wortelstoemp

carrots.jpgSinds enkele weken spendeer ik veel meer tijd dan anders in mijn ouderlijk huis, en bij dat huis hoort dankzij mijn vader sinds jaar en dag een mix van Radio 1 en Radio 2 West-Vlaanderen. Toegegeven: het is voor een Studio Brussel-luisteraar als ik wat wennen aan het belerend stemgeluid van Maggie Van Herreweghe, die ik soms uit puur ongenoegen Maggie Van Erreweete noem omdat ik nu eenmaal niet meer kan doen. En ja, als “Rode Rozen in de Sneeuw” voor de zoveelste keer uit de boxen slijmt mis ik de vetgeile plaatjes van Peter Van De Veire extreem hard, maar Radio 2, dat voelt voor mij toch ook een beetje als thuiskomen. Thuiskomen bij mijn meme in de keuken, meerbepaald, alwaar het kleine transistorradiootje vastgeroest staat op Radio 2 West-Vlaanderen en de klanken van “Het Koekoeksnest” en “Somers en Verschueren” zich al eeuwen vermengen met de geur van versgebakken koekebrood.

Eén Radio 2-stem beroert mijn gevoelige snaar zo hard dat ik er bijna van in katzwijm val, en toch heb ik moeten opzoeken hoe de man achter de stem heet. Dirk De Prins, zo blijkt, ofte: de man die zijn volk via het programma “Bistro en Co” zo smakelijk over eten vertelt dat het kwijl in het rond spat. Of het nu over een Luikse salade of een kwartelhoentje gaat, als Dirk De Prins over eten begint dan krijg ik goesting. Veel goesting. (die goesting gaat evenwel snel over als je ’s mans naam op Google Images intikt, but still)

Toen hij het vorige week over wortelstoemp had kreeg ik zo veel goesting dat ik alle dagen die erop volgden aan wortelstoemp dacht, en hoe lekker dat is met een stukje braadworst. Vooral als je zo een putteken in de stoemp maakt en daar een beetje saus in giet. Geen enkel gerecht in El Bulli kan aan wortelstoemp met braadworst, zeg ik. Om maar te zeggen dat ik er binnen dit en vijftien minuutjes ga eten en dat ik er zo bijzonder hard op verlekkerd ben. Met dank aan Dirk De Prins en de beenhouwer van Wijnegem Shopping Center.

Reacties

 1. Isolde

  Radio 2 West-Vlaanderen stond ook altijd op bij mijn grootmoeder. Nu luister ik daar nog bitter weinig naar want grootmoeder is al 2,5 jaar overleden. Ik luister bijna altijd naar Q-music ofwel Donna. groetjes

 2. Dankjewel, … ik was vandaag al begonnen aan mijn mooie stemmen lijstje … toevallig. Daarin staat nu nog maar enkel: Herman Verdoodt en Marc Moulin, maar nu dus ook Dirk De Prins ;)

 3. ann

  Was ook altijd mijn favoriete radio twee uurtje, op radio 2 Oost-Vlaanderen dan, met Dirk De Prins.
  Gelukkig kan ik hem nu vinden op de

 4. Babsie*

  Amaai, da’s wel heel herkenbaar! Als ik ergens radio 2 hoor, waan ik me al thuis. Toch verzet ik bij ons thuis soms stiekem de radio naar Stubru, maar mijn mam heeft dat veel te snel door. “Wat is al da lawijt? Ebdet weer verzet?”

 5. Het Koekoeksnest, daar krijg ik spontaan het water van in de mond. Dat werd net voor het middaguur uitgezonden, en als ik mijn grootouders logeerde als kind, was het dan juist tijd voor soep!

  Zeer herkenbaar stukje dus :-)

 6. ann

  vervolg van mijn vorige commentaartje, want blijkbaar worden links gecensureerd:
  “Gelukkig kan ik hem nu vinden op de… kook-pod, een podcast die je kan vinden via de radio2 site.”

 7. Rita

  Lieve Mevrouw,

  Ik las us commentaar op deze lekkere bereiding, spijtig genoeg hebt u het recept niet meegeschreven.Zou ik u vriendelijk mogen vragen mij dit recept door te mailen aub. Dank bij voorbaat.

 8. Rita

  Lieve Mevrouw,

  Ik las us commentaar op deze lekkere bereiding, spijtig genoeg hebt u het recept niet meegeschreven.Zou ik u vriendelijk mogen vragen mij dit recept door te mailen aub. Dank bij voorbaat.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>