de huilbaby, deel twee

huilbaby2.jpgDingen die ik me vannacht heb zitten afvragen:

 • Zou het helpen als ik kussens/matrassen/de gordijnen in mijn oren prop?
 • Hoeveel kost het om een baby op miraculeuze wijze te laten verdwijnen?
 • Wat kosten huizen tegenwoordig in een babyloze buurt?
 • Bestaan er geen halsbandjes die hoge signalen uitsturen zodat huilbaby’s niet meer huilen?
 • Wat is er in godsnaam aan de hand met de huilbaby?
 • Hoeveel kost valium, en hoe krijg ik het in de huilbaby?
 • Hoeveel eierdozen zouden er nodig zijn om onze kamer geluidsdicht te maken?
 • Hoe lang huilt een huilbaby?
 • Zou ik mijn ritme veranderen zodat ik werk tijdens de huilsessies en slaap als de huilbaby niet huilt? Zit er ritme in een huilbaby?
 • Wat als deze huilbaby wordt opgevolgd door nog een huilbaby? Hoe lang huilen twee huilbaby’s?
 • Kun je een postnatale depressie krijgen door naast een huilbaby te wonen?

Echt geweldig dadde, kinders.

Reacties

 1. Ik weet één ding over de huilbaby van onze buren: hij is ondertussen een schreeuwbaby geworden. veel sterkte, zou ik zo zeggen..en hopelijk wordt het later ook geen schreeuwbaby…

 2. Daar is een open bebouwing dan wel weer goed voor. Brrr, huilbaby’s, ‘k mag er niet aan denken!

  Misschien kan je je slaapkamer inderdaad isoleren. Niet met eierdozen, maar met isolatie + gyproc. Maak een skelet in metalstuds of houten latten maken op 5 cm van je muur, daarachter rots- of glaswol platen steken en tussen de latten van het skelet ook nog eens rots- of glaswol. Dan heb je 10 cm isolatie. En daar Gyproc tegen. Kost echt geen stukken van mensen als je dat vb. voor één muur van 10 of 12m² moet doen. En dat isoleert volgens mij wel ‘luchtgeluiden’, dwz, stem- en andere geluiden die door lucht gedragen worden. Als de vloerplaat van de buren in contact staat met de enige scheidingsmuur tussen jullie huizen, en jullie vloerplaat ook, dan ga je wel heel moeilijk iets kunnen doen tegen ‘contactgeluiden’ vb. rondstappen op hakken, stoelen die over de vloer schuiven, deuren die dichtgesmeten worden… Lees er onder andere hier http://forum.bouwinfo.be/viewtopic.php?t=492&highlight=luchtgeluid meer over. Zoekfunctie gebruiken levert nog meer leesvoer op.

 3. roosje

  Minder prikkels en meer regelmaat blijkt effectief
  door Eveline Brandt
  Het probleem dat een baby extreem veel huilt, kan in een paar weken worden opgelost. Dit blijkt uit een proef met een speciale poli voor huilbaby’s in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem.

  De ’huilbaby-poli’ bestaat nu bijna een jaar en voorziet in een behoefte, zegt kinderarts Christel Walhof. Zij en een gespecialiseerde verpleegkundige kijken ieder een uur naar het kind en spreken uitvoerig met de ouders. Zo nodig kunnen binnen één week andere hulpverleners (fysiotherapeut, maatschappelijk werk) ingeschakeld worden.

  „Vaak zijn de ouders aan het eind van hun Latijn”, zegt Walhof. „Zij moeten snel worden geholpen, want ze worden stapelgek als hun kind uren per dag brult.” Meestal blijkt een huilbaby medisch niets te mankeren maar is een vicieuze cirkel ontstaan van een kind dat veel huilt, ouders die niet weten hoe daarop te reageren en uitputting van ouders én kind. „Dat kan worden voorkomen als we er eerder bij zijn”, zegt de kinderarts. „Daarom zijn we deze ouders voorrang gaan verlenen met een speciale poli.”

  Het voornaamste dat Walhof doet, is uitsluiten dat er lichamelijk iets mis is, de ouders geruststellen en hen (samen met de andere hulpverleners) adviezen geven. Die zijn meestal heel eenvoudig: minder prikkels en drukte voor het kind, meer regelmaat en een vast dagritme. Soms wordt inbakeren of babymassage geadviseerd, maar vaak is zelfs dat niet nodig.

 4. Sjanske dat den onze zo’n braaf manneke is. Ik zou zeggen, fijne oerwoudgeluiden op de ipod zetten en volume op 9. Of je daar nog van kan slapen weet ik ook niet.

 5. Het is heel simpel: aan het gehuil van die baby kan jij niks, maar dan ook niks doen. Blijft over: alles doen om het niet te moeten horen. Isolatie, zoals hierboven beschreven, eventueel bed verplaatsen, kleerkast tegen de scheidingsmuur, oordopjes, en (maar da’s delicaat), eens vragen aan de buren wat het probleem is? Zij weten misschien niet dat de muren zoveel geluid doorlaten. Misschien kan het babybedje ergens anders in de kamer/het huis slapen?

 6. Zeg Lilith, het is toch de bedoeling dat we er hartelijk mee lachen in plaats van serieus te nemen, right?

  Als het andersom is, ben ik heel hard aan het falen, vrees ik.. :)

 7. Sandrissimo

  Tja, ’t is dat ik te jong was om het mij te herinneren, maar mijn broer schijnt ook zo’n huilgeval geweest te zijn, zweeg alleen als de stofzuiger opstond Die oude stofzuigers van dik 30 jaar geleden maakten echt ontzettend veel lawaai, hij had daar blijkbaar zijn meerdere in gevonden…

  Sterkte zou ik zeggen! En wat ben ik blij dat ik in een vrijstaand huis woon… De jongste van ons buren is net 2 geworden, maar krijst haar ouders naar het schijnt nog altijd meermaals per nacht wakker…

  Nu mijn vent speelt elektrische gitaar, liefst heeeeeel erg hard en meestal hard rock, ik weet niet wat erger is…
  ;-)

  San

 8. Vrouw Holle

  Mijn ervaring met de huilbaby van de buren is dat het huilen er met de jaren iets minder frequent op wordt, maar daarom niet minder hard in volume! Wat hier nogal eens wil helpen: als de kleine van de buren z’n stembanden aan het oprekken is, dan zet ik onze muziekinstallatie keihard. Dan weten ze hiernaast meteen hoe laat het weer eens is. ’s Nachts? Tja, dan bonken we eens op de muur en steken ons hoofd onder het kussen. Sterkte!

 9. antwoorden op jouw vragen;
  1. al eens sokken geprobeerd?
  2. de maandwedde van David Copperfield
  3. onbetaalbaar
  4. kleefband op de mond helpt ook
  5. dat ik het niet weet
  6. onbetaalbaar
  7. tweeduizend honderd en vijf
  8. te lang
  9. eens proberen!
  10. dubbel zo lang
  11. neen, wel hoofdpijn

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>