de broek van wendy

windie.jpgHet zal mijn credibility in the hood wel niet bepaald opkrikken, maar het valt ook niet meer te ontkennen: ik ben een die-hard fan van “Wie wordt de man van Wendy”, het programma waarin Wendy Van Wanten op zoek gaat naar een potentiële bedpartner. Ik mag dan wel grote ogen getrokken hebben toen ik het “concept” voor de eerste keer hoorde, het levert wel bijzonder entertainende televisie op. Zo entertainend dat ik met trots kan vertellen dat ik nog geen enkele aflevering van Wendy’s zoektocht heb gemist.

In den beginne keken we omdat mannen die duidelijk hun penis niet in bedwang kunnen houden terwijl een camera alles vastlegt voor het nageslacht nu eenmaal ons idee is van een fijn avondje voor de buis. Vijftigjarige maagden die met geile blikken in de struiken duiken op zoek naar bloemetjes om hun cadeautje voor Wendy mee te versieren, veertigers die het hart van Wendy wilden veroveren door te beginnen bleiten omdat “ze ook een hondjen adn gelijk prutsken, en het is overleden, Wendy, en ge kunt daar toch zo aan geëcht zijn”, en haar daarom verrasten met een oerlelijke koffiekop met een nog lelijkere malthezer op. Wendy bleef bij elk cadeautje en slijmerig complimentje dat alleen bedoeld was om haar zo snel mogelijk te mogen bepotelen haar galante en aimabele zelf, wat door de wanhopige meute dan weer werd begrepen als “keure hebben”.

Drie “raadgevers” (Wendy’s homoseksuele vriend die dringend zijn kapper een proces moet aan doen, haar oudere vriendin die denigrerende opmerkingen maakt als de mannen de wc niet proper hebben gehouden en haar oudste zoon aka hij die het ook geen twee keer zou moeten vragen, ware ik niet verzeild in een mooie en fijne relatie met mijn lief) nomineren elke week drie manspersonen, en Wendy stuurt er eentje naar huis. Wat volgt zijn donderslagen bij heldere hemel en mannen die elkaar knuffelen en besnotteren en lieve briefjes achterlaten op elkaars kussens om hen te bedanken voor de “levenslange vriendschap”. Aaah.

Maar ik ben er zot van! Nu blijkt dat mijn favoriet van in het begin (Patrick aka hij die verbazingwekkend goed op prins Laurent lijkt) bij de laatste drie is, maar waarschijnlijk toch geen keure zal hebben, supporter ik voor Franske. Franske mag van mij in Wendy haar broek geraken, en iedereen mag het weten! Yeah!

Reacties

 1. the observer

  Heel leuk programma inderdaad, vooral omdat:

  1) Wendy al een man heeft
  2) enkel meedoet om haar dalende bekendheid en stagnerende miljoenenzichtrekeningen op te krikken op de rug van van geile midlifecrisers
  3) alle geruite hemden kandidaten op het zielige af er in echt in te beginnen geloven dat ze “Wendy” kunnen winnen
  4) er bij de minste scheet gesnotterd wordt
  5) Wendy’s gedrag een karikatuur is van haar eigen typetje. Op een zeldzaam moment kun je een “Iris-blik” ontwaren die iets verraadt als “stomme boerenpummel je bek stinkt naar ajuin en je eet met je elleboog op tafel”

  Voor ieder die een beetje sadist is: zaaalig!

 2. Ik kijk ook. Maar alleen omdat mijn lief altijd wilt kijken!

  Heb verdorie de eerste helft van Tottenham-Club Brugge moeten missen gisteren.

  Nu ja, doe mij ook maar Frans. Diene Curd denkt te veel dat hij het is, de flik van mijn voeten.

 3. Ik kijk ook. Maar alleen omdat mijn lief altijd wilt kijken!

  Heb verdorie de eerste helft van Tottenham-Club Brugge moeten missen gisteren.

  Nu ja, doe mij ook maar Frans. Diene Curd denkt te veel dat hij het is, de flik van mijn voeten.

