computers

memepepe.jpg“Wat is dat?!” vroeg mijn opa verbaasd toen ik een wit blinkend vierkant uit mijn tas opdiepte. Toen ik het vierkant openplooide en een scherm en keyboard tevoorschijn toverde krabde hij even in zijn grijze haar. Wat in hemelsnaam was dat?

Ik probeerde het met zijn ogen te bekijken, en inderdaad: in het interieur van mijn grootouders leek mijn macbook wel een buitenaards object. Ik had hem meegebracht om de foto’s van ons parket te tonen, zonder er echt bij stil te staan dat dit niet meteen een alledaags gebeuren was.

Al snel stonden mijn grootouders over mijn schouders mee te kijken. Waarom stond er een appel op mijn scherm? Was dat nu eigenlijk hetzelfde als een computer? Wat deed ik met mijn vingers op dat kleine vierkantje? Ze zagen geen pijltje. Of er daar ook internet inzat. Mijn oma vertelde met gepaste trots hoe ze bij de vorige verkiezingen op zo’n ding was gaan stemmen, en hoe gemakkelijk dat was. Mijn oma, die net nog aan mijn moeder had gevraagd wat “soulmate” wilde zeggen, wist zelfs dat dit een laptop heette. Mijn opa had geen idee.

Ik toonde de foto’s van ons parket, en ze vonden het fantastisch. En toen kwam ik met mijn piËce de rÈsistance: photo booth! Hilariteit alom toen we met z’n allen op het scherm van het witte vierkant verschenen, dat kunt u zich wel voorstellen.

Toen mijn moeder naar huis vertrok vroeg mijn oma wat ze eigenlijk met haar oude computer zou doen, nu ze van plan was om binnenkort een nieuwe te kopen. En of ze die eventueel zouden mogen hebben. Voor de fun zo. Ik kan alvast niet wachten om mijn meme met een muis te zien werken.

Reacties

  1. Jenny

    Hahaha!!

    Wat een vertederend stukje!!
    En tof is dat het, als de ‘oudere’ generatie nog zo up to date is met de nieuwe technische snufjes!!

  2. T.

    Te denken dat die mensen nog de begin tijd van de tv etc… hebben meegemaakt. Voor ons een evidentie voor hen nog altijd wonderen…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>