sneeuw

sneeuw.jpgToen Youri vanmorgen aan ons bed kwam staan om enthousiast te vertellen dat het gesneeuwd had wist ik dat ik goed gekozen had, in den tijd. Ik ben er immers van overtuigd dat ik nooit zou kunnen samenleven met iemand die niet van sneeuw houdt.

Ik zou ook niet kunnen samenleven met iemand die na vijf minuten sneeuwval op de stoep staat om al die fantastische sneeuw weg te vegen in de goot, in plaats van om erin te gaan spelen. Ook geen optie: mensen die door de sneeuw wandelen met een lang gezicht en een paraplu boven hun hoofd.

Hoe mensen omgaan met sneeuw zegt zo veel over hoe mensen zijn, vind ik.
En Youri en ik, wij blonken in ons vel, vanmorgen vroeg.

Reacties

 1. esther

  pfff…gelukzak, hier in Brussel sneeuwt het bijna nooit- en als we dan toch eens het geluk hebben dat er enkele “flocons” neerdwarrelen, zijn die binnen de kortste keren gereduceerd tot bruine pap. niks leuker dan een maagdelijk wit tapijt te horen knisperen onder je voeten, terwijl het rondom je zoooo stil is

 2. lilith

  @talitha: begint de naam van die directrice toevallig met een M.? Want dan is het mijn ex-aardrijkskundelerares, begod!

 3. Sandrissimo

  Mijn gevoel over sneeuw is niet altijd hetzelfde…

  Als ik niet moet gaan werken of in extremis verlof kan pakken, dan vind ik het geweldig!! Alle geluiden gedempt, waardoor het knerpende geluid van je voetstappen in de sneeuw alles lijkt te overstemmen. Een sneeuwballen gevecht, een sneeuwman maken, onze witte kat die na een half uur twijfelen opeens het voordeel inziet van een compleet witte omgeving…

  Als ik wel moet gaan werken of voor iets anders een heel eind moet rijden, dan ben ik blij met elke strooiwagen die de wegen van gevaarlijke ijspistes terug in berijdbaar terrein verandert.

  Ik moest vandaag niet werken, dus zou ik die sneeuw, als hij hier gevallen was, fantastisch gevonden hebben… Maar buiten een laag ijs die ik van mijn auto moest krabben, heb ik niks wit gezien.

 4. Talitha

  Sneeuw is geweldig! Je hebt een perfect excuus om een halfuur te laat op school te komen, LO is NIET buiten (hurray!) en niemand die precies weet van wie die fantastisch goedgemikte sneeuwbal op het hoofd van de directrice from hell kwam. + ziekgevallen leraars = een uur vroeger naar huis mogen xD Het was feest in het A. van I. ^^

 5. De heer ikke stond ook aan den trap madam wakker te roepen met “‘T É HUSNJÈWT!”. Helaas dient de sneeuw hier momenteel voor niet meer dan het afkoelen van de kapütte teen. Kon da nu nie een paar dagen vroeger sneeuwen potverdikke?

 6. Isolde

  Zalig hé, die sneeuw!! Ik heb direct m’n camera boven gehaald en foto’s genomen. M’n katten werden in de tuin gelaten en die wisten niet wat er gebeurde. Enkele toffe foto’s genomen van hen en een filmpje. Je moet maar eens kijken op m’n site http://www.xanga.com/sollie79

 7. Gij se gelukzakske. Hier is nog geen vlok gevallen. Alhoewel, naar het schijnt aan de andere kant van het dorp wél. Maar ik heb ‘m niet gezien, dus dan telt het niet.

 8. Naast veel zon is sneeuw een van de twee manieren waarop ik blij aan een dag kan beginnen. Laat maar komen, die witte vlokken! :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>