 4. en zeed alain der uit gedaan!! kad da noois verwacht!
  nuja tis mo best,
  dingsje moet er ook uit, curd doa!
  das echt ne lul ;)
  trouwens mijne lieve skat moet ook altijd mee kijken
  MOEHA
  Behalve at voetbal is

 5. kim

  Was haar oudste zoon zijn lief niet in verwachting? Wendy = bomma?
  Ik volg t programma niet, maar heb wel de ‘heren maken de man’ special gezien met Wendy. En haar jongste zoon leek me een echt ettertje. Innige deelneming aan de winnaar dus.

 6. ann

  ‘k Ben blij dat ik er niet naar kan kijken, ook al zou ik me niet kunnen inhouden om toch eens snel te piepen om te weten waarover Lilith het nu heeft en te kunnen meespreken.
  Toch leuk tekstje, kan er mij alles bij voorstellen en dat telt ook he!

 7. Moody-in-nood

  Amai,

  Hoe doen jullie dat eigenlijk om lief zover te krijgen naar zo’n programma te krijgen?
  En nog belangrijker, hoe krijgen jullie ‘de macht’ over het baksken in voetbal-tijden.

  I’m very impressed. En ik wil tips!

 8. Niet iedereen heeft het geluk met ne gast te vrijen die veel te braaf is, gelijk ik ;-)

  Nu, ik bevind me dan wel weer in het stadion voor hun thuismatchen in de Uefa, dus da’s een aardige compensatie…

 9. Celine

  bedankt voor de mensen die vinden dat mijn papa (Frans) moet winnen :D

  was wel raar om zelf ook op tv te komen!! maar ja, dat is altijd raar als je je eigen ziet en je eigen stem hoort é.

  groetjes

 10. Celine

  Ik vind het gewoon goed van mijn papa (Frans) dat hij zichzelf is gebleven, die andere mannen waren precies al “verliefd” op Wendy voor dat ze haar leerden kennen. Papa begint nu pas echte gevoelens voor haar te tonen. Denk dat dat wel in z’n voordeel zal spelen ook, hoop ik toch.

  groetjes xxx

 11. Allez Celine, jij moet toch al weten hoe dat spel gaat aflopen, niet? :-)

  Of mag je het niet zeggen :p (ik zie dat je zit te popelen, dus allez vooruit, zeg het maar! ;-) )

 12. Celine

  my lips are sealed.. blijven kijken, ’t is niet meer lang toch?! jullie zullen wel nog van me horen :) xx

 13. Margo & Lins

  Woehoe wij zijn superblij dat het Franske geworden is en VOORAL dat ze nog altijd supergelukkig zijn samen!! Jouw papa verdient da volgens ons écht wel!

  Groetjes,

  Margo & Lins
  xxxx

 14. Hilde

  Allé fijn voor Frans en zeker ook fijn voor jou Céline — ik hoop dat je er een toffe vriendin zoals Iris bijkrijgt!

 15. celine

  dankjewel! ik ben ook blij voor hen, ze zijn echt gelukkig. en nu leer ik pas echt, dat alles wat in de boekjes en in de kranten staat, dat je dat héél vaak met een grote pak zout moet nemen.

 16. Ann

  Ik had echt compassie met Patrick maar ik ben vond Frans echt sympathiek overkomen op TV en ik dacht dat hij werkelijk zichzelf was. Ik ben blij om te horen dat ze ook nog steeds samen zijn en hopelijk blijft dat zo voor altijd. Ik ben een melige maar zonder de liefde is een mens toch niet veel hé. Vive l’amour!!! And go for it, Wendy en Frans!!!!

 17. Tine

  Je credibility is er inderdaad nu helemaal aan! Maar dat van mij ook.. sinds ik naar dat programma begon te kijken. Maar het was gewoon een reeks afleveringen sex and the city in een private community waar alles nu eens om de mannen draait. Heerlijk was het om te zien hoe deze mannen uit hun habitat werden gehaald!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>