 • ChloÎ kan “koek” zeggen. Ze kan ook hysterisch giechelend door het huis rennen en op zeer overtuigende wijze een aapje imiteren.
 • Werkmannen beginnen systematisch naast de kwestie te lullen en anekdotes op te diepen over werkvolk dat niet meer wil werken eens je vraagt wanneer ze dan zouden kunnen beginnen. Meestal ratelen ze op dat moment twintig minuten vol en gebruiken ze daarbij een miljoen keer meer woorden dan je ze al ooit hebt horen uitspreken.

MAALTIJDEN:

 • de combinatie “drie vitalinea beschuitjes” deed het goed deze week bij het ontbijt.
 • hetzelfde geldt voor “een glas Minute Maid fruitsap”
 • Ik heb deze week opvallend weinig tijd gemaakt voor gezonde voeding. Maandag macaroni, dinsdag fishsticks met puree en tomaatjes, woensdag Mexicaans gaan klaarmaken bij Broere Kenny, en gisteren kant-en-klare Chinese wok uit de Carrefour. Mijn nageslacht zal denken dat ik een lege fakke ben in de keuken, terwijl ik op een doorsnee week veel vaker lekker en gezond kook.

APPRECIATIES:

 • Ik begin echt te zien en te voelen dat ik aan het vermageren ben. Ik vind het getal op de weegschaal minder belangrijk dan hoe ik me voel, en ik voel me goed.
 • Zon op je huid kan zoveel deugd doen na weken regen. Ik heb zelfs mijn zonnebril weer nodig gehad. Ik hou van mijn zonnebril.
 • Silly foto’s genomen met photo booth en doorgestuurd naar Broere Kenny met als titel “om ter meest drankjes” en “cavaillon” (en daar vooral zelf heel hard om moeten grinniken)
 • Het parket in onze living wordt waarschijnlijk sneller gelegd dan we verwacht hadden! Ik kan bijna niet wachten! Het gaat rocken.
 • Er is een amazonboek onderweg naar ondergetekende.
 • heel hard moeten lachen in de auto om Sofie Lemaire die zich op stubru versprak en zei dat Eddy Wally “aarskanker” had. (moest darmkanker zijn)
 • Ze vonden mijn column goed en ze gaan hem in het Frans vertalen! En ik heb nieuws gehad van “Het Tijdschrift” dat ze volgende week gaan kijken wat ik voor hen kan betekenen. Jippie!
 • Na een lange dag is er niets fantastischer dan een warm bad en een goed boek.
 • Ik heb een nieuwe oversized bag gekocht in de H&M en hij is redelijk super. Zelfs Youri vindt hem oke, terwijl ik bijna zeker was dat hij het een zak voor oude madams zou vinden..
 • Volgens Youri zie ik er zeer leuk uit in mijn nieuwe broek en nieuwe trui, en ik vind dat in alle eerlijkheid zelf ook wel.

Ik bespaar jullie mijn onderdeel “werk” wegens zeer saai om titels te lezen.

Tot zover slechts een greep uit mijn notities. Hebben jullie nu niet het gevoel dat jullie mij kweetnie hoeveel beter kennen? Dat we wel eens vrienden zouden kunnen worden nu, en dat ik toch ook maar redelijk gewoon ben gebleven ondanks alles? Is het niet amazing? Nu gullie!

Reacties

 1. Over vrienden gesproken: ja!
  Ik ga je nu echt spoedig weer terugmailen, maar de wereld heeft het eventjes (wishful writing – EVENTJES) slecht met mij voor. Volgende week beginnen mijn zeven vette jaren. Er past vast nog wel een mailtje bij in je inbox.

 2. Wat is dat allemaal met die scrapbook, want ik kan niet goed volgen?
  Maar zo te horen is het wel een leuk idee, zo om je nageslacht eens een stukje uit je leven te laten zien en lezen.
  Misschien moet ik dat over een paar jaar ook maar eens doen :)

 3. ann

  Awel, zo eens een week helemaal goed bijhouden ga ik ook eens doen, kwestie om mezelf eens beter te leren kennen. Misschien nu niet om er een scrapbook van te maken, maar gewoon zo, of misschien toch?
  Want scrapbooking is hier in California zo heel erg enorm populair, overal zijn er dingetjes te koop, wij hebben ook echte scrapbookwinkels met ‘gespecialiseerd’ personeel en met cursussen en al. Door jou blog krijg ik er eigenlijk wel goesting in.
  Als ge zo ooit eens iets speciaals zoekt en ge vindt het niet, mag je me altijd mailen, misschien kan ik je wel helpen en het dan opsturen.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>