het televisiestiftje

Marker.jpgFrustrerend is het: ik volg zo goed als niks op tv, en meestal zie ik pas dat er iets leuks is geweest als het al lang voorbij is. Daar heb ik vandaag iets aan gedaan: ik heb mezelf een fluogroen stiftje aangeschaft dat vanaf heden door het leven gaat als het “televisiestiftje”. Het systeem is simpel en tegelijkertijd geniaal: als de nieuwe HUMO in de bus valt zal ik mij vanaf nu een kwartiertje bezighouden met het doorspitten van het televisiekatern, op zoek naar leuke programma’s. Elk programma dat mij zwaar de moeite lijkt krijgt een groene kleur, en dat wil zeggen dat we of vollen bak gaan kijken, of onze digicorder in gang gaan steken.

Gedaan met avonden zonder iets op tv, vanaf nu kijken wij hier alleen nog maar naar vet coole programma’s.

Staan al aangestipt voor volgende week:

 • Tribe – Nyangatom: vrijdagavond op Canvas
 • Wim Helsen – Heden Soup: vrijdagavond op Canvas (omdat ik Wim Helsen werkelijk nog nooit iets grappigs heb zien doen en hem nog ÈÈn keer het voordeel van mijn zware twijfel wil geven)
 • Panorama – Execution of a Teenage Girl: zondagavond op Canvas
 • Over Leven: Miracle Planet, Violent Planet, zondagavond op Canvas
 • Prison Break, zondagavond op Kanaaltwee
 • Stanley’s Route 2 – De Grote Meren, maandagavond op VT4
 • Haring, maandagavond op Nederland 2
 • The Real Rain Man, dinsdagavond op Canvas
 • Stephen Fry: The Secret Life of the Manic Depressive, dinsdagavond op BBC2 (omdat ik hou van Stephen Fry)

Extras zou ik eigenlijk ook moeten checken, maar ik krijg misschien binnenkort eens de DVD’s te leen.

Ik zeg alreeds “Hoezee, hoezee, voor het stiftje van de teevee!”, en ik ben nog maar begonnen. Appaus!

Reacties

 1. Al uw tv-programma’s in Google kalender proppen en google laten sms’sen (hoe schrijf je dat??) een kwartier voor ’t begin, bedenk ik nu net.

 2. @Werner: ik ben een die-hard google calendar-gebruiker en heb die optie overwogen, maar het fijne aan de telenet-digicorder is dat je herinneringen kan instellen. Koop hem! *wijst en lacht breed richting camera*

 3. Brinne

  Ik heb ‘Bij mij zijt ge veilig’ live gezien en het was magisch, Wim Helsen live is op z’n Tony’s gezegd grrreat!
  Deze staat bij mij aangestipt op zondag, the impressionists om 21:45.

 4. Merci voor de tips! Wij hebben sinds gisteren tv en uit pure wanhoop hebben we daarjuist naar stukjes Wendy van Wanten en naar de hondenfluisteraar gekeken. :-s

 5. Ik vind dat tulbandtypetje van Wim Hels(z)en ook maar niks. Als hij een beetje gewoon doet heb ik hem wel heel graag. Bijvoorbeeld als hij een gedicht voorleest in Man Bijt Hond. Of als hij zijn favoriete boek voorstelt in Alles uit de Kast. Dat boek wil ik nu echt echt lezen: De Nobelprijzen.

 6. webber

  heden soup is wel okee, maar grappig is niet het eerste woord dat ik met helsen zou associÎren.
  hetzelfde geldt voor stephen fry.
  niet iedereen weet dat hij ook enkele leuke boekjes op zijn conto staan heeft.
  zelf ben ik nog niet verder geraakt dan “de leugenaar”, maar mensen die het kunnen weten bevelen me ook zijn andere schrijfsels aan : “geschiedenis maken”, “de speelbal” en “het nijlpaard”.

 7. Digitale recorder kopen, mensen! Zijn geld meer dan waard. Ik heb sindsdien niks meer moeten zien dat ik niet wilde en dat is de hemel!

 8. Wim Helsen is de max! Een van de weinig mannen die mij zo hard kan doen lachen dat ik er nog dagen buikpijn van heb!

  zeg, al eens gedacht aan een yahoo widget?
  Dan kan je op je PC zien wat er op dat uur op tv is. Nog handiger!

 9. tomadde

  Moeha. Wim Helsen vanavond. Super. Omdat ik Heden Soup nog nooit gezien heb. AllÈ, toch niet in de afgewerkte versie. 10 jaar geleden wel al enkele mopjes gezien die er nu nog altijd inzitten. Anyway. Video. Want vanavond Henk Rijckaert zijn premiere gaan zien.

  En merci voor de tips. Van mij moogt ge dat elke week doen, want ik ben ook zo’n ei die alles mist. Naar ’t schijnt zijn ze al bezig met Toast Kannibaal ook. :-(

 10. Neemt die telenet-digicorder ook The impressionists op als Canvas zijn programma’s een uur verschuift ? Ik heb helaas deel 2 compleet gemist, harddiskrecorder of geen harddiskrecorder … En Prison Break hetzelfde, die zaten er ook meer dan een half uur naast … En dat op dezelfde dag. Grrr

 11. hakuna

  efkes totaal off the record:
  min zus en ik lezen al een tijdje je weblog en vanmorgen stonden wij gezellig te praten in de boterstraat toen min zus zei: ‘kijk ik denk dat dat lilith is!’

  vandaar mijn oproep aan lilith: liep jij vanmorgen omstreeks 11u30 door de boterstraat richting station met een emmer en we veronderstellen dat die naast jou dan joeri was en die hield een trekker in zin hand?

  en als ezo is, dan hebben wij je gezien :)
  hehe, dit klinkt zo totaal stalkerig, morja ken jet… onze nieuwsgierigheid is te groot! ;)

 12. Ja, ik liep rond dat uur in de Boterstraat, maar ik had geen emmer in mijn hand en mijn moeder die naast mij liep geen trekker. :D

  Waar ging het mis? ;)

 13. Ik heb Wim Helsen beziggezien op Canvas … veel van verwacht … maar niet uitgekeken. Zijn ‘slotscËnes’ voor Man bijt Hond, kan ik wel smaken:))
  En vandaag staat de video geprogrammeerd voor Prison Break.
  En donderdag ll genoten van de eerste aflevring van Mankell’s Wallander (een zweedse detective)
  Wat heb ik gemist? Kelly Pfaff (Dance on ice), Een man voor Wendy Èn de Kampioenen.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>