snapshots

ixus.jpgIk ben altijd een beetje teleurgesteld als ik naar de foto’s kijk die de laatste maanden in onze iPhoto-bibliotheek zijn terechtgekomen. Het zijn er niet alleen weinig voor ons doen, ze zijn ook redelijk standaard, eerder evenementfoto’s dan zomaarfoto’s. En ik hou niet van evenementfoto’s.
Op mijn favoriete foto’s staan dingen waar normale mensen geen foto’s van nemen. Geen feestjes of partijtjes, maar een keuken die helemaal overhoop ligt of youri en ik die gezellig boeken zitten te lezen op een lome zondagnamiddag. Dat zijn de foto’s die ik graag zie, en dat zijn de verhalen die ik wil vertellen.

Het totale gebrek aan dergelijke foto’s was te wijten aan het gebrek aan een kleine camera. Onze Ixus begaf het een paar maanden geleden zomaar, en toen dachten we dat het ook wel zou gaan met onze 300 D. Een geweldige camera, dat wel, maar niet direct iets om dag in dag uit in je handtas mee te sleuren wil je niet ten prooi vallen aan accute vormen van schouderverlamming. En dus werd de camera minder en minder bovengehaald en lukte dat enkel nog op speciale evenementen als doopfeesten en fotoshoots van fotogenieke nichtjes.

Die misérie is eindelijk voorbij. Sinds enkele dagen worden er weer volle bak foto’s genomen ten huize lilith. Het is weer een Ixus geworden, maar dan een nog veel coolere versie dan de vorige. En knopjes dat dat spel heeft, en face detection, en een image stabilizer en alles! Als u ons dus eventjes niet speurt: wij zijn foto’s aan het nemen ergens. Van de domste dingen eerst, want we hebben ’t één en ’t ander in te halen, vaneigens.

Reacties

 1. Hahaa!!
  Ook in mijn handtas zit altijd zo’n klein handig ding al heb ik véél te vaak véél te weinig tijd om een foto te nemen… Cybershot noemt de mijne. Al zou ik hem eens een betere naam moeten geven, niet?

  ps: bloglines toont je weer!!! Rondedansje!!!

  Véél plezier!

 2. Ik heb het mij soms ook al beklaagd dat mijn D50 zo’n groot ding is en heb er ook al serieus over nagedacht om mij zo’n klein dingske aan te schaffen. Maar eerst wachten tot de fotowedstrijd van De Morgen voorbij is, wie weet win ik daar zo’n ding.

 3. ann

  Bij ons hetzelfde: we hebben een joekel van een digitale camera, prachtig professioneel toestel met een hele collectie nog prachtigere en duurdere lensen, maar IK het ALTIJD mijn minidigitaaltje op zak, klein, dun, bijna onzichtbaar toverding, daar maak ik ook de mooiste, verrassende fotootjes mee, goeie kwaliteit, genoeg opties om wat te spelen met het resultaat, met 1 hand tijdens het rijden, overal, gewoon prachtig en onmisbaar tool voor de moderne creatieve mens, koop nog een extra Gb-kaartje erbij en trek er dan maar op los. Proficiat, het zal zijn geld meer dan waard zijn, je zult wel zien.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>