crash

keeltjen.jpgHet zat er al een paar dagen aan te komen, en gisterenavond gebeurde het: ziek en met de moed der wanhoop heb ik met mijn dierbaarste Prison Break uitgekeken, om dan te crashen als geen ander. Vanmorgen bleken de gevolgen van die crash zelfs nog serieuzer dan verwacht. Dat komt ervan als je tijdens een drukke week alle signalen negeert die erop wijzen dat je keel toch echt wel serieus ontstoken en rasperig aan het worden is, dat warm en koud zich toch zeer snel afwisselen en dat het niet normaal is als je stem op die van Rod Steward begint te lijken.

Dit weekend heb ik nochtans bewezen dat je veel dingen kan ondernemen ondanks een knalrode keel met witte vlekken op. Ik heb een paar dingen voor de eerste keer gedaan, zoals een rok gedragen (!), botten tot aan mijn knieën gekocht die zomaar eventjes rond mijn kuiten passen (!) en zelf een mini-album gemaakt met boekbinderslijm tijdens een scrapbookklas van zeven uur(!). De foto’s volgen als het boekje afgewerkt is. Ik heb ook voor het eerst “All women have periods” gezien, een voorlichtingsfilmpje voor mentaal gehandicapte meisjes waarin menstruatiebloed (work your charm, Google!) werd voorgesteld als ketchup. Met dank aan Jan Verheyen en zijn wansmakelijke nacht.

Maar nu heb ik het beste dus wel gehad. Mijn keel is zo fluorescerend rood geworden dat alle stieren uit de buurt aan mijn voordeur staan, mijn stemgeluid is zo goed als onbestaande en ik heb er ook nog hoestbuien, hoofdpijn, koorts en een snotvalling bijgekregen.

Ik sla vandaag dus maar over, als ’t niet geeft.

Reacties

 1. Jesske

  veel beterschap meid! ik moet 3 dagen met mijn pootje omhoog liggen en mag niet stappen omwille van een bloody ontstoken teen. we zullen gezamenlijk wat dagen overslaan!!!

 2. Isolde

  amaai, klinkt wel ernstig!! Misschien toch maar best de dokter even laten komen.
  Hoe was het scrappen?? Ben benieuwd naar het resultaat.

 3. een keelontsteking in combinatie met boekbinderslijm. Dat is een mens verplichten om bepaalde woorden verkeerd te lezen hé!

 4. “Mijn keel is zo fluorescerend rood geworden dat alle stieren uit de buurt aan mijn voordeur staan”

  :-D
  Zo ziek lijkt ge ni za… en moest ge daardoor toch de volgende Prison Break missen: het vervolg staat al op mijn blog. ;-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>