lilith kickt af

AK02-cold-turkey.gifMoe dat ik ben.

Sinds een paar weken gilt het stemmetje in mijn hoofd onophoudelijk dat ik dringend vakantie nodig heb, en die gilletjes zouden wel eens kunnen kloppen. Eigenlijk wil ik gewoon slapen, als het even kan een volledige week, en daarna vol energie opstaan, mijn tanden poetsen en de hele wereld aankunnen. Bij voorkeur met een fris briesje door mijn haren.

Volgens Youri doe ik het mezelf aan.

Na een drukke werkdag heb ik nogal de gewoonte om iets te eten en daarna weer doodleuk achter mijn macbook plaats te nemen om werkmailtjes te beantwoorden en bestanden door te sturen naar wie die nog van mij nodig heeft. Het is het risico dat je loopt als je van thuis uit kan werken, dat je werkdag niet gauw stopt, ook niet in het weekend. Het is meestal mijn bedoeling niet om nog door te werken, maar ik betrap mezelf erop dat ik gewoon nog steeds met mijn werk bezig ben als andere mensen al lang de knop hebben omgedraaid.

Gisteren heb ik een staalharde beslissing genomen. Ik ga afkicken!

Ik weet nu al dat het niet bepaald simpel zal zijn, maar het is de bedoeling dat de macbook na mijn werk in een hoek van de kamer vliegt en daar niet meer uitkomt tot de volgende ochtend. Ik wil leukere dingen doen met mijn avonden dan op een toetsenbord tokkelen. Gisteren heb ik zowaar gelezen en televisie gekeken als normale mensen, en niet vanachter mijn schermpje. Het leek 1996 wel! En vanavond ga ik me creatief bezighouden en misschien wel nog meer lezen. In een boek!

Als ik dit een week volhoud zonder te schuimbekken dan is het ergste achter de rug.

Ik ga er deugd van hebben, geloof ik.

Reacties

  1. Goed zo. Zo ben ik ziek geworden, door door te werken ’s avonds. En zo ben ik beter geworden, door de avonden voor mezelf te houden. Zelfs als er eigenlijk nog van alles af moest.
    By the way: wat ziet die parketvloer er chique uit.

  2. tomadde

    Idem hier. Al heb ik er niet veel last van. Voorlopig toch. Morgenochtend zal ik daar anders over denken, want binnen amper 4 uurtjes mag ik terug opstaan. Maar hoe fijn is het leven niet als je fulltime met uw eigen ding kan bezig zijn.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>