I promise myself

xmasside.jpgHij weet het waarschijnlijk niet, maar ik ben nogal een fan van freaqs beloftentornooi, een soort veertigpuntenplan vol goede voornemens. Het is een understatement om te zeggen dat ik op tijd en stond wel een lijstje kan appreciëren, en ook goede voornemens zijn mijn dada. Dat hoeft niet zozeer rond kerst en nieuw te zijn, trouwens. Ik kan op elk moment van elk jaar wel tien dingen opnoemen die ik liever anders zou zien, doen of organiseren, alleen ben ik gezegend met een attention span die ervoor zorgt dat ik bij nummertje tien al weer vergeten ben wat nummer één was, en wat ik er ook weer zo belangrijk aan vond. U kent het. Hoop ik. Ergens diep vanbinnen.

Anyway, ook ik heb het zwaar gehad met 2006, en dan boven alles omdat 2006 het eerste jaar is geweest waarin ik heb beseft hoe belangrijk gezondheid is. Niet zozeer bij mezelf, wel bij mensen die ik het zeer hard gun maar die het blijkbaar toch niet gegund zijn, en dat besef, beste vrienden, is een pretty damn sucky besef dat ik niemand al te rap toewens. Vooral omdat je zelf niet veel meer kan doen dan toekijken en hopen dat het beter wordt.

Met voornemens kan je wel dingen doen, en dus heb ik er ter compensatie een hele hoop. Velen zullen niet uitgevoerd worden, maar als het er maar een paar zijn dan ben ik al een heel gelukkig mens. Laten we beginnen met de eerste vijve, shall we?

Ik wil zeer graag:

 • meer boeken lezen: dit jaar was op dat vlak een serieuze inhaalbeweging, maar ik wil nog meer en nog beter. Ik wil de boeken lezen die ik eigenlijk al had moeten gelezen hebben, plus nog een hele hoop meer. Ik wil het allemaal wat beter volgen en vaker in een boek duiken in plaats van achter een computerscherm. Ik weet dat ik het kan, ik weet het gewoon.
 • wat meer door het leven huppelen: in plaats van mij druk te maken over rekeningen en werk en domme mensen met domme meningen die er voor mij niet eens toe zouden mogen doen. En aangetekende brieven die tickets voor Sufjan Stevens blijken te zijn. En ook nog: ik moet eens stoppen met mij druk te maken over dingen die voor hetzelfde geld helemaal niet gaan gebeuren. Verspilde energie is slechte energie, lilith!
 • geen perfecte huisvrouw worden: nink. Ik ben tot het besef gekomen dat ik dat mezelf alleen maar heb laten aanpraten door kuiszieke collega’s die als enige doel in hun leven hebben om een proper huis te hebben. Collega’s die als enige gespreksonderwerp kuisen en kuisen hebben, en niets liever doen dan reclameren over de kuisvrouwen om duidelijk te maken hoe hygiënisch verantwoord zij wel zijn. Weetwel, van het soort dat koffie gaat drinken bij haar vriendinnen om achteraf tegen andere mensen te vertellen dat er twee centimeter stof op de tv lag. Awel, ik doe niet meer mee, zie. Ik heb andere ambities in mijn leven die er zeker weten voor zullen zorgen dat mijn ruiten zeer vaak niet binnen de vooropgestelde termijn gekuist zullen zijn, and you know what? Het interesseert mij niet. Zo, dat is eruit.
 • de contacten met mensen wat beter onderhouden: want ik geef het toe, ik suck. You know who you are, mensen die soms maanden moeten wachten op enig teken van leven, dat dan nog vaak een teken is om een beloofde afspraak te verplaatsen. Dat kan beter, en dus beloof ik mezelf en jullie volgend jaar meer spontane zaterdagnamiddagdates en avondjes met spaghetti en martini.
 • werk en vrije tijd meer uit elkaar houden. Het zou goud waard zijn voor mijn gemoedsrust als een weekend echt een weekend was en ik mijzelf helemaal zou kunnen vrijwaren van opduikende gedachten over werk en dringende deadlines waar ik beter aan zou werken. Hetzelfde geldt voor avonden. Tijd voor een tweede poging “computerloos door het leven” tijdens de vrije tijd, dunkt mij.

Wordt vervolgd!

Reacties

 1. Ik ben absoluut de slechtste huisvrouw in Vlaanderen, en heb geen ambitie om daar al te veel aan te veranderen, om de redenen die jij in puntje drie opsomt. Misschien wel iets. Van slechtste huisvrouw in Vlaanderen naar slechtste huisvrouw van de provincie gaan ofzo. Dan is ’t toch al niet zo heel erg meer…

  Ik maak me ook dagelijks druk in dingen die negen van de tien keer niet gaan gebeuren. Maar vandaag heb ik toch al weer iets meegemaakt waar ik me vorige week in drukgemaakt had omdat het misschien zou kunnen mislopen, en jawel hoor: mijn voorspelling kwam uit! Dus goed dat ik al mentaal voorbereid was en op die manier de ontgoocheling in het werk van andere mensen niet te groot was. :-) ‘k Kon alleen maar denken: ziede wel, ‘k had het nog gedacht hè…

  En verder? Mijn voornemens zullen zich zoals elk jaar bevinden in de secties ‘voeding’ en ‘lichaamsbeweging’. ‘k Ga ze effectief in praktijk omzetten volgend jaar, maar of ik het nu drie weken of drie maanden ga volhouden weet ik nog niet. Maar al zeker geen volledig jaar. Gemotiveerd dat ik ben! :-S

 2. Ja lap, aan die sneltreinvaart gaat ge de helft van mijn voornemens vertellen in jouw situatie en zal het lijken alsof ik je napraat. Azo nie é!

  Allez, ik ging ook juist zeggen dat ik de perfecte huisvrouw niet meer wil zijn en al ;-)

  En werk en vrije tijd gescheiden houden, ik denk dat dat nogal moeilijk is in de sector waarin wij onze centen verdienen, nie?

 3. @freaq: ik geef je bij deze minstens zeven dagen voorsprong voor ik mijn volgende vijf post. ;) Hou dus de dingen die met je penis te maken hebben voor het laatst, dan gaan we zeker niet in elkaars vaarwater zitten. (y)

 4. Isolde

  Ben content dat ik niet de enige ben die te maken heeft met kuiszieke mensen. Ik kan gerust een dag (of meer, haha) zonder mijn stofzuiger. Eigenlijk zou het leven nog toffer zijn als het stof op miraculeuze wijze zou verdwijnen. Maar ja, tot het zover is, zal ik maar met mijn stofzuiger en dweil rondhotsen.

 5. Hmmm..heel wat van die voornemens zijn pretty herkenbaar. Zou het dan toch iets vrouwelijks zijn? Proberen me minder druk te maken over alles staat met stip op één. Mijn hoofd gaat nog is ontploffen van al dat piekeren en panikeren :-) Wat meer door het leven huppelen, dat moet ik ook dringend leren. Ach ja, ik ben ni perfect en zal dat in 2007 ook niet zijn! :-)

  Ben benieuwd nr je volgende voornemens.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>