scrapbooktherapie

icecreamkiddo_av.jpgHet was precies mijn weekje niet. Slecht slapen, mijn hoofd nergens kunnen bijhouden, veel minder enthousiast wat werk betreft dan anders, kortom, een week om zeer snel te vergeten, zowaar. Absoluut dieptepunt was woensdag: ik ben niet op tijd uit bed geraakt om met Youri mee te gaan werken, ben dan maar thuisgebleven om daar wat te travakken en heb heel de dag niet anders gedaan dan gezucht en gepuft omdat niets lukte. Toen ik dit in de late namiddag aan Youri vertelde sprak hij de gevleugelde woorden: “Stop er dan gewoon mee. Als je een baaldag hebt moet je het goed doen.”

En gelijk had hij, mijn lief!

Ook al had ik geen zin (wegens nergens zin in), ik ben richting scrapbookkamer getrokken en heb mij in alle stilte beziggehouden met schilderen, lijmen, knippen en schrijven, en geloof het of niet: toen Youri ’s avonds thuiskwam waren al mijn negatieve vibes tot mijn grote verbazing ongemerkt helemaal verdwenen. Om maar te zeggen: het mag dan wel voor sommigen een beetje knippen en plakken lijken, ik heb daar waarlijks iets aan, aan dat scrapbooken. Ik word kalm van lijm en verf, begod.

Om dat te vieren trakteer ik nog eens op een paar pagina’s waarop ik helemaal jaloers ben, omdat ze mij inspireren of gewoon irriteren wegens zo geniaal dat ik dat nooit ga kunnen.

lasvegas_kl.jpg

thismonth_kl.jpg

meisje_kl.jpg

icecreamkiddo_kl.jpg

Irritante geniale klotepagina’s, dat zijn het!

Reacties

 1. Ik heb dat ook altijd. Als je baalt van alles, moet je gewoon even met jezelf bezig zijn en doen wat je zou doen als er niks anders zou zijn om je zorgen/blij over te maken.

 2. Isolde

  Schitterende pagina’s. Ik ben nog altijd bezig met mijn pagina’s van Disneyland. Jouw werk komt toch alleszins goed in de buurt van degene die je ‘klote inspiratie’ noemt.

 3. “zo geniaal dat ik dat niet ga kunnen”
  dat denk ik van die van u ook zenne!
  en ik heb daarstraks ook nog effe getherapiet… zalig, zo prutsknutselen, knippen, plakken, prullen, rondhossen op zolder op zoek naar papier en stickers enzo :-)

 4. Lilith wat ik mij afvraag, wat doe jij eigenlijk met al die “scraps” ? Hang je die aan de muur? Zitten die allemaal verzameld in een album? Geef je ze cadeau aan mensen? Want ik kan me wel inbeelden dat dat een enorme collectie is geworden zo…

 5. prinses

  Er zijn er nog, die van lijm héél kalm worden:-)
  Buiten dat, vraag ik me ook wel af hoe je het doet zelle, dat scrapbooken. Ben er al tijdje mee bezig, maar meer dan een blaadje onder mijn foto plakken, dat kan ik nog niet. Ooit, wie weet…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>