zaterdag vs zondag

ontbijt.jpgEen paar jaar terug was de zondag één van mijn minst favoriete dagen van de week. En dat vooral omdat het de dag voor maandag was, en ik hem meestal maar half beleefde omdat ik maar rond de middag met een hardnekkig katergevoel uit bed rolde. Zondag, dat was een mottige dag, in tegenstelling tot het fantastische van een zaterdag. Zaterdag had het veelbelovende van het begin van het weekend, én de winkels waren open. Zaterdag was de beste dag ooit.

Maar dat was vroeger.

Tegenwoordig is zaterdag een dag waarop zo van hot naar her wordt gevlogen dat het niet eens meer veelbelovend aanvoelt, laat staan als weekend. Zaterdag is de dag waarin alles moet worden geduwd dat tijdens de week niet kon wegens tijdsgebrek, wat wil zeggen dat ik op zaterdag meer onderweg ben dan iets anders. Zaterdag is de dag van het ellenlange to do-lijstje.

Als je weet dat zondag dan weer de dag is van ontbijt met versgebakken pistoleetjes en onder een dekentje voor de haard zitten met een warmwaterkruik en een boek bij de hand dan begin ik toch serieus te twijfelen. Volgens mij is zondag alleen maar mottig tot je de vijfentwintig gepasseerd bent.

Reacties

 1. Isolde

  Zaterdag is idd een dag vol met ‘opdrachten’. Op zondag trek ik me van de wereld niet aan en geniet ik van mijn boek, de computer, het scrappen, …

 2. Elias

  Zo heb ik onlangs Het Ei ontdekt, meer bepaald Het Spiegelei. Dat bestond ongetwijfeld al langer, maar op een of andere manier heeft het pas onlangs zijn intrede gedaan in mijn universum. Een enorme aanrader voor het ontbijt!

 3. Tom 1

  2 boterhammetjes roosteren, één of twee plakjes smeltkaas tussen leggen, samen nog 20 secondjes in de microgolf, een spiegeleitje erop laten glijden en een toefje ketchup erop. Dan nog een leeker potje koffie, een vers geperst sapje (of appelsientje, das minder werk) en een krant. Zaaalig… en allemaal in badjas natuurlijk. oh oh oh en clementientjes.

 4. Soos

  Ik ben de 25 nog niet gepasseerd (23, bijna 24), maar ik herken volledig wat je schrijft! Ik hoef ook niet meer per sé elke zaterdag tot zes uur ’s morgens uit te gaan, en vindt het nu ook geweldig als ik op een zondag om negen uur wakker ben en dan ook echt uitgeslapen ben!

  Zondag is voor mij vooral de dag van uit huis gaan ontbijten; als vrijgezel is het immers minder gezellig om in je eentje voor je haard te gaan zitten :-)

 5. jt

  Zaterdag is voor mij ook een beetje de dag waarin alles moet gebeuren met winkels die open zijn en zo, maar wel nog fijn, want het is weekend, en als loonslaaf houd ik mij dan ver van mijn week-werk.

  Zondag is een easy day waarop ik nogal eens sakker op het feit dat er gedorie weer geen winkels open zijn en dat een werkmensch alles op zaterdag moet samenpersen en dat die arbeids- en sluitingswetten toch van een vervlogen tijd zijn en zo met al die tweeverdienersgezinnen die toch nooit tijd hebben tijdens de openingsuren…
  Maar ook wel een fijne dag, waarop ik dan maar wat knutsel en lange wandelingen maak en dan ’s avonds in de relaxzetel naar PrisonBreak kijk en een lekker theetje drink.

 6. Babsie*

  Jaaaah! Theetjes drinken in de zetel met een fleecen dekentjen en dan helemaal opgaan in Prison Break…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>