de beste wenschen

Ik begin mijn gevoel voor kerst te verliezen.

Tien jaar geleden overleed mijn grootvader op 25 december, en dit jaar wordt er bij mijn andere grootouders voor het eerst in meer dan vijfentwintig jaar geen kerstavond gevierd.

Iedereen die de mogelijkheid heeft om van de feestdagen te genieten moet dat dus gewoon keihard doen, zeg ik. Net als van alle andere dagen. Wens elkaar daarbij allemaal heel gemeend een goede gezondheid toe, meteen ook mijn voornaamste wensch voor het nieuwe jaar aan u, dierbaar lezerspubliek. En een dikke merci voor alle lieve mailtjes en berichtjes. Ik heb nog geen tijd gehad om ze allemaal te beantwoorden, maar ik ben het wel van plan.

En nog iets: als u vandaag of morgen als een opgejaagde stresskip door winkelstraten vlamt op zoek naar cadeautjes, vloekend en u ergerend aan alle anderen die net hetzelfde aan het doen zijn, de kalvers, neem dan van mij aan dat de dingen die echt belangrijk zijn niet eens dingen zijn.

Het zal hier ook de komende tijd een flink stuk stiller worden, maar we spreken malkander nog wel.

Het ga jullie goed in 2007!

Reacties

 1. Jij ook het beste! En hopelijk tot echt ziens in 2007.
  Hoe gaat het nu met je moeder? Of heb ik iets gemist en is deze vraag misplaatst?

 2. yab

  Je hebt natuurlijk overschot van gelijk. Door al dat gehaast verliezen we maar al te vaak de dingen uit het oog die écht belangrijk zijn.
  Ik wens jou ook het allerbeste in 2007. Sterkte!

 3. Isolde

  Ook prettige feestdagen gewenst. Hopelijk wordt 2007 voor jou een beter jaar dan het einde van 2006. Dikke knuffel

 4. Ik zend naar iedereen jouw twee laatste posten! Ik vind die kadootjes al langer idioot en je wordt er geen scheet gelukkiger van. Ik wens je alles wat zoveel mensen niet inzien. En het mooiste kado … een gezonde mama!

 5. En zo word ik even 5 jaar terug in de tijd gegooid.. Ik hoop dat jij over 5 jaar van nu wél opgelucht kerst kan vieren met je moeder. Sterkte.

 6. ‘k Leef met jullie mee, Lilith. Hopelijk kunnen jullie het toch wat gezellig maken samen daar. Cadeautjes hoeven daar zeker niet per sé bij, dat hebben we hier bij ons al lang begrepen. Als we echt iets leuks weten voor iemand, dan kopen we dat, en dan is de ontvanger ook echt heel blij. Maar kopen om te kopen doen we niet. Mijn pa heeft van mij voor zijn verjaardag iets gekregen wat hij echt wilde hebben maar niet voor zichzelf wilde kopen, en mijn lief krijgt ook iets leuks voor Kerst. En de rest van de familie moet content zijn met mijn aangenaam gezelschap! Mijn ma heeft me zelfs uitdrukkelijk verboden iets te kopen voor haar verjaardag morgen. :-D

  Enfin, ik zit hier weer te ratelen, misschien wat ongepast. Om maar te zeggen: mekaars gezelschap is onbetaalbaar…

 7. Je hebt overschot van gelijk. En sta me toe als ouwe tante even melig te doen en eraan te herinneren dat kerstmis een lichtfeest en een feest van hoop is.

 8. March

  Mijn welgemeende kerstgezondheidswensen aan de bewoners van het “cribbeke” hier. “Take care”, zoals ze in de US of A zeggen. G.

 9. hey Lilith,

  ’t is waar, dat van die kalvers.
  wat echt iets waard is, dat is niet te koop.
  en daarvan wens ik jou ontzettend veel in 2007.
  sterkte.

 10. Rikea

  Maak toch ook maar het beste van je eindejaar. We kijken nu al uit naar je volgende woorden!

 11. anais

  Ik hoop dat de feestdagen toch nog een lichtpuntje kunnen zijn voor jou in deze donkere dagen. Je woorden spoken al sinds gisteren de hele tijd door mijn hoofd. Je hebt je lezerspubliek in ieder geval tot nadenken aangezet. Ik wens je het allerbeste toe, en blijf je blog trouw volgen.

 12. Mir

  Heel veel sterkte de komende tijd. Hou de moed erin, dat is zo belangrijk.
  Ik hoop dat alles weer helemaal goedkomt met je moeder.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>