restjes

boterhammen_gr.jpgAangezien zaterdag boodschappendag is en ik niets had gepland voor deze middag sloeg ik aan het restjeskoken. Het is een discipline waarvan ik wou dat ik het vaker deed, want dan zouden er geen hele containers voedsel weggegooid moeten worden omdat mijn maag maar een derde aankan van wat een normale eter binnenspeelt. Als er ooit ergens cursussen restjeskoken gegeven worden, u roept!

Vanmiddag vond ik tot mijn grote geluk nog een tomaat, een blikje tv-worstjes en wat pasta in de keuken, en dat was net voldoende om een snelle maaltijd te maken met tomaat, tv-worstjes en pasta.

Toen het geheel klaar was en ik van mijn uitvindsel proefde werd ik helemaal teruggeschoten naar een plaats hier ver vandaan, beter gekend als schoolreizen in de jaren negentig. Ik had dit gerecht helemaal niet uitgevonden, dit was het potje dat ik altijd van mijn mama meekreeg als het schoolreis was en waar alle andere kindjes die gewoon saaie boterhammen meekregen zo jaloers naar keken. Bij elk hapje kwamen meer details terug van de achterzaaltjes van pretparken en musea waarop we op houten banken het “lunchpakket” mochten nuttigen, zoals het was aangekondigd in de brief die we vooraf naar huis hadden meegekregen. 12u: lunchpakket. 13: tochtje op de Noordzee met boot. 13:30: kotsen in de toiletten van de Noordzeeboot.

En u? Kreeg u boterhammetjes of slaatjes mee van de mama?

Reacties

 1. anonymous

  Ik kreeg altijd een drinkebus met appelsap en boterhammen met omelet mee. Ik lust geen appelsap en boterhammen met omelet zijn na een halve dag een kleffe brij geworden die precies in uw boterhammendoos gekotst is – mind you: these were the seventies

  Ik haatte dus ook lunchen op schoolreis

 2. Nice

  Boterhammekes! Ik was vast een van die kindjes die dan jaloers zat te kijken ;) Maar mijn mama maakte wel de beste boterhammen (zolang ze niet vergat dat ik geen kaas lust) :)

 3. Mijn mama maakte vaak verloren brood oftewel wentelteefjes klaar, superyummie, zelfs koud met wat extra suiker op!
  Op schoolreis kreeg ik vaak een grijs stokbroodje van de Delhaize met crabsalade mee. In combinatie met een appelsapje was dat altijd een groot feest!

 4. Boterhammen met omelet natuurlijk uiteraard, dat spreekt voor zich!!! Iets anders neemt ge toch niet mee op schoolreis zeker??!! :-)

 5. Mijn ma maakte zelfs eten om mee te pakken naar festivals :-)

  Altijd iets rudimentairs hoor: pastastukskes met stukskes hesp en tomaat en blokjes kaas door elkaar geroerd en ne goei klak mayonaise. Lekker fris!

  Of haringsalade: gekookte koude patatjes, stukjes appel, schijfjes ei en stukjes rolmops, en alles goed mengen met mayonaise. Heerlijk!

 6. Gij gelukzak!

  Ik kreeg helemaal niets mee en ik moest mijn boterhammen nog zelf maken ook nog! ‘T is niet eerlijk ;)

 7. anais

  Ik was helemaal geen verwend nest maar mijn mamie smeerde wel mijn boterhammetjes tot en met het zesde middelbaar… Op schoolreis of speciale evenementen kreeg ik altijd sandwiches mee, en een chocoladekoek. Het was altijd feest als we samen na school nog naar de winkel gingen om een reuze-lunchpakket samen te stellen: ‘krabsla, mama! En tonijnsla ook! En een rijstpapje voor achteraf!’ Elke woensdagavond aten wij pannenkoeken, en mijn mama bakte er zoveel dat ik er op donderdag altijd meenam naar school: één voor mijn vriendinnen en één voor mezelf…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>