de huilbaby

huilbaby.jpgWe hadden in den tijd niet alleen geluk dat we dit huis vonden, we hadden ook nog eens chance met onze buren. Ik vond onze buren van in het prille begin helemaal geweldig omwille van drie redenen: ze waren niet gepensioneerd, ze stonken niet naar opgedroogde urine en de jongen van het burenkoppel was jaren mijn favoriete bartender van het Ieperse uitgaansleven geweest. Zijn huidig lief was ook een toffe, vooral omdat ze geweldig goed kon zingen en er in de zomer ofwel wondermooie versies van fijne liedjes uit hun tuintje het onze kwamen inwaaien, ofwel geluiden van vrolijke barbecues met drank en spelen. Zo’n buren heb ik graag, zie.

De shock was toen ook groot toen er na een maand of drie plots een “TE HUUR”-bordje aan het raam van J. en F. (de coole buren die wij ondertussen bij naam en toenaam kenden) hing. En neeneeneen, het lag niet aan ons, ze hadden al een paar maanden geleden een huis gekocht een eindje verderop en nu liep het huurcontract af. Toen de verhuiswagen uiteindelijk vertrok met J. en F. heb ik toch even geslikt, moet u weten. Het had er even zo rooskleurig uitgezien qua buren, en ik of all people weet hoe belangrijk dat is.

Enter de tweede nieuwe buren, een paar weken later. Ik noem ze ook wel eens “de muttens van buren”, omwille van het feit dat ze allebei wegduiken als ik “goeiemiddag” zeg bij een toevallig encounter, en ook omwille van de fluit. Eén van de twee buren, die by the way even oud zijn als wij, speelt uren aan een stuk fluit. En die uren, beste lezers, die lijken na een tijdje wel dagen. Ik zeg er niks van, ik heb een “Zonder haat-straat”-sign aan mijn ruit hangen, maar een fluit, begod. En alsof dat nog niet genoeg is bleken onze nieuwe buren ook zangers te zijn, maar dan in groep en des avonds, en nogal katholiek geïnspireerd. Om een lang verhaal kort te maken: de kans is groot dat er deze zomer geen barbecuegeluiden naar onze tuin overwaaien, maar orgeldeuntjes en wierookdampen. Het kan verkeren.

Anderhalve week geleden stopte het geluid van de fluit plots. En een paar dagen later werd dat geluid compleet out of the blue vervangen door een nog veel erger geluid: het gehuil van een pasgeboren baby. :aah: Wij snappen er geen reet van, want de buurvrouw ziet er zo onbevlekt uit als geen ander, en het was ons nooit opgevallen dat ze zwanger was, maar het zijn natuurlijk onze zakens niet ofzo. Maar toch. Sinds dat moment maken wij elke nacht door onze dunne muren mee hoe het voelt om opgescheept te zitten met een huilbaby. Het coole is echter dat wij mogen blijven liggen, hoe hard de WEEEEEEEEEEE’s ook klinken. Ons voortplantingsplan is er van de weeromstuit weer een paar jaar door opgeschoven. En het lag al bijna tegen de pensioengerechtigde leeftijd, moet u weten..

Reacties

 1. Been there. Wacht maar tot die kleine z’n longskes nog meer ontwikkelen en écht begint te krijsen. Je denkt terstond dat het alarm is afgegaan als je midden in de nacht wakker wordt van het “geskrièm”.
  Maar ja, verdraagzaam blijven :-)

 2. Isolde

  hahaha, wij wonen naast ‘De Klinker’. Hier komen dagelijks tientallen kinderen naartoe voor ‘revalidatie’ onder de vorm van logopedie of iets anders. Ook bij ons thuis klinken dus kindergeluiden, gelukkig zijn die kinderen al wat ouder dan die baby en gaan ze ’s avonds naar huis.

 3. Vrouw Holle

  En dat is pas het begin! Onze buren hebben ook een huilbaby die intussen drie jaar geworden is. Neem van mij aan dat het geluidsvolume evenredig met de jaren hoger gaat! Toen ik ooit om gezondheidsredenen beneden in de living moest slapen (gipsen been en steile trap), heb ik zés weken lang met oordopjes geslapen vanwege het geblèr bij nacht en ontij. Dat wicht had helemaal geen gevoel voor dag en nacht, dus waren ook alle uren van de dag (en nacht) goed om het keelgat rekkewijd open te zetten.
  Ik wens je veel moed en een sponsorcontract bij een oordopjesfabrikant ;-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>