contentement

jal-cd-22-journalist.jpgIk heb het opvallend druk de afgelopen weken. Na het verlof had ik me voorgenomen om er weer volledig in te vliegen, en boy, ik ben er niet naast gevlogen ook niet. Ik ben constant met meerdere artikels tegelijk bezig, met de meest uiteenlopende onderwerpen als Metallica Tribute Nights, couchsurfing, sociale websites, Oostenrijkse tirolerfeesten en tentoonstellingen bij wijnboeren. Ondertussen ben ik mijn gastric bypass-verhaal aan het neerpennen voor een vrouwentijdschrift en werk ik aan artikelvoorstellen voor een ander tijdschrift waar ik heel graag dingen voor zou willen doen. Het ziet er naar uit dat ik dat binnenkort misschien zal mogen ook. Geweldig is dat!

Toen mijn gsm daarnet polyfonisch van zijn oren begon te maken en ik aan de andere kant van de lijn te horen kreeg dat mijn laatste column op zeer enthousiaste reacties onthaald is en zelfs in het Frans wordt vertaald moest ik even keihard grijnzen. Het besef kwam hard aan: ik doe wat ik het allerliefste doe en zelfs voor gratis zou doen, en mensen willen mij daar werkelijk voor betalen.

Soms kan ik het nog allemaal zo moeilijk bevatten.

(PS: die column in het Frans wordt mij ÈÈn dezer dagen toegestuurd. Ik plaats hier dan wel even een scan van lilith a la franÁaise. Tiehie.)

Reacties

  1. Joeri Lankaarden

    Hoe kom je eigelijk als freelancer in een personeelsbestand? Trek je de stoute schoenen aan en stuur je op goed geluk artikels naar kranten en tijdschriften of zend je gewoon netjes een sollicitatiebrief met cv?

  2. @draakje: neen, de columns mogen niet op mijn blog gepubliceerd worden. “Exclusiviteit”, heet dat. :cool:

    @lankaarden: dat gaat altijd anders. Soms heb ik een artikelidee dat volgens mij bij een bepaald medium past en dan trek ik mijn stoute schoenen aan en ga ik horen wat ze ermee kunnen doen. En soms solliciteer ik ook gewoon wat algemener. Het helpt als je ’t ÈÈn en ’t ander kan voorleggen dat je geschreven hebt (en een blog hebben kan ook helpen..). En soms vragen ze mij gewoon zelf. Dat is nog het gemakkelijkste van al. :)

  3. Joeri Lankaarden

    Vroeg me gewoon af wat ze bij de Flair zouden vinden van een metalgast die artikels schrijft over haarverzorging :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>