herfstwakkerheid

muugt.jpgIk slaap de laatste nachten slecht.

Terwijl ik anders als een blok in slaap val wordt het nu precies niet rustig in mijn hoofd. Ik hoor allerhande vreemde geluidjes in ons huis en in de tuin, moet om de vijf minuten aan vanalles en nog wat denken en ik ben bijna zeker dat ik vorige nacht op die manier het wereldrecord woelen verpulverd heb. Als ik me ’s morgens verontschuldig bij Youri voor alweer een lastige nacht blijkt dat hij dan weer zo fantastisch geslapen heeft dat hij niets van mijn lastigheid heeft gemerkt.

Gelukkig heb ik de dagen nog om dat in te halen.
Als ik moe ben ben ik lastig. Het is iets dat erbij hoort. Pak mij mijn slaap af en ik bekijk de wereld door een inktzwarte bril. Als ik moe ben vul ik mijn dagen bij voorkeur met zagen over vanalles en nog wat. En doordat ik moe ben en mijn hoofd vol mist lijkt te zitten durf ik zelfs zagen dat ik honger heb als ik nog aan het knabbelen ben op een sneetje brood, bijvoorbeeld. Zagen om te zagen, dat doe ik, en ik veronderstel dat ik daar wel ergens deugd van heb.

De afgelopen uren heb ik al gezaagd over krampen in mijn rechterkuit, honger, geen honger, dat ik zoveel werk heb, dat ik moe ben, dat mijn agenda deze week zo vol zit, dat ik moe ben, dat het koud is, dat mijn werk nooit af zal raken, dat ik zou willen slapen en dat de mandarijntjes veel te snel op zijn.

Het zal niemand verbazen dat mijn liefste vanavond weer compleet afgemat en uitgeput in bed zal kruipen, naast een klaarwakkere ikzelf. Dat het schone tijden zijn, aglijk!

Reacties

 1. Ik ken het gevoel, ik liep op van de zenuwen, heel de dag doodmoe tot het zover was. Mijn dokter heeft me sedinal aangeraden, homeopathisch kalmeringsmiddel, heel licht maar het heeft me wel in slaap gekregen.

 2. Jenny

  Wat toevallig.. ik heb laatst ook last van nachtbrakerij…
  Heel vreemd; dat ik rond een uur of drie wakker word en dan zo wakker blijf tot een uur of vijf..
  Weird.. vreemd…

 3. Isolde

  Denk dat het de tijd van het jaar is want ook hier heb ik last van slapeloosheid. Vorige nacht wel fantastisch geslapen, maar dan had Eric last van slapeloosheid. Jammer dat we er nooit samen last van hebben, haha

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>