voedselfotografie

fruit_medley-1.jpgDag drie van het “Everything I ate”-project.
Enkele bevindingen:

 • Mijn ontbijt is elke morgen hetzelfde, en there’s only so many ways om een beschuit met boter en suikervrije confituur te fotograferen
 • Het kunstlicht in mijn bureau is hel als je deftige foto’s van een stuk fruit probeert te maken
 • In de cinema kan je dan weer coole effectjes bereiken met Nacho’s en kaas (van mijn liefste, niet van mij!)
 • Gisterenavond heb ik zwaar gefaald. Toen ik besefte dat ik het avondeten bij mijn schoonouders was vergeten te fotograferen heb ik even oprecht gepanikeerd, om dan te beseffen dat wij deze week toevallig nog eens hetzelfde op het menu staan hebben. Een beetje zeuren, dat moet kunnen in deze. Toch?
 • Mijn eetpatroon zou vast spannender en uitgebreider geweest zijn mocht dit project er voor mijn gastric bypass geweest zijn. En er zouden zeker meer snickers en andere ongezonde lekkernijen voorbijgekomen zijn.
 • Maar voor de rest gaat het goed.
  En van gullie?

Reacties

 1. Ik heb al bijna 150 foto’s jom… na een grondige selectie waarschijnlijk nog maar 10 ofzo! :-p En ben gisteren ook vergeten om mijn avondeten te fotograferen, gelukkig was er nog een beetje overschot. En een maaltijd duurt nu ook al 10 minuten langer omdat ik de perfecte close up van een spruitje wil… het gaat met andere woorden heel goed! :-D

 2. Ja, gaat goed. Ik eet gemiddeld 6 verschillende dingen op een dag. Ik merk dat ik netjes mijn best doe om gezond te eten nu, dus hoe representatief het is…

 3. Ik post de foto’s niet tussendoor, daarvoor heb ik net even te weinig tijd – op het einde maak ik dan wel de collage :)

 4. ann

  t’ Is plezanter dan ik dacht en mijn kinderen vinden het hoogst lachwekkend maar zijn tegelijkertijd mijn strenge controleurs, tof.
  Deze ochtend (woensdag) ben ik voor het eerst het ontbijt vergeten, te veel honger denk ik, heb mijn ‘leeggegeten’ bord gefotografeerd, kan toch ook he!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>