loket 65+

oldie.jpgAls ik in de wachtrij van loket 1 (identiteitskaarten en pensioenen) ga staan haal ik de gemiddelde leeftijd meteen met decennia naar beneden. Een man met een grijze baard en een donkere bril mompelt iets tegen de oudere dame voor hem, en het blijkt niet bepaald positief gemompel te zijn. Ik ontwaar “godverdomme” en “beter twee loketten opendoen in plaats van met ons belastinggeld dwoaze dingn te doen”. De vrouw voor hem knikt alsof haar leven ervan afhangt, en er ontspint zich een gesprek waarin steeds meer wachtenden op leeftijd zich mengen. Ondertussen loopt een kleine zestiger met een rood hoofd zenuwachtig heen en weer terwijl hij inwendig vloekt dat hij niet heel den dag heeft. Als hij uiteindelijk plots wegstuift met de woorden dat het niet met hem zal zijn gaat het volume van het spreekkoor weer omhoog.

“Ge moet godverdomme tijd en ze om naar ier te koomn”.
“Eén loketje, allez kom, u is da nu toch mogelijk?!”
“En ge moe nie peizen da ze uwen pasport al direct meegeven, zenne. Ze doen u twee keer nafte verrijden veur niet!”
“En die codes, voe wadde es dad’eigentlik nodig? Kekik geen codes nodig.”
“Es da nu nog normoal dat dat zo lange duurt voor een pas?”

Als de loketbediende navraag doet blijken de klagers stuk voor stuk al jaren op pensioen. Dezelfde mensen die om acht uur staan te drummen aan de Delhaize om als eerste binnen te zijn staan om negen uur te puffen en te klagen aan loket 1 van mijn stadhuis dat ze geen tijd hebben om vijf minuten op hun pas te wachten.

Kan iemand mij vertellen wat die hastn dan de rest van hun dag doen om zo opgejaagd te zijn zo vroeg in den ochtend?

Reacties

 1. Het zijn dezelfde die proberen voor te dringen aan de kassa, om van de marktkramen nog te zwijgen: daar manoevreren ze met hun shoppingkarretje zodanig dat het vel van je schenen of je hielen is als je probeert je rechtmatige plaats te behouden.

 2. Als mens die zelf aan een gemeentebestuur werkt, maar gelukkig niet in contact komt met ‘de burger’ zie je hier regelmatig dergelijke taferelen. Bepaalde mensen zijn blijkbaar nooit content. 1 loket open = zagen van zodra het langer dan 5 minuten duurt (’t is weer de gemeente ze, ze kunnen niet werken), 2 loketten open en efkes geen wachtend volk = zagen dat ze hun belastinsgeld verspillen. En azo zijn ze nooit content. Ouwe métn’ é…

 3. the observer

  wat die hastn de rest van de dag doen:

  * ulder duven verzorgen
  * ulder soeppe eten ten elvene
  * ulder zakndoek volrochelen
  * voor de rutte staan kieken naar de passage

  ’t krupt da wok viel tiet in wi!

 4. Tom1

  Wat ze nog allemaal doen:

  beurzen aflopen en daar als gekken op hapjes afvliegen zodat anderen mensen geen kans meer hebben…

 5. om aan te vullen bij wat the observer reeds euh opmerkte, wat die hastn de rest van de dag doen:
  ulder trottoir om acht uur kusen, kwestie van de werkende vrouw een complex te geven als ze vertrekt naar het werk

 6. En vlak voor het spitsuur vormen ze een kudde en bezetten ze zoveel trams dat mensen die toch al heel moe zijn van heel de dag te werken recht moeten blijven staan en dan zwaar van hunnen tak maken wanneer er iemand op een stoeltje zit en niet binnen de twee milliseconden opstaat om dat ouw menske te laten zitten en constant liggen te ratelen over vanalles en nog wa en vooral over de jeugd van tegenwoordig terwijl ze verdorie vroeger zélf de jeugd van tegenwoordig waren!

  Uch, ouw menskes, zwijg me er van.

 7. Eens je tijd over hebt en niks te doen hebt, voel je je pas echt oud.
  Ik begrijp dat ze zich bezig moeten houden maar inderdaad zo klagen… Dat ze eens positief zijn!

 8. Klapt mij alstuiblief nie van ‘aa meinschen :)

  Pas op, mijns inziens zijn er evenveel ambetante jonge mensen, ze. Soms haat ik de mensheid.. :/

  Yeiy for de job als loketbediende!

 9. Waarschijnlijk klagen ze de rest van de dag over hoe jachtig het leven tegenwoordig is, en hoe vroeger – in den goeden ouden tijde – er nog genoeg wilde loketten waren om heelder families mee te voeden. Zucht. En dan te weten dat velen van ons later evenveel zullen zagen.

 10. En het grappige is: we (= ‘jongere’ mensen) hebben zelf niet eens door dat we al net zoveel zagen… Deze comments hier zijn al even erg als het stukje dialoog in Liliths tekst ;-)

  Ik vind wachten ook niet leuk en als ik daar sta met iemand dat ik ken *kijkt naar boyfriend* wordt er ook een potje afgezaagd :)

 11. m2m

  Zoals crowolf zegt, van hunne neus maken dat niemand rechtstaat,maar als tram aankomt en jij stapt op,zit daar 1 bommake of bompa met karreke en zak naast hun, dat niemand erbij kan, zelfs geen andere oude mensen, ik sta nooit op, zij rijden gratis en ik betaal elke 3 maand 90 euro. dan vind ik wel dat ik mag zitten.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>