haaruitval

20050829-bald.jpgBegin vorige week is het begonnen.

Overal waar ik ga laat ik een spoor van lange, roodgeverfde haren achter. EÈn keer mijn haar kammen, en de borstel zit er vol van, net als de witte badkamervloer. Ik had gehoopt dat het aan mij zou voorbijgaan, maar ook ik ben het slachtoffer van serieuze haaruitval.

Het is een bijwerking van de gastric bypass, en het heeft niets te maken met enige tekorten aan vitamines, maar wel met snel afvallen. Dan gebeurt er iets in je haarwortel waardoor haar veel makkelijker loslaat. De enen hebben er erg veel last van, anderen dan weer niet. Aangezien ik al vier maand geopereerd ben dacht ik bij de laatste groep te horen, maar niets blijkt nu minder waar.

Ik heb het geluk zeer veel en dik haar te hebben, zodat het niet opvalt dat het met bossen uitvalt. Toch voel ik me elke morgen zoals een kankerpatiÎnt zich moet voelen na chemotherapie. Het dwarrelt gewoon op mijn schouders naar beneden, en dat is akelig.

En toch. Ik zou heel veel haar willen opgeven als ik me ondertussen blijf voelen zoals ik me nu voel. Elke dag slanker, en beter in mijn vel. Die haaruitval is iets tijdelijks, dat goede gevoel hopelijk niet.

Reacties

 1. karo

  heeeeeeel herkenbaar, ben zelf bijna 30 kilo kwijt vanwege stress en andere… en die haren BLIJVEN komen.
  Ook mijn bevalling heeft hier aan meegeholpen, en de haren vallen echt met bossen uit!
  Maar heb ook hetzelfde geluk als u, heb veel, en dik haar dus valt het gelukkig niet op :)

 2. esteban

  Ewel, Lill, ik deel het probleem. Stress bracht me 17 kilo te veel op. Tijd voor de tegenaanval, dacht ik, en het ging goed. Een jaar heeft het geduurd. En hoe meer naar ’t einde toe kwam het gevolg…

  /insert music/

  *Grinchyhaar, grinchyhaar, de straat ligt vol met grinchyhaar*
  *De broek van iedere Lebbekenaar hangt vol met plukjes grinchyhaar.*

  Geef mij maar mijn harige dos terug, want wat weg is, komt nooit meer terug. :(

 3. Ik ken het probleem maar al te goed, vroeger kreeg ik vitaminen op voorschrift van een specialist maar sinds zijn pensioen doe ik af en toe (zeker in de herfst) een Omnivit-kuur, nogal duur, maar bij mij werkt het wel

 4. BeautyAngel

  Hier het zelfde geval, na 7 maanden post-op verlies ik haren.
  Ik huil er bijna van, maar inderdaad na 40kg kwijt voel ik mij wel super, Eingelijk weer 55kg daar kan geen haar tegenop en hopelijk komen ze ook weer snel terug ;)

 5. fleur

  hoezo wil je zoveel afvallen?! :S liever wat steviger en een mooie bos haar, dan al dat gezever met afvallen..je bent hoe je bent, beter wat steviger dan zo dun als een skelet.

 6. fleur

  hoezo wil je zoveel afvallen?! :S liever wat steviger en een mooie bos haar, dan al dat gezever met afvallen..je bent hoe je bent, beter wat steviger dan zo dun als een skelet.

 7. ietje..

  heej ik ben vorig jaar van 68 kilo naar 55 bij een lengte van 1.73 ik zit wel lekker in mijn vel alleen ik word niet meer ongesteld en me haar blijft uitvallen! ik eet gewoon gezond snoep bijna niet eet veel fruit brood groente melk vis al het gezonde.. ik ben bang dat ik volgende maand maar bloed moet laten prikken. iemand ervaring?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>